co do "masła" to ma na to też wpływ materiałów wykorzystanych w budowie korka/pokryw zaworów itd.
co do "masła" to ma na to też wpływ materiałów wykorzystanych w budowie korka/pokryw zaworów itd.
Gdzieś ostatnio czytałem artykuł, w którym wspomniano o "maśle" pod korkiem spowodowanym krótkimi trasami, przepracowanym olejem i wilgocią wewnątrz silnika.
A Więc gdy człowieka oderwą od diesla i wsiądzie w 3.0 V6 to zapasowa para majtek się przydajęmoje nowe cacko - AR 166 3.0 V6 Super 1998 r
Jeśli chodzi o instalacje lpg to chyba za dobrze to nie jest ale źle też chyba nie - reduktor KME, wielozawór - Tomasetto, wtryskiwacze romano. Alfka miała książke serwisową, przebieg 213 tyś, silnik nie kopci, chyba że na zimno parą, silnik suchutki, środek zadbany, zawias nie wytłuczony i kopyto nie z tej ziemi
![]()
Trzeba by najpierw ustalić co ktoś uważa za maź. Czy warstwa mgiełki to już owa maź czy może dopiero pół centymetra gluta..?![]()
spokojnie panowie, fotki za niedługo będą lecz nie ma sie czym chwalić. Skóry nie ma, ale wyposażenie dobre. Oczywiście trochę elektroniki do ogarnięcia np, nie otwiera mi się szyba, chyba, że mocniej docisnę knefel, centralny nie zamyka mi tyłu ale jak zamknę kluczykiem to zamyka wszystkie, od strony kierowcy nie działa podgrzewanie fotela i coś bije z prawej a w dodatku przy mocniejszym hamowaniu lub po dłuższej trochę jezdzie z puszczoną kierownicą ściąga mnie do prawa ale to albo opona lub felga. auto dobrze utrzymane lecz proszę się nie wystraszyć alumów - kupilem troche zaniedbane 16stki oryginalne żeby było na zimępoprawki lakiernicze też się jej należą
no ale czego chcieć po autku z 98 roku
i panowie, dwa pytania - czy olej 5w50 mobil 1 to dobry olej dla mojej V6? i co to za zbiorniczek z lewej strony z czarnym korkiem? mniej więcej po środku.
Co do oleju to jeżeli Cie stać to polecam 5W50 z Millers lub Valvoline VR1. Co do zbiorniczka to może chodzi Ci o ten z płynem wspomagania. Przy obudowie rozrządu? - kolega mnie wyprzedził![]()