Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Sergio pokazał na co Alfę stać jeśli tylko nie patrzy się na koszty. Szkoda że ten odważny ruch nie załapał...
Niestety okazało się, że jeden udany samochód nie jest w stanie przekreślić stereotypów. Dobrym przykładem jest postawa Andrzeja, który nie raczył nawet tym samochodem się przejechać , za to kupił dwie nowe Mazdy 6.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A po co mam nim jeździć jak mi sedan na nic ? i nie oferuje dla mnie niczego czego oczekuję, a sprzedawany i serwisowany w tych samych miejsach gdzie moja noga nie postanie przez ich dziadostwo, no ale autoryzowane ?
Bo trzeba brać to co Alfa daje, jak wyżej napisałem, choćby nam nie odpowaidało, to nie , trzeba , takie jest prawo i koniec.
Poza tym w czasie jak alfa się starała i pracowała nad kolejnymi prezentacjami w powerpintach (czy tam prała pieniądze trwoniąc je na te prezentacje i projekty, nie wiem, nie znam tych myków biznesowych gdzie na stratach się zarabia) czego to nie będzie oferować, sam sobie coś nieco więcej wrażeń niż giulia dającego wydłubałem, a inni poszli gdzie indziej, bo ileż można czekać i żyć utopią .
edit
co do : "Niestety okazało się, że jeden udany samochód nie jest w stanie przekreślić stereotypów."
Chyba nikt nie liczył na to że tak mogłoby się stać . Ze 2x tyle lat trzeba żeby te stereotypy odmienić. Beemki się psują rzekomo już, a im to nie przeszkadza się sprzedawać. Przeszłość ma znaczenie niestety/stety.
Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 07-04-2022 o 20:53
radosuaf - a czy ja mówiłem, że jestem ortodoksem??
Giulii FWD i tylko kombi bym jednak nie kupił - zapewniam Cię.Gdyby tak było, to prawdopodobnie, szukałbym jakiejś starszej Alfy albo czekał na nowszy model.
Rozumiem, że lubisz się droczyć, ale logika typu "wytrzymałeś jeden kop w brzuch to wytrzymasz dwa" to żadna logika.![]()
![]()
![]()
Szczerze mówiąc - bardziej bym przetrwał przedni napęd niż nadwozie kombi - ale to moje preferencje - i dla mnie najważniejsze - bo moje.
Pytanie również, czy mówimy o "klasycznym kombi" - bo od tego, literalnie, zaczęła się dyskusja, czy o alfowej wersji - czyli sportwagonie - tak jak np. 156 - bo to jednak różnica (przynajmniej dla mnie) - sportwagon to jednak kategoria "najprostszy wśród garbatych" - można pospekulować gdzie jest czyjść próg bólu...
... ale klasyczne kombi-karawan w stylu np. Volvo - to nie ma mowy.
Jednak Giulia jest tak doskonałym autem że raz na jakiś czas jestem w stanie przełknąć wizytę w tym przybytkach.
Mazd się nie serwisuje. A w Hiroszimie wiedzą, że auto trzeba tak skonstruować, żeby serwis mógł jak najmniej popsuć. Drobnym przykładem jest skrzynia z niewymienialny olejem. Niewymienialny rozrząd. Banalny dostęp do filtrów itd.
A co do serwisow popolmozbytowych to w przypadku AR jest o ile wiem znikomy wybor- Zasada chyba tylko? Ale on się od Niemców uczył. Centrala w Bielsku i przykład forumowicza Epsonix mówi wiele od wybrukowanej drogi zakupu przez masę poprawek i poprawek po poprawkach.
One są nienaprawialne biodegradowalne.
Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS