A moze spróbuj koła tył na przód przerzucić. Kiedyś mi to pomoglo
A moze spróbuj koła tył na przód przerzucić. Kiedyś mi to pomoglo
w poniedziałek jestem umówiony na poprawki,mają dokładnie przeglądnąć i ustawić na nówce maszynie,
Jarecki166, przy 200km/h to odważny jesteś.. ja bym na pewno się nie odważył.. Przy 200km/h na Poznań jak dwupasmówką leciałem to przy 200km/h w łuku (delikatny) czułem jak mnie do drzwi przykleja..
Ale albo rybki, albo akwarium.
Opcja z dobrą zbieżnością jest na pewno lepsza niż komplet opon co miesiąc.
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Mam dość twarde zawieszenie i nie przechyla tak. Co miesiąc to nie i nie komplet, bo tylko przód mi zjada. Kupuje sobie raz w roku używki i śmigam.
PS. Mam taki sam kolor jak Ty.![]()
na bank masz zużyte zawieszenie ale co to musisz sprawdzić. koła używki czy nowe będą miały wpływ na trakcje anie na ustawienie koła( zbieżność, pochylenie, wyprzedzenie). jak tak dłużej pojeździsz to wypłyniesz na jakimś mokrym zakręcie (ścięty wewnętrzny bieżnik ma wpływ na podsterowność)
Nie mam nic zużytego. To samo było zaraz po wymianie na nowe cześci rok temu i to samo jest teraz jak robiłem kontrolę przy wymianie końcówek drążka. Wiem, że opona nie ma nic do ustawienia geo, to chyba logiczne. Jeżdżę tak 20 tyś km i nigdzie nie wypłynąłem. Aż tak szybko się nie zużywają opony. To nie trwa 'tydzień' tylko kilka tysięcy kilometrów. Moim zdaniem to wina zamienników. Inna długość, słaby cukierek czy coś.
PS: Patrząc na zdjęcie z parametrami olo66 widzę, że on też ma negatyw z przodu.
Ostatnio edytowane przez Jarecki166 ; 28-04-2014 o 14:43
Co wsadziłeś za zamienniki. Lepiej wiedzieć czego się wystrzegać![]()
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
na razie ustawianie geometri wstrzymane ,to nie zamienniki ,wyszło parę luzów, dwa tygodnie temu robiony przegląd,o kant rozbić te przeglądy,trzeba jednak samemu wleźć pod auto ,brecha i wszystko wychodzi,po weekendzie wymiana klamotów no i kontrola,zobaczymy
Ja tam zawsze przy przekładce kół naginam brechą zawiechę. Szarpakami to można uno sprawdzić, a nie wielowahacz![]()
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva