Strona 401 z 445 PierwszyPierwszy ... 301351391392393394395396397398399400401402403404405406407408409410411 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,001 do 4,010 z 4444

Temat: Fatalna sprzedaż Alfy Romeo. Co się dzieje?

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał tomaz Zobacz post
    ... zakup SUVa zawsze możesz wytłumaczyć - sobie, żonie, znajomym, komukolwiek. Trochę smutne, ale prawdziwe.
    No sobie , zwłaszcza Alfisti to nijak nie można sobie tego wytłumaczyć.
    Zaprzeczenie Alfy Romeo. Chyba że przyjmiemy tworzenie "nowej tradycji". Lub jeśli przyjmiemy dna Alfy jako pozerstwo i blabla o duszy. a nie prawdziwe motoryzacyjne wrażenia u których podstaw jest prostota i masa.

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Zaprzeczenie Alfy Romeo. Chyba że przyjmiemy tworzenie "nowej tradycji". Lub jeśli przyjmiemy dna Alfy jako pozerstwo i blabla o duszy. a nie prawdziwe motoryzacyjne wrażenia u których podstaw jest prostota i masa.
    TO samo Toyka zrobiła z Subaru. Czy wiecie, że jest od paru lat nowa Impreza? E-boxer, 150 KM plus wspomagany elektrykiem... 10 sekund do setki... W Europie chyba nikt tego nie kupuje ale jest. Teraz to spokojne, rodzinne auto, totalne zaprzeczenie Imprez, jakie były od zawsze. To samo z Foresterem zrobili: to Toyka w innej budzie.
    Mordują nam marki ze wspaniałą, oryginalna historią.

- - - Updated - - -

Jeżeli ktoś myśli, że Alfa Romeo będzie się sprzedawać, mając w ofercie same SUVy, to popełnia olbrzymi błąd
    SUVy się same nie sprzedają. SUVy są sprzedawane przez sportowe modele, przez te ikony motoryzacji, które nie zawsze możesz mieć. Natomiast zakup SUVa zawsze możesz wytłumaczyć - sobie, żonie, znajomym, komukolwiek. Trochę smutne, ale prawdziwe.
    Moim zdaniem sto procent racji.
    Ostatnio edytowane przez Teddy Bear ; 31-03-2022 o 00:04

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Toyota akurat coś tam dla jeżdżących robi. Gr Yaris całkiem ładnie sobie radzą na trackdayach. GT 86 i BRZ nie wiem czy jeszcze oferowane ale też mnóstwo frajdy kierowcom dają.
    4C już nie jest oferowana? W tych powerpointowych planach chyba nawet też .
    Kopia Mazdy mx5 jeszcze w formie fiata coś w wydaniu włoskim oferowała choć turbem zabijając cześć frajdy. Swoją drogą ciekawy zwrot historii - Włosi kopiują Japonię
    bo nie potrafią "zrobić lepiej" z tym zwrotem na suv'y to też kopiowanie sprawdzonych rozwiazan a nie wytyczanie trendow.

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Andrzej, przeczytaj pomału jeszcze raz to co napisałem - to nie jest o Alfisti. Właśnie w tym sęk. Giulia i Stelvio to była oferta dla Alfisti. Tonale z silnikiem 130KM to nie jest oferta dla Alfisti i obawiam się, że kolejne też nie będą...

Swoją drogą ciekawy zwrot historii - Włosi kopiują Japonię
    bo nie potrafią "zrobić lepiej" z tym zwrotem na suv'y to też kopiowanie sprawdzonych rozwiazan a nie wytyczanie trendow.
    Też tak to widzę i przykre to
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Andrzej, przeczytaj pomału jeszcze raz to co napisałem - to nie jest o Alfisti. Właśnie w tym sęk. Giulia i Stelvio to była oferta dla Alfisti. Tonale z silnikiem 130KM to nie jest oferta dla Alfisti i obawiam się, że kolejne też nie będą...

