Używki po malowaniu, to ta oferta, o której pisał Imć... Zalegają na allegro od min. 1.5 roku, gdy sam się interesowałem zimowymi. Czasem są lepsze oferty nowych 18" ori za 4k, chociaż nie ten wzór, tylko pozostałe Julkowe.
Używki po malowaniu, to ta oferta, o której pisał Imć... Zalegają na allegro od min. 1.5 roku, gdy sam się interesowałem zimowymi. Czasem są lepsze oferty nowych 18" ori za 4k, chociaż nie ten wzór, tylko pozostałe Julkowe.
Ostatnio edytowane przez MiLykie ; 18-08-2016 o 19:10
Muszę chyba rozjerzeć się za 17kami na zimę do QV/Veloce my2016.
Co mnie trochę niepokoi, oryginalne 18ki kręcą się dosłownie 2mm od tych wielkich czerwonych zacisków - czy to nie wymusza zakładania bardzo precyzyjnie dobranych felg? Bez tolerancji w ET?
Możecie koledzy (i koleżanki) coś polecić z 17tek pasujących do QV? Interesują mnie tylko felgi nowe (działalność, więc po odpisach i tak wyjdzie koszt jak za używki)
W mazdzie mam MOMO quantum - bardzo mi się podobają - czy takie np da się założyć (ET38, oryginalnie jest chyba ET35) http://allegro.pl/felgi-momo-quantum...443647515.html
wątpie żeby ci cena wyszła jak za używki bo felgi które mają certyfikat "Brembo friendly" będą kosztować około 4-5k za komplet, a ori używki to jakieś 1400 i pasują na zaciski Brembo bez problemu. Natomiast te które chcesz założyć certyfikatu nie posiadają i wymagają dystansów i dłuższych śrub (liczy się tylko i wyłącznie kształt ramion co jest parametrem nie mierzalnym, a ET nie ma tu nic do rzeczy)
tu są w stanie idealnym jak cię interesuję http://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-brera-giulietta-17-5x110-et41-stan-idealny-CID5-IDhrk9T.html
Ostatnio edytowane przez prezes01 ; 17-09-2016 o 11:19
dzieki prezes01 - pomyślę. Pewnie jak nie sprzedasz do końca września to je wezmę w październiku (w tym miesiącu już krocie wydałem na auto![]()
Mam pytanie. Czy ma ktoś może wiedzę na temat wagi felg 17", wzór stosowany standardowo w wersji "Sprint"?
Jeden wzór jest cięższy a inny lżejszy, przecież to oczywiste. np te do QV z pierwszej serii (z siedmioma otworami) są nieco lżejsze od tych pięcioramiennych stosowanych standardowo w ostatnim wypuście QV. Tak przynajmniej podaje eper. Niestety nie ma w nim (przynajmniej w tym dostępnym w necie) danych o wspomnianych wcześniej felgach do Sprinta. Pytam bo jeszcze nie wiem, które wybrać na lato, a które na zimę. Auto zamówiłem na felgach od Sprinta i bez sensu byłoby zdejmować oponę tylko po to by zważyć felgę.
Tez mnie to interesuje. Ale bez zwazenia samemu chyba sie nie obejdzie.
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale
Jeśli nie dostanę odpowiedzi, to odpiszę Ci w listopadzie :-) Bo wtedy odbieram swoje cacko . To odpowiedź dla Pitero.
Ostatnio edytowane przez Lemolub ; 05-10-2016 o 22:36