No i jestem po zabiegu
EGR wywalony, wyszła nawet fajna seria i po modzie też fajnie wyszło - 211,7 PS i 435 NM w porównaniu do książkowych 175 PS i 385NM - to jak dla mnie jest super. Wrażenia z jazdy jak najbardziej ok. Fajnie ciągnie z dołu do samego końca.
pierwszy wykres to seria (po wycięciu EGR) a drugi to oczywiście po modzie.
Pozdrowienia dla sprawcy tego zamieszania Marcina K
- - - Updated - - -
Mam nadzieje że czytelne te wykresy będą bo tak mi się zeskanowały no i pierwszy jest po modzie a drugi sama seria - 181 PS i 402 NM
Up czemu nie pochwalisz się wykresem ?
Bo nie da sie hamować z obrócona panewka xD
ups, Qatro, nie chwaliłeś sie że zrobiłś swap na teesa, na jaki oleju latasz??
pzd.
Nie wiem czy to dobry temat, ale skoro chcę skorzystać z fachowości Cinsoftu to mam takie pytanie:
zamierzam wywalić egr i ( jeszcze nie wiem ) zrobić remap, ale mam zaolejoną stronę silnika przy zaworze gaszącym ( przepustnicy ) - nie wiem czy nie trzeba tego zrobić najpierw - kiedyś już to czyściłem ale znowu mam syf - egr mam na razie zaślepiony częściowo, auto rusza b. wolno i dlateog chcę się pozbyć egr i być może poprawić trochę moc i moment, ale nie wiem co z tym zasyfieniem ?
Teraz na razie jeżdzę alfą zastępczą ( taki sam model jak moja tylko młodsza i ma mniejszy przebieg ( 90 tys ver 150 tyś ) i w ogóle nie ma tego zasyfienia olejem - nawet blok qtronic-a ma czysty !.
Jezeli masz blisko to podjedz do Marcina on napewno cos zaradzi na to zaolejenie ,albo przynajmniej zadzwon do niego
Jak chcesz mieć problem z syfem z bani zainteresuj się doposażeniem auta w coś takiego http://allegro.pl/oil-catch-tank-zbi...027815124.html
W Busso było w standardzie, w JTDku ni ma w żadnym
Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 02-02-2015 o 20:57