Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Temat: Dokończył ktoś "niekończącą się opowieść"? ;)

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał Aster156 Zobacz post
    Na razie wolę "Nie kończącą się historię" z Alfą - zawsze jest coś do roboty, albo "uświetniania"
    no ja też , dlatego jakiś czas temu dokupiłem drugą alfę , 146 jtd ,ale to jest proste i niezawodne auto w porównaniu do 156 , teraz szukam fiata tipo do kolekcji
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barat
    Mieszka w
    Czerniejewo/Września/Gniezno i czasem Konin
    Auto
    Była [A147 1.9JTD 115KM], jest [E39 530i 231KM]

Domyślnie

Hmmm ja np w lipcu zrobiłem zawieszenie i był spokój - dopiero teraz termostat do zmiany. W marcu/kwietniu w planie rozrząd i przeguby (słuchać na zakrętach) więc mam dość długie okresy spokoju Można u mnie na motostat zobaczyć interwały gdzie była naprawa.

Klocków, tarcz, płynów, filtrów i opon nie liczę - to jest w każdym aucie i są to rzeczy eksploatacyjne ...
    @ Mój ALF

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Jeśli nie liczyć moich wszelkiego rodzaju zachcianek, modów i eksploatacji to ja mam spokój od dawna

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Cytat Napisał Aster156 Zobacz post
    Ja mam zamontowane wloty i tuby ze srebrną obwódką z wersji poliftowej i powiem, że wygląda to całkiem, całkiem i rozjaśniło czerń deski.
    Może i rozjaśni tylko, że ja nie chce upodabniać AR 98r do po FL jak będę chciał po FL to taką kupię
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 166, 2004r. 2.4 JTDm 175KM

Domyślnie

Kupiłem:

-Wymieniłem klocki, olej, rozrząd, termostat - jednym słowem, eksploatacja
    -Mechanik założył filtr oleju z filtronu. Opinie o nim krążą różne, no i miałem pecha. Kawałek wkładu filtra się oderwał, zatkał jeden z kanalików olejowych, no i dalej już chyba nie muszę pisać co się działo. Bilans - nowa głowica, wałki rozrządu, znowu nowy rozrząd, itd. itd.
    -Potem zrobione zawieszenie - Przód i tył. Przód cały na TRW, tył na najlepszych częściach jakie dało się kupić (niekoniecznie TRW).
    -Zrobiłem zawieszenie - zatarły się linki ręcznego i zaczęła stukać maglownica
    -Link wymieniłem, maglownicę zostawiłem na jakiś czas. Od tego czasu (a nie minęło go wcale wiele) zdążyły paść wszystkie 4 łożyska, przeguby (jeszcze nie wiem, czy zew. czy wew. ale brzmi bardziej jak to drugie).

A wbrew pozorom, auto było na prawdę zadbane, sam też go nie zajeżdżam. Alfy są kapryśne