1570 zl ... zarowek do ksenonow bedzie na kilka lat za taka kwote![]()
1570 zl ... zarowek do ksenonow bedzie na kilka lat za taka kwote![]()
Ostatnio edytowane przez Nitro ; 27-08-2013 o 14:44
No cena urywa... z innej beczki..ma ktos sugestie gdzie pod maska jest latwo dostepny + zaplonu i +od swiatel ( taki nie wymagajacy rozcinania kabli tudziez kostek/wtykow) do podpiecia przekaznika DLR?
AR 159 2.4 Q4, Ti '09 Sedan
Na Allegro ten zestaw Osram można kupić za około 1050zł, biorąc na firmę to troche się odliczy a wtedy cena już nie jest taka zabójcza.
Taki temat nie wiąże się przypadkiem z przeróbką reflektorów ? Miałem kiedyś podobny pomysł, ale - nie wiem, być może jestem w błędzie - poczytałem, że można za to zapłacić mandacik. Ostatecznie zamontowałem u siebie światła philips i nie sądzę, aby wyglądały jak wiejski tuningAle nie każdemu musi się podobać to samo.
Chętnie dowiem się, czy ktoś tak montował ?
A ja mam ringi wsadzone w halogen i pięknie świecą tylko podwójne...
Masz to wszystko w skrzynce z bezpiecznikami obok akumulatora.Bez rozcinania przewodów możesz wpiąć dodatkowy przewód w gniazdo interesującego cię bezpiecznika i zablokować wyjętym wcześniej bezpiecznikiem (można też kupić profesjonalne wtyczki do przeniesienia napięcia z gniazd bezpieczników).
Już to pisałem, ale ponieważ temat wraca, przypomnę - mam dwa komplety halogenów (bez homologacji) z wbudowany ringami, które można wykorzystać jako światła do jazdy dziennej + halogeny (rozwiązanie dokładnie takie samo, jak te w Philipsie czy Osram) - do zamontowania w 159 trzeba usunąć chromowane obramówki z oryginalnych maskownic halogenów - nie handluję halogenami, kupiłem ponieważ chciałem je wykorzystać - kupiłem dwa komplety, na wypadek, jakby się któryś w trakcie użytkowania stłukł - zamontowanie, poza wycięciem tych obwódek, nie stanowi większego problemu - produkt produkcji Chińskiej - zarówno sam halogen jak i ring świecą bez zarzutu - gdyby ktoś był zainteresowany, zapraszam na priv.
Z montażu zrezygnowałem, ponieważ zastosowałem dużo lepsze rozwiązanie, z wykorzystaniem świateł drogowych, jako światła do jazdy dziennej - w ubiegłym tygodniu, 146 otrzymała takie samo rozwiązanie![]()
Wiem, że część konserwatywnych koneserów urody naszych Alf się oburzy takim bezczeszczeniem ich wspaniałego wyglądu ale ja należę do osób bardziej pragmatycznych dlatego pokażę jak postanowiłem rozwiązać konieczność używania ksenonów w dzień.
Światła DRL to Hella LeDay Flex. Zamocowane na konstrukcji własnego wykonania i projektu z kajneru (aby nie rdzewiało) pokrytego czarną folią 3M.
Hmm. Skoro jesteś pragmatykiem to po co 159 i ledy za kilka stów...!? Moim zdaniem przerost formy nad treścią. Chyba lepszym rozwiązaniem były by ringi w przeciwmgielnych. Ja już znalazłem diody SMD do montażu w miejscu obecnych LED'ów ale nie mam chwilowo czasu na ponowne rozbieranie lamp i montaż. Jak znajdę chwilę to pokażę efekty.