ja mam fabryczne w gtv 1998 i bede dopiero teraz wymieniał. :-)
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
ja mam fabryczne w gtv 1998 i bede dopiero teraz wymieniał. :-)
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Wszystko zależy po jakich jeździsz drogach, jak szybko po dziurawych, na jakich felgach i oponach śmigasz i czy kupisz najtańszy zamiennik czy coś lepszego, na jaką partię wahaczy trafisz itd itp. To nie jest norma do której trzeba się przyzwyczajać. Osobiście mam VEMA'e na przodzie i śmiga bez problemu.
Ok tyle tylko że w tyle głowy masz zawsze obraz faktury do zapłacenia. Dbam o moje samochody i nie mam zamiaru startować w Paryż-Dakar. Realia polskich dróg są jakie są i widząc poprzednie posty to raczej norma (coroczna wymiana) Proszę mnie dobrze zrozumieć zakochałem się w Alfe niemniej jednak chcę mieć pełny obraz przyszłego niebanalnego związku i chciałbym aby ten związek był na dłużej![]()
Chcesz mieć obraz - w mojej 156 od zakupu (salon) wymieniłem pierwszy raz coś w wahaczach po zdaje się 50 czy 70 tys km. Później może jeszcze raz po podobnym przebiegu. Mówię o 156tce z 1.6TS , ciężkie diesle pewnie dają bardziej popalić zawieszeniu z przodu. No i w Rzeszowie jakości dróg się powstydzić nie można. Ale myślę że nie masz się co bać corocznych wymian, choć nie są to elementy o których się zapomina że istnieją![]()
Tak JTD'ki jednak są cięższe i na wahaczach nie ma co oszczędzać. Do Alfy jednak trzeba się przyzwyczaić, ja się chyba już przyzwyczaiłem do stuków i puków dochodzących z dołu, osoby które ze mną jeżdżą niekoniecznie. Wszystko mam niby ok z zawiechą z przodu, mówił mi to znajomek co grzebie mi w furze, mówił mi to diagnosta na przeglądzie, ale stuknie czasami coś. Jak wpadnie mi jakiegoś luźnego grosza to zrobię cały przód. Najprawdopodobniej kupię wszystko TRW i zobaczymy jak długo nie będzie stuków :]
PeterSkY, a stabilizator? Te nieszczęsne gumy czasami tak się "maskują" że nie wiadomo co tam pierze
Jakoś to zawieszenie w 156 nigdy nie było "ciche", nie mając luzów i tak głośno pracuje![]()
Części do AR i nie tylko. Na stronie tylko część asortymentu.
Rozrządy, hamulce, zawieszenie.
Zaktualizowane ceny i poszerzony asortyment:
www.a-moto.pl
Arku gumy wymieniałem. Kupiłem gumy, założone, parę tygodni spokoju było i stuki znowu się zaczęły, dlatego postanowiłem cały przód wymienić. Wszystko, od wahaczy, po łączniki do gum po raz kolejny. Masz Arku jakąś ciekawą ofertę na zawiechę? :]
Miałem Golfa II na zawieszenia nie musiałem robić przez 4 lata - nic nie stukało i nie pukało, komfort znośny. Wymieniłem tylko amory jak zimą popękały i olej się wylał a w miejsce był lód. Ekstremum. Zamienniki tanie, około 250 zł za wymianę i części. A tu widzę masakrę i to kosztowną...
Dodano po 5 minutes:
Dodam, że przez ten czas zrobiłem ponad 35k km.
Ostatnio edytowane przez Igorrodz ; 13-11-2014 o 11:31 Powód: Dodano
Jak chcesz porównywać Alfe 156 do golfa II to chyba lepszym wyjściem dla Ciebie będzie kupno golfa III a później IVporównajmy samochody tego samego segmentu, passat B5 np gdzie zawieszenie oryginalne przód kosztuje ponad 1.5tyś zł także alfa wypada i tak taniej
![]()
Porównuję Golfa ze 147/Giuliettą![]()