Też tak to widzę i przykre to
    Stelvio to zapoczątkowało, a tonale to w ogóle... Żeby sobie tam turlały się obok jakichś faktycznie Alf , ale to ma być trzon z tego co czytam.

Co do tego zwrotu historii na wschód (nie ten za naszą granicą ) to przykre to nie jest wcale . Ciekawe, i pozytywne - zyskuje chociażby jakość , różnorodność, technologia idąca pod strzechy . Tak sie widać kończy siestowanie i opieranie na duszy , emozionach itd. Przychodzą lepsi.

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Giulia i Stelvio to jest oferta dla Alfisti ale okazuje się, że ten typ oferty nie utrzyma marki na powierzchni. Potrzebne jest uzupełnienie gamy przez niższe segmenty i to się właśnie dzieje. Tonale ma lichą gamę silnikową ale winne są właśnie Giulia i Stelvio, których wysoka emisja wymusza maksymalną redukcję CO2 w Tonale.
    Dopóki w ofercie jest Giulia to nie ma co marudzić przesadnie - masa będzie brać Tonale a wybrańcy Giulię. No chyba że wolą Mazdę jak Andrzej i Teddy. Dla nich jednak mam też złą wiadomość - Mazda nie planuje następcy 6tki, za to całą masę SUV-ów

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Giulia i Stelvio to jest oferta dla Alfisti ale okazuje się, że ten typ oferty nie utrzyma marki na powierzchni. Potrzebne jest uzupełnienie gamy przez niższe segmenty i to się właśnie dzieje. Tonale ma lichą gamę silnikową ale winne są właśnie Giulia i Stelvio, których wysoka emisja wymusza maksymalną redukcję CO2 w Tonale.
    Dopóki w ofercie jest Giulia to nie ma co marudzić przesadnie - masa będzie brać Tonale a wybrańcy Giulię. No chyba że wolą Mazdę jak Andrzej i Teddy. Dla nich jednak mam też złą wiadomość - Mazda nie planuje następcy 6tki, za to całą masę SUV-ów
    Giulia dla "wybrańców" , coraz lepiej tu widzę pod wzgędem fanatyzmu, jeszcze trochę i kk. będzie mieć silną konkurencję.

Co do Mazd to spokojnie, ja tam mam 6tek na zapas, a to co istnieje czy się przygotowuje jest powszechnie wiadomo, i to raczej się pojawia w realu, w odróżnieniu od... więc nie mam co tu tego pisać.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Stelvio 2.0 Q4 280 KM

Domyślnie

Niska sprzedaż mnie nie dziwi osobiście. Kupiłem Stelvio, bo chciałem się wyrwać z "niemieckiej okupacji", ale szczerze mówiąc, jest nieco rozczarowująca.
    Poziom wyciszenia silnika benzynowego, wykończenia wnętrza, nawet w dość bogatej wersji Veloce, mógłby mi zaimponować 10 lat temu, ale już nie dzisiaj.
    Wnioski - to moja pierwsza i ostatnia Alfa.

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Wykończenie i wyciszenie można spokojnie sprawdzić przed zakupem. Alfa nigdy nie przodowała pod tymi względami nad Niemcami, także nie wiem na co liczyłeś. Ma za to inne walory ale jeśli ich nie dostrzegasz to zakup był nie trafiony, trzeba było brać Volvo.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał stelvios Zobacz post
    Poziom wyciszenia silnika benzynowego, wykończenia wnętrza, nawet w dość bogatej wersji Veloce, mógłby mi zaimponować 10 lat temu, ale już nie dzisiaj.
    Dokładnie to samo usłyszałem od kolegi, po jego jeździe próbnej. Skrzynia i silnik - super, komfort/wyciszenie i multimedia - jak wyżej. Efekt - nie kupił.
    Przy Tonale będzie może odwrotnie
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html