Strona 44 z 47 PierwszyPierwszy ... 3435363738394041424344454647 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 469

Temat: Alfa Romeo Giulia (2012)

maaaksss
    Gość

Domyślnie

Oby styliści alfy nie nawalili, mam nadzieję, że nie Giulia nie będzię podobna do Mito czy Gulietty z tymi żabymi oczami. Jak patrzyłem na wersję Giulii w necie to aż się prosi aby zrobić smuklejszą, agresywną maskę coś w stylu CLS-a ale oczywiście z włoskim rozmachem i gustem Co raz więcej koncernów upodabnia modele do siebie np. volkswagen. Mam nadzieję, ze Alfa nie pójdzie tym tropem

Użytkownik Romeo Avatar Franek Strzelba
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Cytat Napisał maaaksss Zobacz post
    Co raz więcej koncernów upodabnia modele do siebie np. volkswagen. Mam nadzieję, ze Alfa nie pójdzie tym tropem
    Już nim idzie i nie zapowiada się, żeby to uległo zmianie... Cóż, takie czasy...
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
    AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)

Użytkownik Ogier Avatar mati7700
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    Alfa 147 1.9 jtd 115

Domyślnie

Sa moze jakies nowe fotki czy tam szkice Giuli?

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

w kontekscie tego http://www.italiaspeed.com/2011/cars...ation/101.html i wypowiedzi z Frnakfurtu skoro auto będzie za 3 lata to raczej tylko szkice...
    ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam

http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Cytat Napisał maaaksss Zobacz post
    Oby styliści alfy nie nawalili, mam nadzieję, że nie Giulia nie będzię podobna do Mito czy Gulietty z tymi żabymi oczami
    Taaa nadzieja.... Widać w jakim kierunku zmierza AR:

- beznadziejne turbo-benzyny
    - brak diesla powyżej 4-cylindrów
    - muminowaty design na chama nawiązujący do 8C
    - brak Q4

Nie wygląda to ciekawie...

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał twardy Zobacz post
    - beznadziejne turbo-benzyny
    Dlaczego beznadziejne? Rozwiń tą mysl.

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

- max moment przy 1400obr - przejedź się TBi i zobacz, czy będziesz jechał w takim przedziale obrotów
    - spalanie miało oscylować na trasie na poziomie 6l, a w mieście 12... Cóż - popytaj właścicieli o spalanie.
    - nie ma drugiej turbiny, więc tam gdzie zabawa powinna się zaczynać tam się kończy :/
    - katastrofalny dźwięk - sorry, ale po dwóch rurkach i 200KM spodziewam po otwarciu szyb usłyszeć coś przyjemnego.

Długo czekałem aby przejechać się TBi i byłem skłonny porzucić oszczędniejszego diesla dla benzyniaka.
    Jeździłem wcześniej 1,8T (180KM) i 1,8T (225KM) dlatego spodziewałem się po nowoczesnym, włoskim silniku czegoś wyjątkowego. Wiadomo - każdy, kto kupi swoją nową perełkę będzie zachwalał, ale obiektywnie ciężko znaleźć 5 podstawowych zalet tego silnika...

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

To wszystko zależy kto czym do tej pory jeździł, i jakie ma oczekiwania...

- max moment przy 1400obr - przejedź się TBi i zobacz, czy będziesz jechał w takim przedziale obrotów
    Te dane producentów o maksymalnym momencie między bajki można włożyć, i to nie dotyczy tylko Alfy... Max moment przy 1400? W TBi czuć go od 2,5 tys, co zresztą potwierdziła wizyta na hamowni. Skąd producent wziął liczbę 1400 - nie wiem... Dla mnie to jednak wartość optymalna - ruszanie autem z max momentem przy 1400 obr/min szybko mogłoby się źle skończyć dla samego auta...
    Miałem natomiast ostatnio przyjemność pojeździć Peugeotem RCZ ze 163 konnym dieslem. I co? To auto do 2,5 obr. w ogóle nie jedzie, i to jest turbodiesel!

- spalanie miało oscylować na trasie na poziomie 6l, a w mieście 12... Cóż - popytaj właścicieli o spalanie.
    To co podaje producent, a realne spalanie, to nie tylko problem TBi. Te 6 litrów w trasie jest raczej w ogóle nieosiągalne, mój obecny rekord przy dystrybutorze to 7,2 (na kompie 6,6), ale poniżej 8 litrów raczej każdy powinien dać radę zejść. Ale fakt, do katalogowych 6-ciu litrów jest trochę daleko...
    A spalanie w mieście? Akurat o dziwo, bez problemu takie uzyskuję...

- nie ma drugiej turbiny, więc tam gdzie zabawa powinna się zaczynać tam się kończy :/
    Rzeczywiście, wielu miłośników benzynowych silników wysokoobrotowych będzie srodze rozczarowanych. Silnik benzynowy i odcięcie przy 5,8 obr/min? Nie każdemu to się spodoba, ale akurat mi to w ogóle nie przeszkadza - i tak bym go wyżej nie kręcił...

- katastrofalny dźwięk - sorry, ale po dwóch rurkach i 200KM spodziewam po otwarciu szyb usłyszeć coś przyjemnego.
    Katastrofalny dźwięk? Jak może coś być złe jak go nie ma, hehe. Tak, to dla mnie jedyny minus TBi - brak dźwięku...

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

ale to duży minus, Pafcia, nie? auta tej marki powinny JEDNAK czyms sie wyróżniać. Boxer tak mruczał, ze dostawaliście orgazmu... To własnie wyróznik Alfy: nietypowe "coś".
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    ale to duży minus, Pafcia, nie?
    Zwłaszcza w Brerze coś tu nie do końca gra... Auto wygląda jak wygląda, do tego cztery końcówki wydechu, a tu cisza... Jakbym doczekał wymiany wydechu, to pokusiłbym się chyba o coś tuningowego - jakiś Remus czy Novitec, choć podobno nawet ze sportowymi wydechami przy TBi dźwięk nie powala...