hej,
wczoraj odebrałem, Giulietta 2.0 JTDM2 170KM, nero etna
Nic nie trzeszczy, biegi wchodzą bardzo dobrze - szczególnie pierwszy bieg.
Bedę na bieżąco informował i pisał wrażenia z jazdy
Jest zaje...ie! Aż się nie chce wychodzić z samochodu![]()
Gratulacje![]()
Ostatnio przestawilem sie na paliwo v-power 95 shell ogolnie nie tankuje juz zwyklej 95 i na "tanszych stacjach"...
co jak co ale zauwazylem duzo spokojniejsza prace silnika...
Zniknal mi problem ze sprzeglem ktory mialem...od czasu kiedy leje tylko v power praktycznie nie slychac roznicy gdy auto jest na luzie ze sprzeglem wcisnietym lub bez... nie ma juz tego jeb..ego halasu
Moze to moja wina ze wlewalem zwykle 95...nie wiem jakie dokladne zalecenia...
http://www.auto-swiat.pl/1-sila-paliwa
Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 07-06-2011 o 02:47
A tę zwykłą 95 tankujesz w Holandii czy w Polsce?
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Panowie ja od lat (co najmniej 10-ciu) jeżdżę tylko na paliwie V-power (czasami w sytuacjach podbramkowych statoil lub BP, ale też paliwa premium) i nigdy żadnych problemów spowodowanych niewłaściwym paliwem z silnikiem nie miałem. A wracając do frazy przewodniej tego wątku to własnie mam na budziku ok 10tyskm i następujace spostrzeżenia, dostrzeżone usterki:
-Przy 7 tys km wymieniony został olej oraz wgranie nowego oprogramowania centralki wtrysku (dowiedziałem się również od fachowca z ASO że stary sposób czyli odłączenie akumulatora na minimum 15min w celu resetu parametrów komputera pokładowego i przywrócenia ustawień fabrycznych, działa w Giulietcie i jest wręcz częstokroć zalecany - parę drobiazgów potem trzeba zaprogramować ale to pikuś)
-Wymieniony głośnik BOSE w drzwiach prawych przednich (spalona cewka i brzęczał)
-Skrzynia chodzi bezproblemowo i bezgłośnie - poczatkowe problemy z wrzuceniem I biegu ustapiły
-Poprawiono mocowanie gabek wygłuszających bagażnika (jedna śruba była przepuszczona w złym miejscu wygłuszenia co uniemozliwiało składanie tylnych siedzeń)
-Nic we wnętrzu nie skrzypi, zawieszenie też jest ok.,lakier w stanie idealnym.
-Ostatnio spryskałem uszczelkę tylnej wycieraczki sprajem silikonowym, była zbyt twarda i puszczała kropelki wody w czasie deszczu - zapewnia to jej lepszą szczelność (polecam zabieg)
-Spalanie ustabilizowało się na akceptowalnym (przy moim stylu jazdy) poziomie
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
95 tankuje-tankowalem w NLbo od kilku dni nie wlewam tego
wydaje mi sie ze nie ma roznicy czy to w polsce czy w holandii tak i tak rozrabiaja po swojemu
teraz tylko v-power
---------- Post added at 17:09 ---------- Previous post was at 17:07 ----------
Ja tak szczerze nie przywiazywalem uwagi to tego... nawet nie chodzilo o cene, nie jestem fachowcem
dopiero ostatnio ktos mi powiedzial czy wyczytalem gdzies ze lepiej dla autka szczegolnie nowego.... a jak lepiej dla Julki to sprobowalem i czuje duzo roznice.
Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 07-06-2011 o 16:16