Czujnik wału jak już nie domaga przestaje działać gdy jest cieply
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Czujnik wału jak już nie domaga przestaje działać gdy jest cieply
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
No całkiem możliwe, ale dlaczego jak przejadę dajmy na to 50 km, zgaszę i 5 minut później chce odpalić to nie ma żadnego problemu? Przecież czujnik jest gorący.
Zdalnie nikt ci auta nie naprawi podałem częsty przypadek, który dość pasował do twoich objawów ale równie dobrze może być zupełnie coś innego.
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
No dziękuje za sugestię tak czy owak. Pogmeramy co nieco w Alfie, w końcu wiosna idzie![]()
Moyset, witaj w klubie ludzi heblujących na rozruszniku pod marketemSprawdzałeś wtryski? Ewentualnie spróbuj podmienić czujnik temperatury. Może akurat u Ciebie to zwykła pierdoła.
Problem z odpalaniem rozwiązany. Wymienione podkładki pod wtryskami i bendiks w rozruszniku ale podejrzewam,że to pierwsze tak pomogło. Pali teraz na dotyk aż miło gasić i odpalać![]()
Czy przełożenie wtrysków miejscami bez wpisania numerów ma duże znaczenie przy odpaleniu?
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
To, że podkładki aż tak bardzo pomogły bym się nie nastawiał, no chyba, że miałeś ewidentne czarne plamy wokół wtrysków i spore przedmuchy. U mnie jest poprawa, dość spora po zrobieniu rozrusznika. Kręci dużo szybciej i nie ma już dymka przy odpalaniu.
Na jednym wtrysku miałem duży przedmuch,bo cały wtrysk był w mazi. Mocno się namęczyłem żeby go wyjąć,bo był tak zapieczony.
Ta nieszczelnosc/przedmuch to korekta wtrysku była u ciebie na plus czy minus
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON