Ten nowy czerwony mniam![]()
https://www.youtube.com/watch?v=t_aT3hLRK9c
50s macie kamere jak typek cofa, wiec porownac mozna.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
mam już obgryzione wszystkie pazury czekając na polski konfigurator![]()
Znam ten poziom obsługi. Kupiłem nową alfę w 2009. Co zrobisz jak serce jest silniejsze od rozumu ?
Tak sobie myślę,że mogą specjalnie opóźniać wejście nowego cennika na nasz rynek,żeby się pozbyć jak najwięcej stockowych aut.
Ostatnio edytowane przez duke75 ; 28-11-2019 o 23:02
Wracając do cenników. Wygląda na to, że może być sporo drożej:
To ostatni dzwonek na zakup samochodu w niższych cenach. Od 2020 roku będą już wyższe, nawet o kilkadziesiąt procent. To efekt m.in. wprowadzenia nowych limitów emisji spalin. Producenci pojazdów, które nie spełnią tych norm, będą płacić kary od każdego sprzedanego samochodu.ŹródłoDrugie źródło podwyżek to nakłady, które muszą być poniesione przez producentów. Do tej pory inwestowali w rozwój samochodów i silników w sposób przewidywalny, stabilny. Dziś nadal muszą rozwijać samochody z silnikami spalinowymi, a jednocześnie muszą ponosić nakłady na rozwój baterii, chemii, która stoi za tymi bateriami, silników elektrycznych, oprogramowania, które tym wszystkim steruje.
FCA kupiło limity CO2 od Tesli, aby zmieścić się w limitach. Nie wyobrażam sobie, aby ceny wzrosły więcej, niż 3-5%, a w artykule mowa o kilkudziesięciu procentach. Kto kupi Giulię super w senie wyjściowej 190 tysięcy zamiast 160? Bądźmy poważni...