Przypasuj... Tak jak Nazar pisze zmień gumy jak coś.
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
zawsze zmieniam ,nigdy nie uzywam tej samej dwa razy
a tak na powaznie,to mam 215 40 i na 8 cali juz bedzie naciąg,wiec moze wtedy bedzie ok,ale niewiem czy wlasnie tego chcechociaz ten filmik jest dla mnie inspiracją
https://www.youtube.com/watch?v=aOPeR9VyfG0
i na czarny dach jest plan![]()
Wrócę do domu wrzuce Ci zdjecia jak to wyglada.
Niestety z tylu felga wystaje po za Blotnik z tego co pamietam 1-2mm i na zawiasie bez regulacji twardości bym sie tego nie podjął.
edit. dodaje zdjecia:
Przód:
tył:
![]()
Ostatnio edytowane przez omen ; 25-01-2015 o 19:01
Misiek, jaki naciąg . Ja miałem na 18/8 opone 215 i uwierz mi to nawet nie jest zalążek naciągu . Masz tu fotki na ochłodęWidzisz na tych fotkach gdzieś naciąg??? Ja bym nawet pokusił się o 205 ale to już będzie naciąg . PS. Omen na tych fotkach co ty masz tam za opony bo na balon to wygląda a wiadomo ,że im większy profil tym bardziej wypycha bok opony i na takiej samej szerokości a różnym profilu jedna opona będzie tarła a inna nie .
225/40/18 z seesantami
tutaj bardziej bym sie bał ze przy seryjnym zawiasie z tylu felga spotka sie z błotnikiem co przy maks ugięciu moze się zdażyć
A zejdzie wogóle tak nisko seryjny zawias jak na gwincie trzeba spooooro skręcić żeby felga była na równo z błotnikiem . Ja pamiętam jak na -40mm przeładowałem auto tak że mi usiadło z tyłu na odbojach to było praktycznie równo -felga/rant . No ale w sumie ja jestem zdania ,że wszystko trzeba obadać samemu metodą prób i błędów a tym bardziej ,że Misiek jako naczelny hurtownik kołami ma do tego możliwości bo ta felga zajefajnie pasuje do 147/GT więc robiłbym wszystko żeby to spasować.