Strona 412 z 445 PierwszyPierwszy ... 312362402403404405406407408409410411412413414415416417418419420421422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,111 do 4,120 z 4444

Temat: Fatalna sprzedaż Alfy Romeo. Co się dzieje?

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Hehe dobre, powiedz to całym rzeszom z bananami na twarzach upalającymi w przeróżnych dyscyplinach MX5tki po torach całego świata , czy na ich bazach pochodne wszelkie. z włoskimi kopiami Mazd łącznie. Tak BTW u nas w kraju jedyny markowy amatorski puchar od chyba 10ciu lat, na którego każdą eliminację miejsca znikają w ciągu minut . W tym roku 13 eliminacji. A włoskie trackadye ? nie mówiąc o Alfowych wyłącznie ? - jeden na rok. Choć jest progress bo w tym roku podobno momentalnie nie było miejsc na ITD.

Co do CX60 chyba nie potrzeba słów? słyszałem, że niektórym rzekomo ich brakuje po zobaczeniu wnętrza. NIe wiem, nie interesują mnie póki co suvy więc nie oglądam , tak samo jak stelvio czy giulii. Ale chyba nie da się niezauwazyć, po cichutku, bez pierdół o tworzeniu w bunkrach tajnych projektów robią swoje idąc do przodu. Co do platformy RWD i silników R6 marnotrawstwem byłoby chyba stosowanie ich w tylko jednym modelu, co by oznaczało przyjście na świat Vision Coupe czy tego co na bazie tego conceptu powstanie i pewnie szeregu innych.
    Ja pisze o mocniejszych autach do kupienia dziś w salonie, które mogą robić za daily. Masz Giulie 280 koni i 510, Stelvio tez. Mazda co ma na dziś do kupienia z modelu 6 lub CX-5 dla amatorów mocniejszego silnika i dobrych osiągów? Wymienisz coś?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Nie. Ale ja nie jestem fanatykiem i nie muszę się dopasowywać do tego co Mazda czy cokolwiek akurat oferuje byle miało znaczek.

Natomiast piszesz o funie w życiu, taki uliczny w 300 czy 500 konnym aucie 1,5-2 tony ma się nijak do torowego w nawet 100 czy 200 konnym o połowie masy, skoro pisałeś o fun'ie to zakładałem że o czymś więcej niż ulica. Ale ok, jak wcześniej pisałem, definicja sportu czy fun'u jest indywidualnie zmienna .

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Nie. Ale ja nie jestem fanatykiem i nie muszę się dopasowywać do tego co Mazda czy cokolwiek akurat oferuje byle miało znaczek.

Natomiast piszesz o funie w życiu, taki uliczny w 300 czy 500 konnym aucie 1,5-2 tony ma się nijak do torowego w nawet 100 czy 200 konnym o połowie masy, skoro pisałeś o fun'ie to zakładałem że o czymś więcej niż ulica. Ale ok, jak wcześniej pisałem, definicja sportu czy fun'u jest indywidualnie zmienna .
    Ja jednak pisze o ulicy, bo zazwyczaj się jednak ulica jeździ i tam gdzie warunki pozwalają szuka wrażeń. Wrażenia torowe to jednak margines - za rzadko sie tam jeździ. Nie ma aut idealnych i nie będzie. Mi Alfa pasuje, nie dorabiam do niej ideologii i nie jestem fanbojem, bo znam tez jej wady, które chętnie mogę wymienić, tobie pasuje Mazda. Dla każdego coś miłego.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Podlaskie
    Auto
    Stelvio TI 2.0 200

Domyślnie

Cytat Napisał zalezi Zobacz post
    Za to Mazda 6 z zamulonym wolnossakiem, którą każdy objeżdża jak chce zapewni duuużą dozę sportowych emocji [emoji23]
    Kręcenie Mazdy wysoko nadal nic nie da, bo to zupełnie nie jedzie. Nie brzmi, nie jedzie, walorów sportowych tyle, co w Multipli, a jako sedan znacznie inna pakowność, niż Giulia [emoji2957]
    Pierwszy lepszy liftback zabija tą tandetę użytecznością. Szybciej Mazda zardzewieje, niż zapakujesz się tam niczym w Superbie. Nie mam nic do Mazdy, ale jak patrzę na 3, 6 czy CX5 to wiem, ze to najbardziej przereklamowane auta w branży.

Czizas, ktoś Ci dyktuje te bzdury czy sam wymyślasz?

- - - Updated - - -

Piszesz o bardzo drogich superwozach. Jednak opinia, ze Giulia Q nie jest sportowym autem mnie nieco dziwi. Ale ok, każdy ma inne zdanie.

Cayman kosztuje tyle co Giulia Veloce na wypasie. GT4 nadal jest w cenie Giulii Q.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Nie jesteś zachwycony nową Mazdą CX 60 ? Przecież w końcu Mazda wzięła się za siebie, wg mnie inspirując się drogą którą poszła Alfa - napęd na tył, silniki V6 i w końcu porządne osiągi. Oczywiście te wszystkie nowinki wychodzą w Suvie bo następcy Mazdy 6 nie będzie, japończycy nie będą przecież kasy wywalać w błoto. Dobrze wiedzą na czym mogą zarobić i w to porządnie inwestują. Ceny zbliżone do Stelvio, także rośnie Alfie kolejny mocny konkurent. Powinieneś już zbierać kasę.
    Ja jestem zachwycony. O ile nie będzie jakichś cyrków z DMC wozu czy przyczepy to pewnie ją kupię. I nie zamiast Stelvio a obok. Bo to zupełnie inne samochody.

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Ja jednak pisze o ulicy, bo zazwyczaj się jednak ulica jeździ i tam gdzie warunki pozwalają szuka wrażeń. Wrażenia torowe to jednak margines - za rzadko sie tam jeździ. Nie ma aut idealnych i nie będzie. Mi Alfa pasuje, nie dorabiam do niej ideologii i nie jestem fanbojem, bo znam tez jej wady, które chętnie mogę wymienić, tobie pasuje Mazda. Dla każdego coś miłego.

Nie, piszesz o fun'ie, wcale więc to nie oczywiste że na ulicy, wręcz to się kłóci.
    Czy rzadko, nie wiem, ci maździarze 13 razy w roku - jak w F1
    Chodzi o to , żeby nie przesadzać z tą jedniesportowością marki XX bo można się lekko zdziwić jak jakaś YY niepoważana daje tego funu wielokroć więcej. I aby się nie przywiązywać do znaczka, i naciągać czy "przekonywać się do suv'a" jak ktoś pisał bo akurat marka XX kombi nie ma. Nie ma ? ok są inne a przy okazji zrzucają klapki z oczu.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Podlaskie
    Auto
    Stelvio TI 2.0 200

Domyślnie

Ja po Giulii będę chciał za 3-4 lata kupić Stelvio po liftingu, który ma być w tym/przyszłym roku. Nie ma lepszego dla mnie SUVa patrząc na to co, co oferuje w tym segmencie.
    Subiektywnie Mazdy dla mnie nigdy nie istniały - silniki skutecznie odstraszały. W życiu trzeba mieć odrobine funu z jazdy, a w Mazdzie zapomnij o tym, smutno i byle jak.

Stelvio jest świetne ale czy najlepsze? Postawiłbym je na równi z Macanem. Ale żeby najlepszy suv? Zależy na czym komu zależy w suvie. Jak na właściwościach jezdnych to jeden z lepszych. Pod wieloma innymi względami jest kilka przynajmniej równie dobrych.
    W Mazdzie byle jak? W której? Owszem silniki są w EU słabe ale z całą pewnością nie byle jakie.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał mountain99 Zobacz post
    Stelvio jest świetne ale czy najlepsze? Postawiłbym je na równi z Macanem. Ale żeby najlepszy suv? Zależy na czym komu zależy w suvie. Jak na właściwościach jezdnych to jeden z lepszych. Pod wieloma innymi względami jest kilka przynajmniej równie dobrych.
    W Mazdzie byle jak? W której? Owszem silniki są w EU słabe ale z całą pewnością nie byle jakie.
    Właśnie mowa o tych CX-5 czy model 6. Emocji brak, nuda.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Podlaskie
    Auto
    Stelvio TI 2.0 200

Domyślnie

Ale ta nuda jest przez wielu bardzo pożądana. 6 z 2.5 jeździ naprawdę przyjemnie. Oczywiście, to nie osiągi turbodoładowanej Giulii czy Vaga z 2.0 TSI ale do normalnej jazdy w zupełności wystarczające. Do tego w zasadzie totalnie bezproblemowe ze świetnym wnętrzem i dobrymi materiałami. Obsługa okresowa w ASO Mazdy bije o lata świetlne to coś Alfy w PL. Jeśli dla kogoś emocje to nie start spod świateł to znajdzie je i w Mazdzie. A do sportowej jazdy to z całym szacunkiem ale obecne wozy Alfy to się nadają tak średnio rzekłbym. Oczywiście, są uniwersalne i jako daily jakoś tam dają trochę sportowych wrażeń ale to ciągły kompromis. Ja serio nie wiem dlaczego miałbym wybrać Giulie Q zamiast Caymana, nie mogę tego pojąć.

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Uwaga, tryb wymagający dystansu !

Pewnie że nuda, zawsze odpalają, dojeżdżają, wizyt w serwisie na żadne "tylko taka drobnostka" nie wymagają, akku nie trzeba srpawdzać czy doładowywać już w 1wszym roku, cylindry gdy się odłaczają 2 to programowo a nie losowo, poziom paliwa pokazują prawidłowo nie powodując medialnych będących powodem kpin zatrzymań kogoś mniej/bardziej znanego, ba zatrzymują się kiedy trzeba bez jaj z hamulcami i parę jeszcze innych nudnych rzeczy robią. Mają bagnet oleju , w sumie nie wiem po co, ale nie tworzą przez ten fakt pola do dylematu jak tu na forum nieraz przez jego brak.
    Tylko że - ta nuda, spokój, błogość wręcz i pewność są porządane, nikt nikogo nie oszukuje , w tym z datami premier, cenami, terminem realizacji, zgodnością wyboru z konfiguratorem. Jak wielokrotnie są porządane ta nauda i brak emocji -to sprzedaż tych nudnych aut mówi.

He, jak ja pierwszą 156 kupowałem tego samego dnia byłem w salonie AR oglądając sportwagona 156 i chwilę późnej ówczesną 6tkę (2005 rok) . Bosz, ile ja tam wad tej błeee Mazdy wynalazłem no, jedynie 100kg udźwigu dachu trochę mną zachwiało, jak to Alfacałe aż 50kg? (i to po dłuugich poszukiwaniach tych danych ), jak to ci genialni konstruktorzy nie potrafią takiej pierdoły zrobić w aucie "dla aktywnych" ? (tak był sportwagon reklamowany) . Ale jakoś to zamiotłem pod dywan, bo i uuu, co za tapicerka w tej maździ , jaka nuda wnętrza, a tam Alfatex pięklny, wielowhacze itp itd. Tak że znam to fanbojstwo naprawdę więc dość łatwo rozpoznaję. Jednocześnie wiem, że niestety zamyka na wiele lat takiego kierowcę na inną motoryzację, a szkoda, bo fun też tkwi w zmienności i różnorodności.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał mountain99 Zobacz post
    A do sportowej jazdy to z całym szacunkiem ale obecne wozy Alfy to się nadają tak średnio rzekłbym.
    Błagam, napisz, że żartujesz .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS