Strona 413 z 445 PierwszyPierwszy ... 313363403404405406407408409410411412413414415416417418419420421422423 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,121 do 4,130 z 4444

Temat: Fatalna sprzedaż Alfy Romeo. Co się dzieje?

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Giulia Q - długo nie pobity rekord na Nurburgringu, a ci piszą, ze to nie sportowe auto. Coś z głowami macie. Zero pojęcia o motoryzacji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Podlaskie
    Auto
    Stelvio TI 2.0 200

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Błagam, napisz, że żartujesz .
    Spokojnie, Radek. Niezbyt precyzyjnie się wyraziłem. Chodziło mi o to że nie kupiłbym ani Giulii ani Stelvio gdyby mi zależało na sporcie. Są do tego dużo lepsze i dające pełniejsze odczucia auta. I to w zasadzie w każdym przedziale cenowym w którym jest obecna Alfa.
    Natomiast w przypadku auta uniwersalnego - Alfa jest zdecydowanie w stronę sportu. Chociaż to też przykre że jedne z niewielu fajnie się prowadzących aut są wyjątkiem a nie regułą.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał zalezi Zobacz post
    Giulia Q - długo nie pobity rekord na Nurburgringu, a ci piszą, ze to nie sportowe auto. Coś z głowami macie. Zero pojęcia o motoryzacji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Ja rozumiem że mieszkasz tuż przy Nordschleife i co chwila wyskakujesz tam bić rekordy, mogę tylko zazdrościć. Mnie cyferki nie interesują, interesują mnie za to odczucia z jazdy. I w cenie Giulii Q wybieram GT4, jeśli ma być taniej to choćby A110 a nawet Boxstera S czy Z4M. Niezależnie od wyrafinowania konstrukcji Giulii M czy M3, M5 itp - to nie jest mój typ sportowego samochodu. Doceniam koncepcje ale nic nie zastąpi centralnego silknika, napędu na tył i konstrukcji typowo sportowej.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał mountain99 Zobacz post
    Ja rozumiem że mieszkasz tuż przy Nordschleife i co chwila wyskakujesz tam bić rekordy, mogę tylko zazdrościć. Mnie cyferki nie interesują, interesują mnie za to odczucia z jazdy. I w cenie Giulii Q wybieram GT4, jeśli ma być taniej to choćby A110 a nawet Boxstera S czy Z4M. Niezależnie od wyrafinowania konstrukcji Giulii M czy M3, M5 itp - to nie jest mój typ sportowego samochodu. Doceniam koncepcje ale nic nie zastąpi centralnego silknika, napędu na tył i konstrukcji typowo sportowej.
    A co Ci nie odpowiadało w 4C?
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Podlaskie
    Auto
    Stelvio TI 2.0 200

Domyślnie

Tylko to że nie można jej kupić.

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Doszukujecie się powodu kiepskiej sprzedaży Alfa Romeo ...
    Powód jest tylko jeden, brak wersji dla NORMALNYCH ludzi, niestety.
    145/146/147/156/166 miały pełną gamę silników i wyposażenia, począwszy od małych, dla mało wymagających, kończąc na dużych, dla bardzo wymagających. każdy znalazł coś dla siebie, ot co.
    Aktualnie mamy 2 silniki benzynowe, i jednego diesla, a musicie wziąć pod uwagę, że nie każdy musi autem zapie@dlać, a po prosu wystarcza mu ładny wygląd, i normalne właściwości jezdne. Tutaj niestety brakuje małych silników, i miejmy nadzieję, ze Tonale to poprawi. Mógł bym się założyć, ze gdyby zrobili taką 1.4 MA 170HP, to była by hitem jak nic ... , ale po co ...

Żeby nie było, pamiętam czasy sprzedaży 156/147/166, i wiem co najczęściej ludzie wybierali - najwięcej nowych sprzedawało się małych benzyn, natomiast w 159 królem sprzedaży była 1.9 SW . . . Giulia bardzo mi się podoba (jeździłem już wszystkimi wersjami), i pewnie sobie kupię, ale Stelvio to nie moja bajka, są tylko 2 SUVy, które mógł bym mieć, i są one bliźniacze ze sobą
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał Pablo. Zobacz post
    Doszukujecie się powodu kiepskiej sprzedaży Alfa Romeo ...
    Powód jest tylko jeden, brak wersji dla NORMALNYCH ludzi, niestety.
    145/146/147/156/166 miały pełną gamę silników i wyposażenia, począwszy od małych, dla mało wymagających, kończąc na dużych, dla bardzo wymagających. każdy znalazł coś dla siebie, ot co.
    Aktualnie mamy 2 silniki benzynowe, i jednego diesla, a musicie wziąć pod uwagę, że nie każdy musi autem zapie@dlać, a po prosu wystarcza mu ładny wygląd, i normalne właściwości jezdne. Tutaj niestety brakuje małych silników, i miejmy nadzieję, ze Tonale to poprawi. Mógł bym się założyć, ze gdyby zrobili taką 1.4 MA 170HP, to była by hitem jak nic ... , ale po co ...

Żeby nie było, pamiętam czasy sprzedaży 156/147/166, i wiem co najczęściej ludzie wybierali - najwięcej nowych sprzedawało się małych benzyn, natomiast w 159 królem sprzedaży była 1.9 SW . . . Giulia bardzo mi się podoba (jeździłem już wszystkimi wersjami), i pewnie sobie kupię, ale Stelvio to nie moja bajka, są tylko 2 SUVy, które mógł bym mieć, i są one bliźniacze ze sobą
    Zgrabnie pominąłeś Giuliette, która miała mnóstwo wersji silnikowych, była nawet wersja z fabryczną instalacją LPG dla biedy, była wersja QV dla tych co lubią zap... i co, jakimś hitem sprzedaży to ona nie była...
    Alfa zawsze już będzie niszową marką czego by nie oferowali, można nieco podnieść sprzedaż i wizerunek 5 letnią gwarancją ale cudów nie będzie.
    Więc skoro tak to niech już mają w ofercie porządne auta do zapier... a nie Tonale. Które i tak nie wyprowadzi marki na prostą tak jak nie zrobiła tego Giulietta.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Zgrabnie pominąłeś Giuliette, która miała mnóstwo wersji silnikowych, była nawet wersja z fabryczną instalacją LPG dla biedy, była wersja QV dla tych co lubią zap... i co, jakimś hitem sprzedaży to ona nie była...
    Alfa zawsze już będzie niszową marką czego by nie oferowali, można nieco podnieść sprzedaż i wizerunek 5 letnią gwarancją ale cudów nie będzie.
    Więc skoro tak to niech już mają w ofercie porządne auta do zapier... a nie Tonale. Które i tak nie wyprowadzi marki na prostą tak jak nie zrobiła tego Giulietta.

Giulietta była bezpośrednią następczynią 147, czego niestety zabrakło 159. Nie pominąłem jej, po prostu to był początek pikowania w dół, jedna wersja nadwozia, kilka wersji silnikowych, brak następcy od 2 lat.

Mam bezpośredni związek zawodowy z AR od 1998 roku, wiem o czym piszę .
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał Pablo. Zobacz post
    Giulietta była bezpośrednią następczynią 147, czego niestety zabrakło 159. Nie pominąłem jej, po prostu to był początek pikowania w dół, jedna wersja nadwozia, kilka wersji silnikowych, brak następcy od 2 lat.

Mam bezpośredni związek zawodowy z AR od 1998 roku, wiem o czym piszę .
    Samych benzyn było pięć, diesli ze trzy, nadwozie hatchback pięciodrzwiowy, który sprzedaje się zawsze, jakie jeszcze wersję miałyby być?

Sam mam Giuliette i ją bardzo lubię ale mam też Giulie i to jest auto petarda. I takie auta powinna robić AR.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Tez tak uważam. Nie chce Giulii w kombi, nie chce Giulii z 1.5 160 koni w szmacie i manualu, aby było znacznie taniej. Giulia ma być Giulia - piękna, niszowa, stylowa ze sznytem godnym AR, nie dla każdego, ma nie być korpowozem. Niech dostanie lekki lifting - nowe lampy, nieco odświeżone mulitimedia ( bezprzewodowe AA i ACP, kamery 360, jak zmieszczą ekran 10”, w opcji dla chętnych virtual cockpit, może HUD ) jakiś silnik pomiędzy 280 a 510 koni i niech będzie dalej tym - czym jest. Oczywiście wielu z tych rzeczy nie otrzyma, ale coś pewnie poprawia. Ja jestem zachwycony swoją Giulia Veloce - to był bdb zakup.

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post

Giulietta hitem sprzedaży na miarę Golfa, czy nawet w porównaniu do 147 nie była, ale czy sprzedawała się źle jak na AR?
    2010 - 33k
    2011 - 79k
    2012 - 60k
    2013 - 46k
    2014 - 41k
    2015 - 42k

Potem już sprzedaż poleciała na łeb, ale czemu się dziwić, skoro liftingi były kosmetyczne, gama silnikowa sukcesywnie obcinana, a następcy mimo 6 lat na rynku ani widu, ani slychu.

Mimo to, przez te 6 lat sprzedawała się lepiej niż 159.

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka