straty przez IC ? mysle, ze ich nie ma, jesli jednak, to znikome bardzo, u mnie suszy idealnie tyle, ile Cinek wykrecil
straty przez IC ? mysle, ze ich nie ma, jesli jednak, to znikome bardzo, u mnie suszy idealnie tyle, ile Cinek wykrecil
..... powered by www.cinsoft.pl
Kolin, tak na hondaoswteam![]()
Dzięki za gromkie odpowiedzi w temacie. Z tym RAILem to chodzi o ciśnienia, tak? Dobrze zrozumiałem? A jest jakaś różnica typowo fizyczna między 1400/1600? Co by trzeba było zmienić żeby dać to 1600, bo nie ogarniam się w tym temacie akurat.
Rail 1600 lepsze rozpylanie paliwa, lepsza wydajność tak w skrócie. Raila można przełożyć ale dla mnie bez sensu ze względu na koszty.
Podepnij auto i sprawdź najpierw co masz.
kenobi - Jak miałem w oplu wskaźnik ciśnienia doładowania to też normalnie pokazywał tyle ile było zadane, wpinałem tam gdzie było najwygodniej.
Ciekawe rzeczy czytam.. Wskaźnik montuje się ZA IC, jak najbliżej kolektora dolotowego - chyba że nie ma znaczenia faktyczne doładowanie, a wskaźnik jest dla bajeruPrzykład - nieszczelność między IC a kolektorem dolotowym, wskaźnik zamontowany przed IC, boost zadany 1.5b. Wskaźnik pokazuje 1.5b więc niby OK, a przez nieszczelność w kolektorze ciśnienie wynosi już 0.5b albo i mniej.
jeden czujnik doładowania mam w kolektorze dolotowym to drugi mogę mieć gdzie chce nawet na wyjściu z zimnej muszli od turbo.
smaller, nawet jakbys mial 1400 rail, to przy sofcie i tak bedzie trzeba wydusic 1600
albo i wiecej ale to już na swoje ryzyko.
z tego co mi wiadomo listy są takie same, wyższe ciśnienie jest w oryginalnych 150 które mają inny rozrząd. Grubszy pasek, inne koła i nieco różni się pompa wody.
Reil 1400 można podnieś nawet do 1750 o ile nic nie będzie ciekło.
smaller, zostaw ta szyne jaka masz, nic nie zmieniaj