Tak samo jak nie mialobyc SW..
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W dzisiejszym motorze 48/2016 przedruk niemieckiego porównania 5 sedanów segmentu D premium.
Końcowy wynik
1. Audi A4 2.0 TDI S tronic
2. BMW 3 320 d Steptronic Sport
3. Giulia 2.2 D AT8
4. MB C250 d 7G-Tronic
5. Jaguar XE 2.0 i4D RWD Auto
Z podsumowania
"Alfa przebojem wbiła się do czołówki segmentu premium klasy średniej. Przemawiają za nią przede wszystkim całkiem obszerna kabina oraz znakomity układ jezdny. nie obyło się jednak bez wpadek w wykończeniu, a i opcjonalne wyposażenie z zakresu bezpieczeństwa jest gorsze niż u rywali. Najlepszym autem pozostaje Audi, które imponuje wykończeniem. BMW nadal nie ma sobie równych pod względem właściwości jezdnych i przestronności kabiny. Mercedesowi w zajęciu wyższej lokaty przeszkodziły powolny automat i wysoka cena. Ostatni Jaguar ma najgorsze osiągi, od konkurencji odstaje też poziomem układu jezdnego".
Ostatnio edytowane przez Archi ; 28-11-2016 o 17:54
Alfa Romeo Nel Cuore
Często jest tak, że widać tylko D w trybach "normalnych", a dopiero przy S lub M widać nr biegu.
Z drugiej strony jeśli automat to jak on to zrobił, że stoi w miejscu i rosną obroty? Tak jakby próbował z launch control wystartować, ale coś nie wyszło?! Bo z doświadczenia wiem, że wciskając hamulec i gaz na raz obroty nie rosną![]()
Pewnie sami za prędko się nie przekonamy, bo chyba demówek już w tym roku nie będzie?! Czekam od września...
Pozdro,
Bartas
No to skoro rosną to mam wytłumaczenie: gość wciska gaz + hamulec, potem rusza tak gwałtownie, że aż mu noga z gazu spada i dopiero znowu dociska pedał
Czytam, czytam, dlatego napisałem, że od września - bo tak było mówione na początku.
Pozdro,
Bartas
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Veloce i jakiś tam dźwięk silnika zakłócany deszczem i fhansuskim językiem... https://www.youtube.com/watch?v=TGApWGCaLG0