Nie zawsze jest potrzeba matowienia lampPoszukaj na FB MavAnd Detailing tam zobaczysz co da się wyciągnąć z lamp
Odnośnie skóry te koloryzujące bleczka często się sprawdzają i zawsze farbujesz przynajmniej do odcięcia czyli do szwów
Szyby poleruje się jak już kolega powedział tlenkiem ceru i usunięcie nawet małych rysek to jest naprawdę kupa roboty i idzie to w godziny zabawy.
Co do zamówionych przez kolegę kosmetyków moja rada odpuść sobie markowe rękawiceZmień 2 razy w sezonie i kup sobie marketową. Jak byś potrzebował jakiejś mega delikatnej wełnianej do auta po korekcie to ok kup sobie taką. lecz uważam że do auta użytkowanego codziennie mila się to z celem.
Odnośnie APC jeden pieron miałem kilka różnych firm i są porównywalnelubię np nilsena.
jeśli chcesz mieć trwały efeky brał bym inny wosk i cleaner a nie BH
Ostatnio edytowane przez Jondi ; 09-07-2013 o 15:48
Dokładnie jak kolega wcześniej napisał , podstawa to dobrze wyczyszczona powierzchnia pod wosk , więc cleaner musi być by dobrze oczyścić lakier , APC albo nielsena , albo SG red devil , co do rękawicy , to wiem ze miałeś robioną korektę więc przyda się miękkie włosie(ew polecam sklepową Nigrina ,jest naprawę fajna,lecz jest to porównanie do Megsowej rękawicy bo do tej co podałeś nie ma startu). Girt guard można samemu zrobić , i koszty są w granicach 4zł a nie 40zł(http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=493), możesz sobie kupić jakieś AIO i na nie kłaść wosk(ale Ty już raczej nie masz rysek) więc poprostu kup jakiś cleaner , reszta ok,lecz do opon też by się coś przydało , auto bd super wyglądało a opony co ? wypłowiałe , nwm czy coś do smoły też by sie nie przydało i weź może sobie też samplerek FK HiTempa żeby położyć na felgi
jak auto po korekcie brał bym glinkę soft żebyś hologramów nie narobił a szampon bym kupił jakiś z wyższej półki kiedy ty te 5l wykorzystasz...
nie wiem ilu szamponów używałeś ale ja widzę znaczące różnice i wolał bym dopłacić do 1,8l Golda chodź wydajnością nie powala. Zresztą zauważyłem że z tych szamponów jak za długo postoją robi się taki dziwny glutno chyba że kolega myje auto co 3 dni to ok 5l w rok wykorzysta.
albo Duragloss'a 901
przyjemny szampon ładnie się pieni, pięknie pachnie ale chyba gold daje lepszy poślizg![]()
Ostatnio edytowane przez Jondi ; 09-07-2013 o 21:48
Witam to i ja się pochwale swoim arsenałem
Dziś trosze robiłem porządków z kosmetykami to zrobiłem kilka fotek.
Używam głownie Autoglym , Nielsen i Tenzi mam tez troszke z Meguiar's , Lusso Oro , 3m i innych marek.
Fotki robione telefonem to i nie za dobre , ale coś tam widać.
Jak ktoś chce coś więcej wiedzieć o jakimś produkcie proszę pytać.
Pozdro
![]()
Spory arsenałja mam pytanie jak sprawuje sie Spectrum od K2?