Strona 41 z 182 PierwszyPierwszy ... 31323334353637383940414243444546474849505191141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 1819

Temat: Alfa Giulia w 2014?

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    -

Domyślnie

MiTo jest prześliczna, te tylne światła mega wyróżniają samochód spośród wszechobecnej lipy na drodze. Julka to samo. 4C nie długo wychodzi, nie wygląda to źle

Tak patrząc, to Fiat w grupie nazywanej "premium" nie ma marki, bo np. Maserati to jeszcze wyższa półka, a Ferrari to już w ogóle, Fiat to dupowóz (choć dość ładny) jak VV. Ciekawe tylko czy z Alfą by się przebili do segmentu premium

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

159 jako nowa byla stawiana na rowni z BMW 3 i Audi A4, po angielsku okreslana byla jako executive sedan. Ogolnie Alfa jest traktowana jako prermium (np. MiTo tez stawiana jest na rowni z Mini itp.) Ale w rzeczywistosci czolowka klasy premium dosc mocno odskoczyla od Alfy Tym niemniej, Serż twierdzi ze docelowo chcialby konkurowac z BMW

Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    159 SW 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał MisiekWNC Zobacz post
    MiTo jest prześliczna
    Kwestia gustu - jest ładna, tylko ładnych samochów jest już trochę - dla mnie jest zbyt ugrzeczniona, podobnie Guilietta zresztą. Mając do wyboru "to samo" czyli Punto, Abarth'a i MiTo sam nie wiem, który samochód bym wybrał.
    Oglądając stare modele AR ciężko było zachować obojętność 156 - piękna, po liftingu praktycznie ideał, 159 - można kochać, albo nienawidzić, 166 trochę przyduże, ale widać, że to Alfa, 147 - fajny kompakt, wyróżniający się w klasie. GT, Brera na sam widok krew się gotuje. Gdzie te emocje w przypadku MiTo, czy Giulietty? Co ma sobie kupić aktualny użytkownik 159/156? Mondeo, czy Passata?
    Alfa zawsze była marką jak to się teraz nazywa "premium", tylko trochę trudno nią być mając w ofercie miejskie autko i kompakta. Jakiś czas temu wypadła z oferty 166, teraz 159. Wiadomo, że ma się pojawić 4C - podoba mi się, ale tym się rynku nie podbije - nawet jak na AR ten samochód jest zbyt mało praktyczny, a w tym segmencie jest już trochę samochodów: TT, Lotus Exiege to tak dla przykładu.
    Moim skromnym zdaniem już w tej chwili powinno być na rynku 159 po mocnym liftingu, z szeroką gamą silników, lub Giulia (o której jak na razie wiadomo, że ma być duża).
    I, żeby zakończyć pozytywnym akcentem - AR ma predyspozycje do powalczenia o klientów z BMW - tylko tę walkę trzeba jeszcze zacząć. BMW, Audi, Volvo mają dużą gamę modeli z jeszcze większą gamą silników - a w praktyce to segmenty łapane przez te samochody zaczynają się tam gdzie AR się teraz kończy, więc o jakiej konkurencji jest tu mowa. Jak na razie AR oddaje rynek w prezencie.
    Ostatnio edytowane przez piotrpo ; 08-06-2012 o 09:52

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał piotrpo Zobacz post
    Oglądając stare modele AR ciężko było zachować obojętność...
    Od razu miałem przed oczyma Giulię Sprint, Spidera Duetto, Alfette GTV, Monteala. A tu:

156 - piękna, po liftingu praktycznie ideał, 159 - można kochać, albo nienawidzić, 166 trochę przyduże, ale widać, że to Alfa, 147 - fajny kompakt, wyróżniający się w klasie. GT, Brera na sam widok krew się gotuje.
    Widać mamy inne rozumienie "starych modeli" Alfy

Jak na razie AR oddaje rynek w prezencie.
    Alfa niczego nie oddaje, bo i nie ma czego. Ten rynek będzie dopiero zdobywać. A żeby to zrobić nie ma miejsca na niedociągnięcia, czy pomyłki. Nowe Alfy muszą być, jak to powiedział sam Marchionne, idealne, żeby odebrać klientów BMW, czy Audi. Na to potrzeba czasu, nie można się śpieszyć.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    159 SW 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał saroo Zobacz post
    Giulię Sprint, Spidera Duetto, Alfette GTV, Monteala
    Nie szedłem aż tak daleko w przeszłość, ale przykład dobry. Zwyczajnie martwi mnie, że nowe (aktualne) alfy są takie trochę współcześnie nijakie (nie, żeby to była przypadłość wyłącznie AR).

Alfa niczego nie oddaje, bo i nie ma czego.
    No sorry - 156, 159 podbiły jednak rynek. Alfa postawiła na jakość, okazało się to krokiem w dobrym kierunku. Jeżeli teraz notuje spadek sprzedaży, który spokojnie można określić jako "katastrofalny" to chyba jednak traci.
    Nowe Alfy muszą być, jak to powiedział sam Marchionne, idealne
    Do tej pory o AR można było powiedzieć wiele rzeczy, ale na 100% nie to, że to idealne samochody. To nigdy nie był wybór rozsądny, bo drogie, traci na wartości jak jasna cholera, duże na zewnątrz, małe w środku, a obsługa przełączników woła o pomstę do nieba. Trudno, nikt chyba nie kupił AR patrząc na pojemność bagażnika, spalanie, koszt obsługi serwisowej, czy ilość miejsca na tylnej kanapie. Te samochody są jak żona - kocha się je pomimo wad. Nie wiem, czy za te 3 lata AR wypuści idealnego sedana, wiem, że do tego momentu portfolio produktów jest mocno ograniczone. Ja dla siebie nie widzę w nim teraz niczego niestety. Akurat w moim wypadku, przez jakiś czas nie będzie to istotne, ale kiedyś chciał bym kupić alfę, która wygląda jak alfa, jeździ jak alfa i może sobie nie mieć napędu na tył, a emisja CO2 kompletnie mnie nie będzie obchodziła.

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

No sorry - 156, 159 podbiły jednak rynek. Alfa postawiła na jakość, okazało się to krokiem w dobrym kierunku. Jeżeli teraz notuje spadek sprzedaży, który spokojnie można określić jako "katastrofalny" to chyba jednak traci.
    Co do 156 to się zgodzę, to był hit. Ale 159 to była kompletna katastrofa. To auto się w ogóle nie sprzedawało.

Do tej pory o AR można było powiedzieć wiele rzeczy, ale na 100% nie to, że to idealne samochody.
    I najwyższy czas to zmienić.

Ja dla siebie nie widzę w nim teraz niczego niestety.
    Marchionne nie zmartwi się tym specjalnie, bo nie Ty jesteś jego targetem, no chyba że zamieszkasz w USA To tam będą produkowane i mają się sprzedawać kluczowe dla marki modele, Giulia i SUV. Dla Europy będzie następca MiTo i Giulietta.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    159 SW 2.4 JTDm

Domyślnie

Marchionne nie zmartwi się tym specjalnie, bo nie Ty jesteś jego targetem, no chyba że zamieszkasz w USA
    Akurat jego samopoczucie jest mi kompletnie obojętne. Po prostu szkoda, że mój następny samochód prawdopodobnie będzie innej marki

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    -

Domyślnie

No proszę, Alfa nie ma co konkurować z BMW, Audi, Mercedesem bo nie ma czym konkurować, w żadnym wypadku nie jest to samochód klasy premium jak na razie. Mi obecne dwa modele bardzo się podobają, różnią się od tej szarości na ulicach, ludzie się oglądają

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

A ja powiem tak,

zrozumiałem strategię Sergio, jak puścili newsa o Maździe. Gościu robi mocne fundamenty. Dlatego nie ma 159tki, która była stara. W Alfie jest teraz bardzo gorący okres. Przygotowują Giuliettę Q4 CZY TAM Kamala, 4C. To pewne, bo widać było fizycznie te auta.

Gościu się nie spieszy i ma rację. Gdyby naprędce zrobili Giulię wydaliby sporo hajsu, a auto nadawałoby się po 3latach do zmiany. On wyszedł z założenia, że alfy są piękne i ludzie je kupią, nawet po 3 letniej przerwie. I ma rację. Bo teraz Alfa np. Julka, żeby się sprzedać musi być ładniejsza niż Golf, tańsza niż Golf i być lepsza niż Golf. Dlatego Sergio woli poczekać i zrobić coś konkretnego.

Lata 2013/14 będą latami wielu porodów. Teraz Sergio płodzi i tylko trochę spowiada się teściom.

Oby tylko nie spłodził sióstr syjamskich, a jeśli to przynajmniej żeby kolor skóry był inny. (Alfy nie mogą być Fiatami po drobnym liftingu)

Użytkownik Romeo Avatar maicher
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    156; Giulietta; Spider i jeszcze cośtam

Domyślnie

Panowie, darujcie - ale nie dawajmy się łapać na marketingowy bełkot o "klasie premium".
    To określenie wymyślono po to, aby ktoś kto przepłaca, poczuł się spokojniejszy, bo płaci za szlachetną "klasę premium". To bardzo poprawia samopoczucie, ale co tak naprawdę to oznacza?
    Czym są opony "klasy premium"?
    Paliwo "klasy premium"?

Bełkot.

Do każdej z marek samochodowych jest jakiś klucz, ale określenie "klasa premium" to wytrych dla snobów.