Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Temat: Czy jest wykonalny lift AR166

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    alfa romeo 166 2.5 v6 2004. 159 2.4 jtd sw 2006

Domyślnie

Rok temu uszkodziłem maskę+ grill, udało mi się kupić maskę nową nie lakierowaną za 399 ale grill był w podobne cenie i kupiłem nowy od " Tani Fiat ",jednak na twoim miejscu trzy razy bym się zastanowił na robieniem liftu Po pierwsze zawsze będzie to śmierdziało, że bella była totalnie rozbita, druga sprawa jak się dobrze zakręcisz to możesz kupić wszystkie blachy w kolorze swojego nadwozia i to od jednego sprzedawcy (naprawdę warto bo żaden lakiernik nie pomaluje tak jak fabryka , a później to już tylko zestaw narzędzi zimne piwo i dobry znajomy, który umie odkręcać i przykręcać śrubki ))))

KamilloV8
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    Z ciekawosci spytam ile wynioslo cie to wszystko wlacze z robocizna...
    Wszystko robiłem od podstaw sam, jedynie co to czasami pomagał mi przy tym ojciec. Tych wszystkich nocy i dni spędzonych nad nią w garażu nie da się zliczyć i nie wiem ile są one warte ale koszt samych częsci typu maska, nadkola, zderzak, lampy to było jak dobrze pamiętam koło 3.5 tys jak nic (jak na tamte czasy to i tak mało), a częsci brałem z poliftowej, rozbitej z tyłu który znajomy przywiózł na handel - wiadomo do tego dochodzi jeszcze lakierowanie i masa pierdołek więc jeśli robisz sam to w 5 tyś powinieneś się zamknąć choć teraz na pewno taniej bo auta jak i częsci idą na dół...

---------- Post added at 15:36 ---------- Previous post was at 15:33 ----------

Cytat Napisał mikell0 Zobacz post
    a jak się dobrze zakręcisz to możesz kupić wszystkie blachy w kolorze swojego nadwozia i to od jednego sprzedawcy (naprawdę warto bo żaden lakiernik nie pomaluje tak jak fabryka , a później to już tylko zestaw narzędzi zimne piwo i dobry znajomy, który umie odkręcać i przykręcać śrubki ))))
    To naprawdę gratuluję Twoich lakierników. Ja od dawien dawna robię wszystko u jednego i nigdy nikt się nie kapnął. Jak dobrze dobierzesz w sklepie kolor, lakiernik dobrze Ci go spoleruje to nie ma mowy o jakichkolwiek różnicach w odcieniach czy coś. Jedyna rzecz jaka wtedy gubi to woda - gdy popada, łatwiej pozostaje na malowanych elementach.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    alfa romeo 166 2.5 v6 2004. 159 2.4 jtd sw 2006

Domyślnie

Cytat Napisał KamilloV8 Zobacz post
    Wszystko robiłem od podstaw sam, jedynie co to czasami pomagał mi przy tym ojciec. Tych wszystkich nocy i dni spędzonych nad nią w garażu nie da się zliczyć i nie wiem ile są one warte ale koszt samych częsci typu maska, nadkola, zderzak, lampy to było jak dobrze pamiętam koło 3.5 tys jak nic (jak na tamte czasy to i tak mało), a częsci brałem z poliftowej, rozbitej z tyłu który znajomy przywiózł na handel - wiadomo do tego dochodzi jeszcze lakierowanie i masa pierdołek więc jeśli robisz sam to w 5 tyś powinieneś się zamknąć choć teraz na pewno taniej bo auta jak i częsci idą na dół...

---------- Post added at 15:36 ---------- Previous post was at 15:33 ----------

To naprawdę gratuluję Twoich lakierników. Ja od dawien dawna robię wszystko u jednego i nigdy nikt się nie kapnął. Jak dobrze dobierzesz w sklepie kolor, lakiernik dobrze Ci go spoleruje to nie ma mowy o jakichkolwiek różnicach w odcieniach czy coś. Jedyna rzecz jaka wtedy gubi to woda - gdy popada, łatwiej pozostaje na malowanych elementach.
    tak się składa że lakiernik nie ma szans z fabryką A. brak myjni sodą kaustyczną B. tylko ręka a nie automat powtarzający tę samą czynność po parę milionów razy C. fabryczny lakier .
    przez moje ręce przeszło 9 aut które dotykał polski lakiernik i zawsze były poprawki!!! a nie byli to kolesie , którzy robili pierwsze auto i się uczyli.przedostatnie auto poszło do blacharza który dostał fabryczne części polakierowane w odpowiednim kolorze i nie było problemy z miernikiem i innymi pierdołami . pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ishan
    Mieszka w
    Oświęcim
    Auto
    Renault Scenic 1ph2

Domyślnie

odgrzeje kotleta troche. a jak jest z tylem ?? chodzi mi konkretnie o zderzak, pasuje plug/play poliftowy do przedlifta ?? bo nie podobaja mi sie te plastikowe elementy, i chcialbym je miec w kolor, a polifty tak maja, zderzak mam do wymiany bo jest brzydki to pomyslalem ze moze by od razu walnac poliftowy, tylko nie wie czy idealnie spasuje

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

Cytat Napisał mikell0 Zobacz post
    tak się składa że lakiernik nie ma szans z fabryką A.
    się absolutnie nie zgodzę. Pracowałes na lakierni w dużej fabryce ?? Nie ? a ja tak i po automacie jest więcej roboty niz po lakierowniu ręcznym. Nie wspomne o zaciakch uwierz mi na słowo bo widziałem nie jedno.

co do zdrezaka tył raczej jest identyczny

Użytkownik Znawca Avatar Dawid_Zielu
    Auto
    Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTD 20V Sportronic '03

Domyślnie

różnica między zderzakiem w wersji przed liftingiem a po liftingu jest taka że w tej nowszej zderzak jest pomalowany cały, ale są identyczne, jeśli chodzi o kształt.
    Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ishan
    Mieszka w
    Oświęcim
    Auto
    Renault Scenic 1ph2

Domyślnie

dziekuje za szybka odp. no to bedzie poliftowy na tyle plus progi w kolor