Też tak uważam. Mi najbardziej brakuje benzyny turbo 200-250 KMNapisał mojax
Akurat tu się z Tobą nie zgodzę. Chcesz więcej miejsca, kupujesz auto innej klasy. Mam 186 cm wzrostu jeżdżę autem które ma w środku jeszcze mniej miejsca, i nie narzekam. I te "śmieszne" miejsca z tyłu też się czasem przydają - czasem, bo są to miejsca "awaryjne" jak to w aucie typu 2+2. Także wolę je mieć niż nie mieć :wink:Napisał mojax
No właśnie, a w związku z tym gorsze osiągi i wyższe spalanieNapisał mojax
No właśnie jest głównym konkurentem. Również ja biorę pod uwagę Brerę i TT, a nie BMWNapisał mojax
Dokładnie - silniki Audi i BMW (benzynowe, bo diesel 2,4 jest rzeczywiście bardzo udany) to silniki które powinny Alfie służyć za wzórNapisał mojax
No ja też, ale obawiam się, że się nie doczekam... (przynajmniej nie w Brerze)Napisał mojax
Tylko, że na koniec jeszcze stwierdzili, że najlepsze auto okazało się najgorszymNapisał puotek
![]()
A co do samego tematu - Brera to sukces czy niewypał? Jeśli chodzi o stylizację to dla mnie jest to absolutnie coś perfekcyjnego. Różne słyszy się opinie, zwłaszcza o tyle, ale mam wrażenie, że mówią tak przeciwnicy marki. Mi właśnie tył bardzo się podoba. Ta dupka jest "słodka". Całość - jak dla mnie - prezentuje się znakomicie. Na zdjęciach Brera mnie niczym nie zachwyciła - mało tego, nie rozumiałem ludzi którzy tak się nią zachwycali. Wszystko zmieniło się dopiero 2 miesiące temu. Pojechałem do salonu zobaczyć MiTo. Trochę się rozczarowałem. Auto naprawdę ładne, ale po zachwytach w prasie spodziewałem czegoś więcej. Trochę zawiedziony zobaczyłem wtedy to cudo które stało obok. SZCZĘKA MI OPADŁA! Wcześniej widziałem ze 2 razy Brerę na ulicy, ale nie wzbudziła we mnie żadnych emocji - chyba nie zdążyłem się jej przyjrzeć... Ta czerwona Brera wywróciła do góry nogami ranking moich wymarzonych aut. Jest droga, ale jak to Alfa, traci szybko na wartości. Także zacząłem się nią coraz bardziej interesować.
Największy minus jak dla mnie to silniki. Obecnie pod uwagę biorę tylko 2.4 JTDM. Ale trochę się boję diesla, nigdy nie miałem, jężdżę mało i na krótkich odcinkach. Nie wiem też nic o awaryjności - jest to tak rzadkie auto, że ciężko cokolwiek na ten temat znaleźć... Optymistyczne jest to, że w raporcie awaryjności DEKRY z 2008 roku Alfa 159 została znakomicie oceniona i mam nadzieję, że z Brerą będzię podobnie.
A dla samej Alfy czy Brera jest sukcesem? Z jednej strony zgarnęła mnóstwo nagród za stylizację, z drugiej dużo mniejsza sprzedaż niż zakładali. Dla mnie to akurat plus, bo np. Audi TT spotkać na drodze to nie problem, ale Brera wciąż jest rzadkością.