Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 57

Temat: Czy to uszczelka pod głowicą ?? 1.8 TS

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Mefsito
    Mieszka w
    Gullspang Szwecja
    Auto
    AR 147 2.0TS Selespeed

Domyślnie Różnice między CF2 i CF3

http://eper.fiatforum.com/eper/navi?...D=1&GUI_LANG=6

Jeśli dobrze kumam to z tego wynika że głowice z CF2 i CF3 są takie same jeśli się mylę to proszę o poprawkę

Użytkownik Znawca Avatar darek2116
    Mieszka w
    Bedzin
    Auto
    164 Super 3.0 V6 12V

Domyślnie

CF2 CF3-to samo Skoro coś tam kumasz a jesteś w miarę pewny żę problem tkwi w głowicy to nic tylko zrzut i sprawdzenie.Co to za problem wziąć nafte i zalać zawory?
    Płaszczyzne liznąć nie zaszkodzi na pewno ale wydaje mi się że coś nie tak poszło temu znajomemu przy montażu głowicy-pasowałoby się zaopatrzyć w nowe śruby do głowicy.Z przekładką silnika jest o wiele więcej roboty niż z głowicą
    Poza tym miał ten znajomy blokady?zaopatrz się przed robotą

Mieszka w
    Gullspang Szwecja
    Auto
    AR 147 2.0TS Selespeed

Domyślnie

Cytat Napisał darek2116 Zobacz post
    CF2 CF3-to samo Skoro coś tam kumasz a jesteś w miarę pewny żę problem tkwi w głowicy to nic tylko zrzut i sprawdzenie.Co to za problem wziąć nafte i zalać zawory?
    Płaszczyzne liznąć nie zaszkodzi na pewno ale wydaje mi się że coś nie tak poszło temu znajomemu przy montażu głowicy-pasowałoby się zaopatrzyć w nowe śruby do głowicy.Z przekładką silnika jest o wiele więcej roboty niż z głowicą
    Poza tym miał ten znajomy blokady?zaopatrz się przed robotą
    Jeśli wszystko pójdzie dobrze to w piątek po robocie zrzucę głowicę, tak myślę że problem tkwi w głowicy skoro płyn chłodniczy zalewa mi 2 cylinder, bez nowych śrub to nawet się nie zabieram za składanie i oczywiście blokad, a czy znajomy miał blokady, hmmm nie wiem, nie pytałem Jak tylko zrzucę głowicę to podam info co i jak

Napewno z wymianą silnika jest więcej roboty niż z głowicą lecz tu mi o koszty chodzi, ponieważ jeśli chciałbym reanimować moją głowicę to niestety dużo kasy wyjdzie za części, a drugi silnik lub niesprawną Alfę z dobrym silnikiem kupię za grosze A jeżeli to będzie wina tylko głowicy to kupię kompletną i zamontuje

Mieszka w
    Gullspang Szwecja
    Auto
    AR 147 2.0TS Selespeed

Domyślnie

Tak więc wszystko zrobione, skończyłem wczoraj i jak narazie zapowida się że będzie wszystko OK, wina tkwiła w głowicy, od kanału wodnego do gniazda zaworów jest na głowicy jest dość spora rysa, jak będe miał czas to wrzucę fotki Niestety jak narazie wziąłem belle na krótką wycieczkę do stacji muszę tylko załatwić ubezpieczenie i zabiorę ją na dłuższą trasę testową

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    156 2.5 V6 190HP 1999, 159 1.9jtdM 150KM 2006

Domyślnie

I właśnie tędy droga. Znajomy d*upa skoro nie zauważył pęknięcia, skoro je gołym okiem widać. Ale może być, że przeoczył również, zdarza się najlepszym. Grunt, ze udało się ogarnąć wymianę. Ze swojej strony polecam wymienić świece jeszcze przynajmniej na tym zalanym cylindrze. Chłodziwo i świece nie bardzo się lubią.

PS, masło pod korkiem mogło być z niedokładnie spuszczonego oleju po wymianie uszczelki, jak auto pojeździ to płyn powinien odparować z oleju (oczywiście mam andzieję, ze zalałeś nowy)

Mieszka w
    Gullspang Szwecja
    Auto
    AR 147 2.0TS Selespeed

Domyślnie

Jeszcze nie wymieniłem ale nie mam zamiaru jeździć na tym oleju, jak znajdę czas i fundusze to wymienie, a świece i tak mam do wymiany bo te są już w opłakanym stanie, lecz zastanawiam się na jakie :p bo są BOSH co myślicie o tych ?? http://www.amazon.co.uk/Spark-Plugs-NGK-Platinum-BKR6EKPA/dp/B005EGGX10/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1362679459&sr=8-4

A jeśli chodzi o głowicę to to nie było pęknięcie tylko rysa dość głęboka jakby ktoś śrubokrętem ją zrobił :p trochę dziwne
    Jutro postaram się wrzucić foty

Użytkownik Świeżak
    Auto
    alfa Romeo 147 jest 1, 9

Domyślnie

Panowie a jeśli poszła uszczelka pod głowicą a płyn chłodzący i olej są w odpowiedniej ilości to czy wyjdzie jakiś błąd jak bym podpiął samochód pod komputer?

Mieszka w
    Gullspang Szwecja
    Auto
    AR 147 2.0TS Selespeed

Domyślnie

Cytat Napisał krzysiekho Zobacz post
    Panowie a jeśli poszła uszczelka pod głowicą a płyn chłodzący i olej są w odpowiedniej ilości to czy wyjdzie jakiś błąd jak bym podpiął samochód pod komputer?
    Raczej wątpię, ewentualnie może coś wyjść ale raczej już w przypadku gdy jest to coś większego, sprawdź sobie czy w płynie chodzacym nie ma czasem oczek tłustego oleju jak w rosole temperaturę powinien bardzo wysoką łapać, a jakie masz objawy ?

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

AR 156 1.8 TS 2002r. Sportivo:- Była
    AR 147 2.0 TS 2000r. Selespeed:- Jest
    AR kolejna ślicznotka jako druga w planach

Użytkownik Świeżak
    Auto
    alfa Romeo 147 jest 1, 9

Domyślnie

jak na razie to tylko dymienie przy zwiększeniu obrotów, sprawdzę jutro jego temperaturę, nie zauważyłem nic podejrzanego w płynach, a jak kupowałem "złomka" to sprzedawca powiedział e należy wymienić uszczelką przy głowicy, tyle ze ja nie zauważyłem żadnych przyczyn by to zrobić

Mieszka w
    Gullspang Szwecja
    Auto
    AR 147 2.0TS Selespeed

Domyślnie

A jak dymi na niebiesko ?

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

AR 156 1.8 TS 2002r. Sportivo:- Była
    AR 147 2.0 TS 2000r. Selespeed:- Jest
    AR kolejna ślicznotka jako druga w planach