Jeśli silniki 1.4 i 1.75 to PIĘĆ, to sorry, nie znam się aż tak na matematyce. Diesle 1.6 i 2.0 .
Chyba, że uważasz różne wersje mocowe za inne silniki.
- - - Updated - - -
Temat dyskusji "Fatalna sprzedaż Alfy Romeo. Co się dzieje?"
Dokładnie to, co napisałeś, niestety tylko jakiś promil ludzi kupi takie auto![]()
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Giulietta miała kompletną gamę silnikową, brakowało tylko właściwie ostrej wersji powyżej QV. Miała też bogatą listę opcji i pełne możliwości konfiguracji. Tonale nie jest wypuszczona z takim rozmachem, widać oszczędności zarówno w ilości wersji silnikowych jak i wersji wyposażenia.
Koncern liczy na zbliżoną sprzedaż Tonale do Giulietty. Ja na to bym się nie nastawiał.
Jedyny plus, że podkreślają dbałość o jakość. Podobno żaden samochód sprasowany niedbale nie opuści fabryki ( jak bywało w Giulii). Przy Giulietcie tez się przykładali i miało to pozytywny oddźwięk później na rynku wtórnym. Oby teraz sytuacja się powtórzyła.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
wow, jeden dzień nie zaglądałem i tyle nowych podstron... Ponowna aktywność kolegi Andrzejsr, dobrze wróży i zapowiada dużo nowych rzeczy, które mogą zrewolucjonizować moje dotychczasowe spojrzenie na motoryzacyjną rzeczywistość.
Nie ma co zwlekać, biorę się do lektury![]()
Problem polega na tym, iż kiedyś motoryzacja była inna, bardziej dla ludzi, był wybór, i [MENTION=3383]Andrzejsr[/MENTION] doskonale to rozumie.
Aktualnie mamy narzucone co ma nam się podobać, i nie ma innej opcji niestety.
- - - Updated - - -
I to by było na tyle, jedna wersja nadwozia, kiedy to poprzedniczka miała 2
Była również wersja Coupe, w postaci Alfy GT.
Mi Andrzej z innym kolega mountain próbuja wmówić, ze Alfy się psują, ze ich precyzyjny układ kierowniczy + świetna skrzynia to nic, ze kompletnie zero sportu, ze ichnie zamulone 2.5 jedzie podobnie, ze każde ASO Mazdy to top obsługa, a każde ASO Alfy to dno ( zmieniałem olej w ASO w Gdyni i obsługa rewelacja - nawet mi auto sami z siebie umyli ręcznie ). Ze Mazda ma kapitalne wnętrze, choć wystarczył mi pierwszym z brzegu test na YT, gdzie widzę, ze wokół wolantu skrzyni mnóstwo taniego plastiku piano black, a ten pokracznie doklejony mały tablecik mizernie wyglada przy pięknej desce Giulii. Doszło tez, ze Mazdy legendarnie bezawaryjne - każda jedna, a Alfa to u każdego pada Multiair. Śmieszni jesteście z ta narracją.
Możecie próbować przeinaczać fakty, ale ja wiem swoje. Mazda 6 całościowo nie ma startu do Giulii Veloce, zupełnie. Alfa lepiej wyglada, zdecydowanie lepiej jeździ, bdb zawieszenie, skrzynia ZF8HP bez porównania, osiągi wręcz przepaść, deska ładniejsza w Alfie, gwarancja 5 lat w Alfie to kolejny duży plus Włoszki. Na plus Mazdy to więcej przydatnych multimediów ( HUD, wentylowane fotele, kamery 360 ), sporo mniej pali ( kosztem osiągów ), ma więcej miejsca z tylu, jest trochę tańsza. I tyle. Te pierdolety uprawiane przez Andrzeja to do książek Andersena się nadają.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ostatnio edytowane przez zalezi ; 10-04-2022 o 12:32
To jest Twoje zdanie, i ja je szanuję, ale pytanie dotyczyło powodu fatalnej sprzedaży Alfy Romeo, i ja daję konkretne odpowiedzi.
- - - Updated - - -
Może tak, może nie, zależy czego kto oczekuje ...
Nie wiem jak Ty, ale ja osobiście znam wielu ludzi, którzy nie kupili, i nie kupią już Alfy, właśnie dlatego, że nie ma wersji KOMBI.
Przesiedli się na Peugoty i inne Passaty, ponieważ nie dali sobie wmówić, ze SUV jest lepszy niż KOMBI.
Siedzę w tej branży naprawdę długo, i niestety tak to wygląda w rzeczywistości, a internet, jak zawsze, żyje własnym życiem.