Strona 414 z 445 PierwszyPierwszy ... 314364404405406407408409410411412413414415416417418419420421422423424 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,131 do 4,140 z 4444

Temat: Fatalna sprzedaż Alfy Romeo. Co się dzieje?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Byłą 156 TS, GT 1.9 z wiruskiem :),jest 166 3.0 FL

Domyślnie

Cytat Napisał zalezi Zobacz post
    Tez tak uważam. Nie chce Giulii w kombi, nie chce Giulii z 1.5 160 koni w szmacie i manualu, aby było znacznie taniej..
    Ok, nie chcesz takiej wersji nie kupuj, ale może są ludzie, którzy chcieliby takie konfiguracje.

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Samych benzyn było pięć, diesli ze trzy, nadwozie hatchback pięciodrzwiowy, który sprzedaje się zawsze, jakie jeszcze wersję miałyby być?

Sam mam Giuliette i ją bardzo lubię ale mam też Giulie i to jest auto petarda. I takie auta powinna robić AR.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
    Jeśli silniki 1.4 i 1.75 to PIĘĆ, to sorry, nie znam się aż tak na matematyce. Diesle 1.6 i 2.0 .
    Chyba, że uważasz różne wersje mocowe za inne silniki.

- - - Updated - - -

Temat dyskusji "Fatalna sprzedaż Alfy Romeo. Co się dzieje?"
    jakiś silnik pomiędzy 280 a 510 koni i niech będzie dalej tym - czym jest.
    Dokładnie to, co napisałeś, niestety tylko jakiś promil ludzi kupi takie auto
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał Pablo. Zobacz post
    Jeśli silniki 1.4 i 1.75 to PIĘĆ, to sorry, nie znam się aż tak na matematyce. Diesle 1.6 i 2.0 .
    Chyba, że uważasz różne wersje mocowe za inne silniki.
    Miałem na myśli moc, bo to klienta interesuje a nie z jakiej rodziny jest silnik.
    W obecnych czasach pojemność o niczym nie mówi, bo moc nie zależy od niej wprost (liniowo)

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Giulietta miała kompletną gamę silnikową, brakowało tylko właściwie ostrej wersji powyżej QV. Miała też bogatą listę opcji i pełne możliwości konfiguracji. Tonale nie jest wypuszczona z takim rozmachem, widać oszczędności zarówno w ilości wersji silnikowych jak i wersji wyposażenia.
    Koncern liczy na zbliżoną sprzedaż Tonale do Giulietty. Ja na to bym się nie nastawiał.
    Jedyny plus, że podkreślają dbałość o jakość. Podobno żaden samochód sprasowany niedbale nie opuści fabryki ( jak bywało w Giulii). Przy Giulietcie tez się przykładali i miało to pozytywny oddźwięk później na rynku wtórnym. Oby teraz sytuacja się powtórzyła.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Fachowiec Avatar Kurynio
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280

Domyślnie

wow, jeden dzień nie zaglądałem i tyle nowych podstron... Ponowna aktywność kolegi Andrzejsr, dobrze wróży i zapowiada dużo nowych rzeczy, które mogą zrewolucjonizować moje dotychczasowe spojrzenie na motoryzacyjną rzeczywistość.
    Nie ma co zwlekać, biorę się do lektury

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał Kurynio Zobacz post
    wow, jeden dzień nie zaglądałem i tyle nowych podstron... Ponowna aktywność kolegi Andrzejsr, dobrze wróży i zapowiada dużo nowych rzeczy, które mogą zrewolucjonizować moje dotychczasowe spojrzenie na motoryzacyjną rzeczywistość.
    Nie ma co zwlekać, biorę się do lektury
    Nie wiem czy jesteś na to gotowy, ale chyba nikt nie jest [emoji3]

Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto

Domyślnie

Nie wiem czy jesteś na to gotowy, ale chyba nikt nie jest [emoji3]

Problem polega na tym, iż kiedyś motoryzacja była inna, bardziej dla ludzi, był wybór, i [MENTION=3383]Andrzejsr[/MENTION] doskonale to rozumie.
    Aktualnie mamy narzucone co ma nam się podobać, i nie ma innej opcji niestety.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Giulietta miała kompletną gamę silnikową,
    I to by było na tyle, jedna wersja nadwozia, kiedy to poprzedniczka miała 2
    Była również wersja Coupe, w postaci Alfy GT.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Pablo. Zobacz post
    I to by było na tyle, jedna wersja nadwozia, kiedy to poprzedniczka miała 2
    Była również wersja Coupe, w postaci Alfy GT.
    Nie wiem po co miałaby być wersja 3 drzwiowa skoro było MiTo, którego prawie nikt nie kupował pod koniec właśnie ze względu na 3 drzwiową wersję.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie Fatalna sprzedaż Alfy Romeo. Co się dzieje?

Mi Andrzej z innym kolega mountain próbuja wmówić, ze Alfy się psują, ze ich precyzyjny układ kierowniczy + świetna skrzynia to nic, ze kompletnie zero sportu, ze ichnie zamulone 2.5 jedzie podobnie, ze każde ASO Mazdy to top obsługa, a każde ASO Alfy to dno ( zmieniałem olej w ASO w Gdyni i obsługa rewelacja - nawet mi auto sami z siebie umyli ręcznie ). Ze Mazda ma kapitalne wnętrze, choć wystarczył mi pierwszym z brzegu test na YT, gdzie widzę, ze wokół wolantu skrzyni mnóstwo taniego plastiku piano black, a ten pokracznie doklejony mały tablecik mizernie wyglada przy pięknej desce Giulii. Doszło tez, ze Mazdy legendarnie bezawaryjne - każda jedna, a Alfa to u każdego pada Multiair. Śmieszni jesteście z ta narracją.
    Możecie próbować przeinaczać fakty, ale ja wiem swoje. Mazda 6 całościowo nie ma startu do Giulii Veloce, zupełnie. Alfa lepiej wyglada, zdecydowanie lepiej jeździ, bdb zawieszenie, skrzynia ZF8HP bez porównania, osiągi wręcz przepaść, deska ładniejsza w Alfie, gwarancja 5 lat w Alfie to kolejny duży plus Włoszki. Na plus Mazdy to więcej przydatnych multimediów ( HUD, wentylowane fotele, kamery 360 ), sporo mniej pali ( kosztem osiągów ), ma więcej miejsca z tylu, jest trochę tańsza. I tyle. Te pierdolety uprawiane przez Andrzeja to do książek Andersena się nadają.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez zalezi ; 10-04-2022 o 12:32

Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto

Domyślnie

Nie wiem po co miałaby być wersja 3 drzwiowa skoro było MiTo, którego prawie nikt nie kupował pod koniec właśnie ze względu na 3 drzwiową wersję.

To jest Twoje zdanie, i ja je szanuję, ale pytanie dotyczyło powodu fatalnej sprzedaży Alfy Romeo, i ja daję konkretne odpowiedzi.

- - - Updated - - -

Te pierdolety uprawiane przez Andrzeja to do książek Andersena się nadają.
    Może tak, może nie, zależy czego kto oczekuje ...
    Nie wiem jak Ty, ale ja osobiście znam wielu ludzi, którzy nie kupili, i nie kupią już Alfy, właśnie dlatego, że nie ma wersji KOMBI.
    Przesiedli się na Peugoty i inne Passaty, ponieważ nie dali sobie wmówić, ze SUV jest lepszy niż KOMBI.
    Siedzę w tej branży naprawdę długo, i niestety tak to wygląda w rzeczywistości , a internet, jak zawsze, żyje własnym życiem.