Dzięki za informacje. Czy mogę prosić jeszcze o ZAR94000007083768 ?
Swoją drogą polecacie jakąś strone do weryfikacji aut po VINie? Dużo tego w necie, a jak mam już płacić za raport to wole wiedzieć skąd najlepiej
Dzięki za informacje. Czy mogę prosić jeszcze o ZAR94000007083768 ?
Swoją drogą polecacie jakąś strone do weryfikacji aut po VINie? Dużo tego w necie, a jak mam już płacić za raport to wole wiedzieć skąd najlepiej
Nie, nie zawsze jest taki komunikat, wtedy też raport jest dużo tańszy. Zazwyczaj oznacza to że była jakaś przygoda.
Pw do [MENTION=61216]KoŁoS[/MENTION] i wszystko jasne, po co grzebać dalej jak mamy tu "swoich"
Też polecam PW do [MENTION=61216]KoŁoS[/MENTION]! Kupiłem kiedyś raport na jednej ze stron i niby wyglądał ok., ale zwróciłem się też do [MENTION=61216]KoŁoS[/MENTION] (a nie chodziło o Alfę), no i uniknąłem niezłej "miny". Polecam!
Szanowni Koledzy,
Czy moglibyście mi pomóc w wyborze i podzielić się Waszymi opiniami na temat wariantów silnika 2.0 JTDm w Giuliettcie ze skrzynią manualną 6-biegową?
Na rynku są chyba cztery wersje tego silnika w Julce o rożnych mocach i podejrzewam, że z różnymi wersjami przekładni manualnej.
Które wg. Was są najbardziej godne polecenia? Oczywiście zakładamy, że porównujemy silniki w dobrym stanie, nie zużyte, o nie za wysokim przebiegu.
Ja posiadam obecnie w Bravo taki sam silnik 2.0 JTD, jak w Giuliettcie (tylko 165KM) z oplowską skrzynią F40. Złego słowa nie mogę powiedzieć na ten zestaw. Jednak Bravo się starzeje i rozglądam się za czym nowszym i sensownym. W Alfie silnik ten sam, tylko nie wiem, czy poza mocą te silniki w innych kwestiach jeszcze się czymś różnią.
Bardzo proszę Was o poradę i pomoc.
Pozdrawiam bardzo serdecznie
Witek
Skrzynia C635 poprawione łozyska I i II biegu od 2012/2013 chyba, że ktoś zdążył zrobić na gwarancji lub we własnym zakresie. Ta skrzynia jest w 1.6 i 2.0 JTDM. Co do mocy to chyba kwestia komputera- osprzęt przy 2.0 jest raczej taki sam, ale niech ktoś potwierdzi.
Szanowni Koledzy,
Ja wiem, ze przeczytawszy 408 stron tego wątku doszedłbym do jakiegoś wniosku. Ale niestety nie mam na to czasu. Chodzi mi o sytuację, w ktorej moj kolega mając okrojony budżet, chciałby zostać właścicielem Giulietty. Ale musiałby to być jakiś model z ikrą bo on kiedyś miał podrasowaną 147-ke w diesel'u i bardzo mu sie to podobalo. Coś mu chciałbym doradzić.
Na pewno nie chciałbym aby się musiał namęczyć z Multi-Air czy TCT przy juz starszawych modelach. Więc pozostaje:
Opcja 1) 1.75 TBi - ale to nie na okrojony budżet
Opcja 2) 2.0 JTDM - ale nigdy diesel'owska wersja nie jezdzilem i tez chyba tanio nie bedzie, poza tym DPF itp
Opcja 3) 1.4 TB 120KM - tylko czy da sie ten silnik podrasować i czy te tylne zawieszenie jakos utwardzic.
Dziekuje za pomocna i merytoryczna rade.
Ostatnio edytowane przez _arekm_ ; 29-08-2020 o 16:06
Oś czasu: 147 2.0 TS Selespeed, 156 2.0 TS Sportwagon, 156 2.0 JTS, Giulietta 1.4 MA TCT, Giulia Super 2.0T, Stelvio Business 2.0T