Czy na pewno robienie ogniska "na dziko" jest dobrym pomysłem?
Czy na pewno robienie ogniska "na dziko" jest dobrym pomysłem?
Myślałem, że mają jakieś tam odrębne miejsce na ustawienie 2-3 grili, które nikomu nie będą przeszkadzać. Zazwyczaj na większości pól paintballowych tak było. Z tego co ten gość mówił przez telefon to miejsca mają w pip, pod warunkiem, że ktoś zaryzykuje biełbachę z kulką z farbą
dobra, my się dostosujemy, mówię tylko, że wolałbym coś z grilla
no to juz wiem ze mnie na 100% nie bedzie, mamy przedslubny wyjazd na Mazury od 1 do 5 maja
zycze Wam dobrej zabawy na spotkaniu i do zobaczenia nastepnym razem![]()
To jest z tyłu za Czarcim
A co do miejscówki jeden diabełważne, żęby się najeśc takze jak niegrill to majero obstawiam
![]()
Tak więc mam już prawie wszystkie konkrety
Byłem dzisiaj zobaczyć to pole bitwy i jak dla mnie jest mega kozackie
Na początek ulotka:
Standardowy pakiet, czyli kombinezon, marker, maska i 240 kulek to koszt 45 zł. Na ile starczy tyle kulek to zależy tylko od nasJak strzelasz po odpowiednim wycelowaniu to starczy Ci na 2h zabawy, jak jesteś mocno nerwowy/nerwowa to w 30 minut Ci się skończą
W takim przypadku można dokupić zawsze 100 kulek za 10 zł (dlatego dobrze jest mieć trochę kasy więcej w kieszeni). Do tego polecam też wypożyczenie przynajmniej rękawic ochronnych za 3 zł.
Na głowę warto wziąć też jakąś czapkę z daszkiem (daszkiem do tyłu zasłoni dodatkowo kark).
Udało się także uzgodnić, że na miejscu jednak zrobimy OGNISKOZapytam też o grilla, żeby można było jeszcze coś innego niż kiełbaski zrobić, jakąś karkówkę czy coś. Jedzenie, napoje organizujemy sobie sami (tak jak na kuligu) - zaproponowałem taką opcję, bo chyba jest dla nas najlepsza - każdy będzie miał co chce i ile chce do jedzenia. Mamy jeden warunek - całą imprezę musimy skończyć w okolicach godziny 15:00. Myślę, że strzelanie 10:00-13:00 i 13:00-15:00 na ognisko będzie wystarczające.
Za organizację ogniska będziemy musieli coś dopłacić (za drewno, za kijki itd.). Dokładne info będę miał za tydzień, ale myślę, że będzie to kilka PLN od osoby.
Z minusów:
Na miejscu nie będzie niestety dostępu do bieżącej wody (ewentualnie obok w karczmie - chociaż nie zapytałem czy będzie czynna...). Prawie cali będziemy przykryci kombinezonami, ochraniaczami itd, nie wykluczone jednak, że coś się pobrudzimy (kulki do żelatyna z barwnikiem spożywczym - schodzi bez problemu) - polecam zabrać ze sobą jakieś nawilżane chusteczki, żeby się odświeżyć.
Weźcie też gorsze buty, bo one pobrudzą się zapewne najmocniej. Zabierzcie też dowody osobiste, bo trzeba będzie podpisać oświadczenie, że w razie jakichś urazów nie rościmy zadośćuczynienia od organizatora (oby nie było żadnych skręceń kostek itd). Osoby bardziej wrażliwe na siniaki dobrze jakby ubrały grubszą bluzę (może być nawet z kapturem). Dokładne zasady zabawy będą wytłumaczone przed rozpoczęciem, ale scenariuszy zabawy też jest sporo
W zawodach również jest sędzia, który będzie pilnował zabawy. Do sędziego nie strzelamy!
Jeśli o 10:00 mamy rozpocząć zabawę, to fajnie jak byśmy się zebrali na miejscu już o 9:30.
Jeśli macie jakieś pytania - pytać, bo może o czymś zapomniałem
W poniedziałek muszę podać przybliżoną liczbę uczestników, tak więc wpisywać się na listę!
- - - Updated - - -
Lista uczestników:
1. Mask (2)
2. radexon (1)
3. Abidibi1509 + Tusia147 (2)
4. semri + Justyna (2)
5. Fucel (1)
6. Semprefedele + Marta (2)7. GregoR + Gosia (2)
- - - Updated - - -
A, jeszcze jedno:
Zostałem też poinformowany, że jako organizator dużej grupy dostanę średni pakiet gratisW związku z tym w zamian za to zakupię jednorazowe kubki, talerzyki, sztućce, ketchupy, musztardy (i sos czosnkowy dla Adiego) i co mi tam jeszcze przyjdzie do głowy (jak macie jakieś propozycje to pisać) - żeby każdy też nie musiał kupować indywidualnie i tego targać ze sobą. Wystarczy wtedy, że zabierzecie wałówę - coś do żarcia i do picia
Jeśli chodzi o strzelanie to warto w sumie wziąć ten najdroższy zestaw za 60 zł, bo tam już są rękawice i dodatkowe 200 kulek. Do tego kilka PLN za ognisko i myślę, że w 70 zł na głowę (+ jedzenie i picie) cała impreza powinna się zamknąć. Nie jest to chyba wiele za kupę dobrej zabawy i biesiadę w miłym towarzystwie![]()
Miałem na myśli o godz. 9:30 wyjazd ze standardowego miejsca zbiórek, czyli McDonalds(jedziemy tam max 10 minut)
Szwarak na 75% będę
Lista uczestników:
1. Mask (2)
2. radexon (1)
3. Abidibi1509 + Tusia147 (2)
4. semri + Justyna (2)
5. Fucel (1)
6. Semprefedele + Marta (2)7. GregoR + Gosia (2)
8. Szwarak (1) - na 75%
9. ...