19 taczka? Nieeeeee!
Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy![]()
19 taczka? Nieeeeee!
Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy![]()
Czyli w te chinole mimo że są ładne nie warto inwestować?
Dużo zależy które konkretnie 16tki i które 17tki - różnica w wadze, o dziwo czasem 17 są lżejsze.
Co do komfortu - na 17 jest bardzo blisko 16. Zależy też od opon oczywiście. Mniejsza różnica jest między 16 i 17 jak w przypadku zmiany 15 na 16 (mowa cały czas o zalecanych w instr. rozmiarach opon na nie).
Na plus 16 a minus 17 dodałbym jeszcze ceny opon - większe = droższe (żeby nie było, że zakładamy większe felgi i opony dziadostwo na to)
Co do chińskich felg to doświadczenia nie mam, ale np na felgach 19 nowej Mazdy 6 z salonu stoi dumnie 'made in China'.
A inna sprawa, że do 156/147/GT tyle jest oryginalnych i pasujących do nich idealnie wzorów felg, że niemal wszelkie wzory z innych modeli rażą (te które podałeś w linku chyba Giuliettę naśladują?)
Aha, przy słabym silniku typu 1,6 czy 1,9 105-115 koni to raczej mniejsze i lżejsze lepiej.
Poszukaj sobie w necie zdjęć Chińskich felg w zetknięciu z dziurą itd. Jest nawet artykuł o ich jakości
http://autokult.pl/13895,podrobki-fe...zego-sa-gorsze
A i filmik z Kielc jak w leciwym meśku na zakręcie obręcz oderwała się od ramion i pojechała w świat, a fele były piękne na wzór Hammana też się znajdzie
To po ty ci się odeche pięknie lśniących skośnookich rarytasków
Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 17-02-2015 o 20:41
Na pewno nie chcę "telefonów", nie podchodzą mi, celuję w szprychy. Te imitujące oryginalne z Giulietty są piękne, ale faktycznie po tym artykule odechciewa się. Dalej waham się między 16 a 17 ale raczej stawiam na 16. Czy za 800-1000 zł da się kupić oryginalne alusy alfy w dobrym stanie?
Ostatnio edytowane przez Dadex ; 17-02-2015 o 21:05
Takie szprychy kupisz do tysiąca bez problemu, a być może i z oponami, dość pancerne cholery- dodam od siebie, mimo że Speedline Turkey z tyłu pisze
Znam osobę która rozwaliła całe zawias z tyłu z jednej strony
, a felga poza ubytkiem na rancie i bardzo małym skrzywienie bez szwanku
Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 17-02-2015 o 20:49
I takie swą ładne, wystarczyłyby mi. Tylko, żeby ktoś nie wcisnął mi chińskich podrób ;]
W latach w jakich produkowano te felgi na szczęście jeszcze chinoli tak wiele nie było, robili je od 2003 do końca produkcji 156 i tu masz ułatwienie- nowych nie ma
http://allegro.pl/oryginalne-alufelg...076322847.html
Czyli te to na 100% oryginły?