No nie wspomniales o wylaczeniu ASR/VDC a powinienes z 2 powodow:
-pelnego obrazu tego co zrobiles
-unikniecia sytuacji ze ktos inny kto przeczyta Twojego posta, a nie ma wiedzy/wyobrazni albo bedzie po prostu roztrzepany tego dnia, zrobi test podobny do Twojego ale z wlaczona kontrola trakcji I zle sie to skonczy dla auta/niego/osob postronnych itp.
Nie wiem czy wylaczenie u nas ASR/VDC przyciskiem w 100% wylacza te obwody, czy zostawia jakies tam czuwanie na krytyczne sytuacje - z tego co wiem wiele aut mimo ze ma jakies wylaczniki wlasnie w 100% nie wylaczaja tych obwodow, robia sie tylko malo czule - dzialaja w ostatecznosci. Nie wiem jak to u Ciebie szarpalo, ale wez pod uwage ze kolo w powietrzu nie jest pozbawione oporow, zarowno toczenia jak I wynikajacych z samego momentu bezwladnosci kola/tarczy itp (ktory nie jest maly), tak wiec jakas mala czesc momentu bedzie przekazywana na kolo ktore jest na ziemi, moze to powodowalo szarpania? Moze trzebabybylo dobrze zablokowac kolo I samochod, zeby nie bylo mozliwosci najmniejszego ruchu? Z reszta to tylko test, zrob go najlepiej/najlatwiej u mechanika na podnosniku bez blokowania zadnego kola.