Strona 416 z 445 PierwszyPierwszy ... 316366406407408409410411412413414415416417418419420421422423424425426 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,151 do 4,160 z 4444

Temat: Fatalna sprzedaż Alfy Romeo. Co się dzieje?

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał mountain99 Zobacz post
    Dobrze wiesz że Giulia nie ma odpowiednika w Porsche (w przeciwieństwie do Stelvio). Znajdą się za to sedany z Monachium czy Stuttgartu których nie można lekceważyć jak ty to zgrabnie czynisz. Stelvio natomiast gra w tej samej lidze co Macan tyle że w Porsche możesz sobie mieć co tylko dusza zapragnie a w Alfie to co aktualnie jest na półce w fabryce.
    Nikt niczego nie lekceważy. Są bardzo dobre M3, M4, C klasa w AMG tez. To wy tu próbujcie wmówić, ze Giulia to średnio sportowy samochód, a możemy ja nazwać sportem samochodem. To, ze masz na masce znaczek Porsche i jest ono znacznie mniejsze od Giulii to nie definiuje w 100% auta jako sportowe. To tak nie działa.
    Stelvio ma 3 silniki i wystarczy. Jakby miało 6 silników to nagle zacząłbyś ją poważać czy o co tobie w końcu chodzi?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Mito 1.4TB 155, Giulia 2.0TB 200 Super

Domyślnie

Ale wy się nawalacie...
    Tak jak mi giulia wystarczy to w większości zgadzam się andrzejem.
    Co wy pier...icie że alfa ma nie robić kombi? Bo co? Boicie się że wam wtedy w waszych samochodach konie wyzdychają z obrzydzenia? Andrzej definiuje dla siebie samochód sportowy jako 911 albo chociarz alfe 4c albo coś podobnego. A wy jako sportowego sedana i ok. Czego nie rozumiecie.

Zrobili giulię sedan, sporo włożyli kasy w platformę, samochód jest naprawde super w kategorii w której jest, ale nigdzie więcej. Moim zdaniem nie tylko kombi ale jeszcze sportback i coupe (nawet niechby było lokowane dokładnie jak w bmw2 czyli np jako przyszła giulietta sprint czy cośtam) by się przydało.
    Żeby nie było, że jestem aż takim ignorantem. Kombi może nie być zrobić z sedana tak łatwo, pod tylną szybą leci mocna belka i pewnie sporo trzeba by tam przeprojektować.

Teraz mazda jezdnie nie jest tam gdzie alfa ale podejrzewam, że jak pojawiłaby się 6 na platformie longitudal to bym się mocno zastanowił, bo szlag po prostu człowieka trafia od tego co jest w salonach, serwisach, cennikach, oprogramowaniu, multiairach, klekoczących cięgnach westgate, procedurach sprawdzania poz oleju, słowem wszędzie.
    Alfa sama zmarnowała potencjał giulii/stelvio podtrzymując przy życiu swoje największe bolączki.

A sprzedaje się słabo bo jak się przychodzi do salonu to albo nie wiedzą albo nie mają albo pieprzą głupoty, które każdy może sprawdzić bez problemu w necie. A najczęściej nawet nie podejdą. I to nie budzi zaufania które i tak jest największym deficytem marki.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Podlaskie
    Auto
    Stelvio TI 2.0 200

Domyślnie

Cytat Napisał zalezi Zobacz post
    Nikt niczego nie lekceważy. Są bardzo dobre M3, M4, C klasa w AMG tez. To wy tu próbujcie wmówić, ze Giulia to średnio sportowy samochód, a możemy ja nazwać sportem samochodem. To, ze masz na masce znaczek Porsche i jest ono znacznie mniejsze od Giulii to nie definiuje w 100% auta jako sportowe. To tak nie działa.
    Stelvio ma 3 silniki i wystarczy. Jakby miało 6 silników to nagle zacząłbyś ją poważać czy o co tobie w końcu chodzi?

Masz racje, Alfa ma się znakomicie jako auta dla wybrańców, idzie w słusznym kierunku, nic jej nie zatrzyma. Ma ogrom wspaniałych modeli a handlowcy nie nadążają z podpisywaniem zamówień. O nic mi nie chodzi. Jest super.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał mountain99 Zobacz post
    Masz racje, Alfa ma się znakomicie jako auta dla wybrańców, idzie w słusznym kierunku, nic jej nie zatrzyma. Ma ogrom wspaniałych modeli a handlowcy nie nadążają z podpisywaniem zamówień. O nic mi nie chodzi. Jest super.
    Alfa się słabo sprzedaje, bo ma wąska ofertę i słabszą reputację od marek premium. Jakościowo to są bdb samochody.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Byłą 156 TS, GT 1.9 z wiruskiem :),jest 166 3.0 FL

Domyślnie

Przede wszystkim ma ograniczoną gamę modelową.

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Jaki sens ma dyskusja czy powinni wprowadzić kombi w Giulii jak jest po zawodach - model najlepsze lata ma już za sobą i kombi już nie dostanie. Można sobie gdybać czy powodem była zaawansowana konstrukcja samochodu z balansem 50:50,czy plany sprzedaży większości sztuk po za Europą czy może słaba sprzedaż zniechęciła FCA do dalszego inwestowania w model. Ważniejsze jest czy będą ratować Giulię mocniejszą wersją hybrydową 300-330KM, która już pracuje w Maserati oraz czy wprowadzą silnik 1.5 160KM z Tonale. Biorąc pod uwagę niską sprzedaż nawet to mogą odpuścić i Giulia będzie utrzymywana sztucznie przy życiu w mocno okrojonej ofercie.
    Marka musi sprzedawać samochody i dlatego Alfa wróciła właśnie do segmentu C i wróci jeszcze do segmentu B. Odpuszczenie tych segmentów było dużym błędem.
    Mam nadzieję, że kolejnym błędem nie będzie elektryfikacja "na siłę" do 2027 roku. Takie marki jak Maserati i Alfa Romeo nie powinny pozbywać się wszystkich jednostek spalinowych tak szybko. Niemcy są ostrożniejsi w tych działaniach a Francuzi idą na całość.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Będę smutny, jak Giulia umrze i zniknie.
    Przydałby się jej jednak lifting - nowe światła matrix przód + tył, większy ekran w środku (10-11” ładnie wkomponowany w deskę ), jakaś hybryda do 200 koni w cenie 150-170 tys, silnik 300-400 koni ( raczej nie ma szans ), wentylowane fotele, kamery 360, bezprzewodowe AA/ACP, troszkę lepiej rozwinięte systemy bezpieczeństwa, opcjonalny HUD, opcjonalny Virtual Cockpit. Do tego postawić na marketing, zostawić dłuższa gwarancje. Nadal nie będzie szału, ale mogłoby drgnąć. O ile na tym zależy grupie, bo mam warzenie, ze AR w Stellantis niespecjalnie im pasuje.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Panowie, to nie ma sensu, każdy się okopał na swojej pozycji i jej broni . Tak można bez końca.
    Każdy ma trochę racji, prawie każdemu z nas tutaj zależy na marce ale ochłońmy przy niedzieli

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał zalezi Zobacz post
    Ale tak jest. Gdyby było inaczej rozszerzaliby ofertę o mniejsze silniiki, byłoby coś z segmentu B i C. Od tego w Stellantis jest Opel, Fiat, Peugeot i Citroen.

I dlatego wprowadzają crossovera segmentu C z małymi silnikami na płycie Jeepa?

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał FXX Zobacz post
    I dlatego wprowadzają crossovera segmentu C z małymi silnikami na płycie Jeepa?

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka
    Tak, wprowadzają drogiego crossovera. To nie na nic wspólnego z szeroka oferta, która tez zahaczałaby o auta pokroju Kamiq czy T-Cross.