Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Temat: Alfa 159, gdzie szukać, na co zwracać uwagę, Niemcy? Belgia? może Włochy?

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Takie same doswiadczenie jak Tomek KRK ma a tej materii mój zaprzyjazniony wlasciciel warsztatu, rownież on sprowadza auta z Zachodu, rowniez 159, ktorych sciągnął kilkanaście. A oglądał znacznie więcej na miejscu.
    I nie pisz o "filozofii" bo to są fakty naukowe, sprawdzalne i realne. Korozja bierze się głownie od soli: w srodowisku wilgotnym, oczywiscie. Nie od samej wilgoci jednak. Tam gdzie masz wilgoć oraz wilgoć i masę chlorków, w tym drugim przypadku korozja wystąpi znacznie częsciej i szybciej.

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    Takie same doswiadczenie jak Tomek KRK ma a tej materii mój zaprzyjazniony wlasciciel warsztatu, rownież on sprowadza auta z Zachodu, rowniez 159, ktorych sciągnął kilkanaście. A oglądał znacznie więcej na miejscu.
    I nie pisz o "filozofii" bo to są fakty naukowe, sprawdzalne i realne. Korozja bierze się głownie od soli: w srodowisku wilgotnym, oczywiscie. Nie od samej wilgoci jednak. Tam gdzie masz wilgoć oraz wilgoć i masę chlorków, w tym drugim przypadku korozja wystąpi znacznie częsciej i szybciej.
    zaprzyjazniony wlasciciel warsztatu, a ty sam to widziałeś?????????
    Jak nie to się cicho siedzi, mi mówili że policyjna 159 na 2.0, dwie turbinki i 250 czy tam 270 koni. I co też miałem wierzyć pajacom

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Wiesz co - kilkanaście 159 to ja sprzedałem w ostatnie 2 miesiące... Ile ich w ogóle widziałem - pojęcia nie mam, ale grubo ponad 400 sztuk. Nie wiem, skąd DOKŁADNIE Twój znajomy ściągał te auta, a to jest podstawowa informacja, po której można cokolwiek wnioskować. Dziwnym trafem znakomita większość moich znajomych, posiadających auta z Włoch, potwierdza informacje, że są one bardzo mało skorodowane. I to przy autach nie 3-4 letnich, ale np. 20-letnich ma naprawdę bardzo duże znaczenie. Rozumiem jednak, że opinia "znajomego zaprzyjaźnionego właściciela warsztatu, który miał kilkanaście 159-ek" jest bardziej wiarygodna.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Tomek , popatrzyłbyś na jakieś bravo sporty 1,9 16v 2007-2008 , bo sprzedałem 156 i takie coś mi chodzi po głowie
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Cytat Napisał sedici Zobacz post
    Tomek , popatrzyłbyś na jakieś bravo sporty 1,9 16v 2007-2008 , bo sprzedałem 156 i takie coś mi chodzi po głowie
    Tez ciekawi mnie cena zadbanego egzemplarza...

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Wiesz co - kilkanaście 159 to ja sprzedałem w ostatnie 2 miesiące... Ile ich w ogóle widziałem - pojęcia nie mam, ale grubo ponad 400 sztuk. Nie wiem, skąd DOKŁADNIE Twój znajomy ściągał te auta, a to jest podstawowa informacja, po której można cokolwiek wnioskować. Dziwnym trafem znakomita większość moich znajomych, posiadających auta z Włoch, potwierdza informacje, że są one bardzo mało skorodowane. I to przy autach nie 3-4 letnich, ale np. 20-letnich ma naprawdę bardzo duże znaczenie. Rozumiem jednak, że opinia "znajomego zaprzyjaźnionego właściciela warsztatu, który miał kilkanaście 159-ek" jest bardziej wiarygodna.
    cierpliwie ci powtarzam, że auta z Włoch to nie są zawsze te same auta z Włoch, to nie znaczy to samo. Jak masz auto z Genui, z Neapolu albo Sycylii to jest coś innego, niż gdy masz auto z Turynu na przykład. To są kompletnie inne strefy klimatyczne w jednym kraju, od alpejskiej strefy po srodziemnomorską.... jesli facet mieszka w Neapolu, Bari, nawet w Rzymie, na wyspach, itd, to ma zupełnie inne warunki niż ten z Mediolanu czy Turynu.
    W Polsce takich roznic nie masz,w Niemczech nie masz, w Holandii nie masz.

(Przy okazji gratuluje sprzedaży aż kilkunastu 159 w dwa miesiace. To chyba rekord Europy. Przecieź to takie słabe, cieżkie, marne auta, jak czytam tutaj wiekszosc wpisów, to włos się jeży na głowie. Jakim ja złomem jeźdzę. Czołgiem niemal.)

- - - Updated - - -

Cytat Napisał kylo1986 Zobacz post
    zaprzyjazniony wlasciciel warsztatu, a ty sam to widziałeś?????????
    Jak nie to się cicho siedzi, mi mówili że policyjna 159 na 2.0, dwie turbinki i 250 czy tam 270 koni. I co też miałem wierzyć pajacom
    Mała prośba kolego:zejdź poziom niżej z agresją w tonie wypowiedzi. O siedzenie cicho możesz prosić swojego psa, a nie mnie, mam nadzieję, ze to jest jasne.
    I zacznij myśleć: jesli zaprzyjazniony, to znaczy chyba, że i ja korzystam z jego uslug, serwisuję u niego auto, oglądam inne samochody. Czy to nie jest oczywiste?
    Nie rozumiem też, co ma do tematu twoja rozmowa z bliżej nieznanymi nam "pajacami" o policji?

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

A to że i ja widziałem auta z Włoch i Holandii, na moje własne oczy i to co ci ktoś wmawia ma się nijak do prawdy, na zdrowy rozum to się kupy nie trzyma.
    Jak nie widzisz analogii twój problem, tam też znawca się wypowiadał

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

cierpliwie ci powtarzam, że auta z Włoch to nie są zawsze te same auta z Włoch, to nie znaczy to samo. Jak masz auto z Genui, z Neapolu albo Sycylii to jest coś innego, niż gdy masz auto z Turynu na przykład. To są kompletnie inne strefy klimatyczne w jednym kraju, od alpejskiej strefy po srodziemnomorską.... jesli facet mieszka w Neapolu, Bari, nawet w Rzymie, na wyspach, itd, to ma zupełnie inne warunki niż ten z Mediolanu czy Turynu.
    W Polsce takich roznic nie masz,w Niemczech nie masz, w Holandii nie masz.

(Przy okazji gratuluje sprzedaży aż kilkunastu 159 w dwa miesiace. To chyba rekord Europy. Przecieź to takie słabe, cieżkie, marne auta, jak czytam tutaj wiekszosc wpisów, to włos się jeży na głowie. Jakim ja złomem jeźdzę. Czołgiem niemal.)
    Dziękuję Robim co możem, żeby popularyzowac markę

A co do kolejnej teorii o Mediolanie/Rzymie itp. Auta jeżdżą do mnie m.in. z Mediolanu i Rzymu. Z Turynu też. I zabij mnie - nie widzę po nich żadnych różnic, jeśli chodzi o poziom korozji. Być może różnice byłyby, gdyby porównać Alfę eksploatowaną w klasycznym, górskim klimacie włoskich Alp. Albo Alfę, która pół życia przestała na nadmorskim parkingu... Jak na razie nie miałem takiego modelu, w którym korozja byłaby jakoś uderzająco duża, za to nagminnie spływają modele, w których podwozie jest wręcz w perfekcyjnym stanie.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał sedici Zobacz post
    Bravo Sport 1.9 16V z 2007-2008 roku - jeśli ma to byc auto, a nie "skrobanka" ze ściany budynku - to minimum 30 tysięcy.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Tomek KRK, zostańmy przy swoich opiniach. Ja Ciebie szanuje, co więcej, podeślę Ci niedługo kumpla, chce sprowadzić sobie 159, pewnie latem. Jak dasz jakis namiar na priva, to jemu przekażę.

czarkson
    Gość

Domyślnie

podepnę się do tematu, jednak zamiast 159 chciałbym kupić Brerę. Czy mając do dyspozycji 40k (+ kilka tysi jak będzie mus) da radę wyhaczyć w miarę pewną wersję z 2007-2008r skyview? musi być diesel (mona lisa z mustaszem) i musi mieć tempomat (to widziałem, że chyba każda brera ma). Wiadomo skąd najlepiej sprowadzać? Może ktoś z was ma jakieś dojścia lub może sprowadzić? ogólnie z tego co widzę to chyba da radę w tej cenie coś znaleźć, bo na otomoto widzę kilka sztuk, jednak jak zawsze nie wiadomo jaką miały przeszłość