Gratuluje zakupusam bym ją z chęcią wziął. Próbuj ją odpalić tak jak pisze kasztelan, jeśli silnik ma na prawdę tylko 120 tys. to przy odrobinie szczęścia i wkładu pracy powinien zapalić. Trzymam kciuki
![]()
Gratuluje zakupusam bym ją z chęcią wziął. Próbuj ją odpalić tak jak pisze kasztelan, jeśli silnik ma na prawdę tylko 120 tys. to przy odrobinie szczęścia i wkładu pracy powinien zapalić. Trzymam kciuki
![]()
Nawet jeśli nie będziesz chciał inwestować w to auto większej sumy (o ile zajdzie taka potrzeba) to zakup i tak powinien Ci się zwrócić z nawiązką. Sam napisałeś, że zimówki praktycznie jak nówki, zawsze możesz sprzedać jakieś lepsze części a budę zezłomować. Stratny nie powinieneś być![]()
Zawsze może auto sprzedać "dalej", jeśli wiecie co mam na myśli - jest taki pan Zbyszek, co kupuje samochody, a zostawia magicznie je u właścicieli :>
I ja kupują największego Strucla 155 ever, stratny nie byłem, więc na ładnie wyglądającej 146, która nawet by wszystko oprócz silnika sprawne, można nieźle zarobić![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Dzięki za uwagi
Nie będę jej palił tak jak stoi, na sam początek mam zamiar wlać po strzykawce nafty w każdy cylinder - odczekać parę dni , zaatakować kluczem wał + klucz na koło.
Co o tym sądzicie ? Jakieś inne wskazówki ?
koniecznie spuść stare paliwo i zalej świeże no chyba że już to zrobiłeś
sprawdz tez ustawienie rozrządu bo może tu tkwi problem
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Ja swoją alfę też kupiłem za 1000zł z "uszkodzonym silnikiem", nowe panewki, smok, miska, wał papierkiem przetarłem i jeździ aż miło. Jednak moja stała tylko rok czasu jako uszkodzona w garażu poprzedniej właścicielki. To jest loteria jak się będzie takie auto sprawowało, jednak świadomość że uratowałeś samochód przed złomowaniem bezcenna.
Pozdrawiam i życzę sukcesów w naprawach.
Seat Marbella 0.9,Fiat Brava 1.6, Volvo V40 2.0, Seat Marbella 0.9, Alfa 147 2.0-to było, teraz jest Fiat Panda 1.0 84'-jest (na sportowo) Lancia Kappa 20vt- jest(dupowóz)
Co myślicie o nafcie ?
Może znacie jakieś inne "specyfiki" ?
I co z tego, że stało 2.5 roku? Silnik zapewne po zalaniu oleju i małym przeglądzie bez problemu zapali.. Dobrze, że takowy kupiłeś, trochę wkładu czasu, starań no i wiadomo pieniążków, a można osiągnąć coś przyzwoitego.
Moja 164, stała 2 lata w bezruchu, zalałem oleju, włożyłem nowy aku i co? Zakręciłem i bum.. autko pali jak nowe. Do wymiany były tylko przewody gumowe bo sparciało wszystko, no i wiadoma rzecz to wydech. Środkowy i końcowy przedziurawiony jak szwajcarski ser, ale bzdurą jest to, że takiego silnika nie da się uruchomić.
Ja swoje autko, wyciągałem z krzaków a teraz po prostu je kocham.. na wiosnę zrobię wszystko na cacy i będzie hulało jak nowe.
A Tobie kolego, gratuluje zakupu oraz życzę cierpliwości. Czekam na jakiś temat z postępu napraw![]()
Tytanowy, swoją kupiłeś w Stawigudzie?
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest