Umyłem swoją czarną kupę złomu.
Umyłem swoją czarną kupę złomu.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Moja ma założone letnie koła, zimowe 15" poszły w piwnicęDo tego wypieszczona, nawet bagażnik przeszedł gruntowne czyszczenie. A w zeszłym tygodniu wymiana rozrusznika, czyszczenie przepustnicy i krokowca, wymiana cybantów na wężykach, wymiana linek ręcznego
![]()
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
Byłem na myjce parowej odkurzanie woskowanie ,wcześniej pomalowałem zaciski i oczywiście jest PIĘKAN
Włożyłem lampę, zderzak itpWkońcu jest tak jak być powinno i nie ma "matowego" oka
![]()
Była : 146 1.6Ts 97r (2006-2011)
Jest : 156 1.8Ts (2010 - ?)
146Ti 2.0Ts (2013 - 2016)
trochę się tego nazbierało:
-wymienione kompletne sprzęgło valeo
-wymienione dolne wahacze na VEMA
-dwuletni komplecik Continental Sport Contact 2 215/45 R17
-porządne sprzątanie, odkurzanie, namaszczenie plastików oraz wymiana dywaników na welurowe
-woskowanie "nowych" felg "siedemnastek"
a do tego na dniach ma przyjść zaślepka EGR + uszczelki, i czeka mnie czyszczenie przepustnicy/EGR, oraz uszczelnienie wężyka przy rozdzielaczu paliwa(kapie ropa) oraz w końcu woskowanie całej karoserii
a tak wygląda na nowych kołach:
Mycie, woskowanie, wymiana wycieraczek na aerotwin Boscha
Jutro podpinam pod kompa i zmieniam filtry + olej![]()
zaplanowane na kwiecień rozrząd + polerka lakieru![]()
W niedzielę nie miałem siły napisać
Umycie zakamarków za pomocą MPC od Autobrite (w tym wnęki, kratki, znaczki, części z tworzywa na zewnątrz auta), potem mycie szamponem na dwa wiadra. Następnie wnętrze APC Interior od ValetPro (fajny zapach) + zabezpieczenie/odświeżenie tworzyw za pomocą Poorboys Natural Look
Ogólnie trochę czasu zeszło, ale pogoda ładna to popracowałem trochę fizycznie na dworze
Najgorsze jest to, że od czwartku pogoda się psuje ... no ale cóż - umyje się jeszcze raz![]()
@ Mój ALF
Wymieniony tłumik środkowy i końcowy na oryginalne IMASAF.
Wymienione filtry LPG + kalibracja wtrysków.