http://speedy.sh/jaWuE/multiecuscan.rar tu dodałem testy z dzisiejszej jazdy doładowanie paliwo ect . przepraszam że tyle plików ale po 0 min mi wyłączało nie wiem czemu proszę o opinię
- - - Updated - - -
Wszystko w porządku to dlaczego ciągle jak zatankuje to po 200km zapala się rezerwa .Mam jezdzić dalej po ilości zatankowanego paliwa a później mieć problem z zapowietrzoną pompą? .Dymek pojawia się też przy starcie ze świateł i wcale nie na dużych obrotach ok 2000.Wydech z tyłu jest cały w sadzy to chyba nie mam paranoji tylko coś się dzieje ,kontrolka od świec się pali ,I błędny sygnał pedału sprzegła. Wszystko jest w tej diagnostyce
- - - Updated - - -
Wszystko w porządku to dlaczego ciągle jak zatankuje to po 200km zapala się rezerwa .Mam jezdzić dalej po ilości zatankowanego paliwa a później mieć problem z zapowietrzoną pompą? .Dymek pojawia się też przy starcie ze świateł i wcale nie na dużych obrotach ok 2000.Wydech z tyłu jest cały w sadzy to chyba nie mam paranoji tylko coś się dzieje ,kontrolka od świec się pali ,I błędny sygnał pedału sprzegła. Wszystko jest w tej diagnostyce
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
ODCZYT KODÓW BŁĘDÓW:
1: P0380 - Przekaźnik płytki grzejnej, termorozrusznika lub ECU podgrzewania świec
SZCZEGÓŁY BŁĘDU:
Licznik przebiegu: 0 km
Obroty silnika: 0 obr/min
Temperatura wody: 91,7 °C
Dawka paliwa: 0,00 mg/w
Zmierzone ciśnienie paliwa: 6,8 bar
Glow Plug/Heater Circuit Malfunction
Powodem tego błedu jest fakt, że ECU odebrało bardzo niski sygnał z czujnika. Błąd obecnie jest aktywny. Podejmij stosowne działania by usunąć usterkę. Kontrolka na desce nie została włączona przez ten błąd.
2: P0704 - Sygnał sprzęgła .To jest nic?
A no to zmienia postać rzeczy. Jeżeli masz inne objawy to inna sprawa. Najlepiej gdybyś miał w okolicach mechanika który specjalizuje się w Alfie i który by wiedział co mogą oznaczać te objawy. Wbrew pozorom nie jest to duży koszt bo mi taki pan diagnostykę zrobił za 30zł.
a na podstawie tych diagnostyk niech coś powie
- - - Updated - - -
a na podstawie tych diagnostyk niech coś powie
- - - Updated - - -
ktoś
Powie mi ktoś coś na temat tych odczytów kazaliście mi pomierzyć i nic
Chyba nie odrobiłeś pracy domowej bo te logi są do ....
Co ci kazali mierzyć? (poprzednia strona). W jednym pliku czas pomiędzy kolejnymi próbkami 9s i ktoś ma tu coś wyłapać? Bo mi nawet się nie chce analizować tego..
Zaznacz maksymalnie:
Prędkość pojazdu Obroty silnika Dawka ogólna paliwa Zmierzona masa powietrza Oczekiwana masa powietrza Zmierzone ciśnienie doładowania Oczekiwane ciśnienie doładowania Otwarcie zaworu overboost Otwarcie zaworu EGR Zmierzone ciśnienie paliwa Oczekiwane ciśnienie paliwa
- - - Updated - - -
Logi robisz na biegu 3 i 4. Na każdym od 1500obrotów do 4000 z gazem wduszonym w podłogę.
Przepływkę masz do podmiany. Któryś FES przy pracy z którymś sterownikiem źle pokazywał właśnie dawki mierzone.. Ale ty masz MES'a tak?
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Tak jak pisał maly_777, daj logi na trzecim biegu podczas jazdy od 1 tyś obrotów but w podłogę tak do 4 tyś. Jak dajesz logi na wolnych obrotach to tak samo jak byś tylko na wolnych liczył spalanie.
nie te logi są podczas jazdy normalnej. TO co przepływke trzeba wymienić czy wyczyśćić wystarczy z allegro zamiennik się nadaje? .Tak mam MES'a
- - - Updated - - -
nie te logi są podczas jazdy normalnej. TO co przepływke trzeba wymienić czy wyczyśćić wystarczy z allegro zamiennik się nadaje? .Tak mam MES'a
Wiemy że są podczas normalnej jazdy bo są kiepskie do analizy..
Sedro kombinował z zamiennikami i odkrył jakąś w miarę dobrą firmę. Poszukaj lub zapytaj
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
to jeszcze raz jechać sobie te 50 na 3 i but w podłogę do 4 tyś i tak długo trzymać? i poźniej 4 .To odpowiecie mi teraz czy przepławka do wymiany czy po badaniu?
Jakie będą różnice po wymianie lepsze przyspieszenie czy mniejsze spalanie?