Czyżby RWD dla Giulii było już przesądzone? Na to wygląda, podobnie jak silnik 3.2 V6 (i to N/A i doładowany), co wskazywałoby na to, że można się spodziewać zarówno Giulii QV, jak i GTA. Patrząc na to wszystko, jeżeli dodadzą odpowiednią jakość wykonania i elektroniczne systemy wspomagające (bez których chyba nic w segmencie premium się nie sprzedaje, skoro nawet VW Up! ma "miejski radar"), to może słowa o chęci konkurowania z Mercedesem i BMW wcale nie będą rzucone na wiatr
Oby![]()
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...
Szczególnie ten wolnossący 3.2 cieszy.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chief Executive Officer. Podkreslam tym, uznanie dla niego. W przeciwienstwie do pana Donalda T. oraz pana Bronislawa K.
Wiem co to znaczy , ale bez przesady z tym tytulowaniem , to dosc smiesznie wychodzi.
"Panie prezesie , panie docencie , panie czlonku zarzadu , panie magistrze inzynierze"
Przypomina mi sie tekst z Barei " mój mąż z zawodu jest dyrektorem"
A takze dr Jan Kulczyk. Doktorow w Polsce jak psów ale ten ma chyba jakis kompleks ze tak ciagle sobie tego dr doczepia
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...
Abstrahując od ideologicznych wojenek, z których niektórzy nigdy nie wyrosną, to uważam, że fakt, że Lorenzo Ramaciotti, notabene former Ferrari designer, będzie decydował o ostatecznym kształcie i wyglądzie nowej Giulii to bardzo budująca wiadomość. Można mieć nadzieję, że nuova Giulia będzie wyglądać w jakimś sensie podobnie do aut, które do tej pory projektował. Mam nadzieję, że będzie śliczna i nie miał bym nic przeciwko, by była podobna do Maserati GranTurismo/Quattroporte czy Ferrari 612 Scaglietti :-) A wracając do silników - super, że będzie V6 (byle nie było gorsze od GM'owskiej jednostki), no i dobrze by było mieć w zanadrzu diesel'a V6 (tylko mnie nie obsmarujcie, ale tak - uważam, że to dzięki gnojówkowozom Alfy się przez ostatnie lata w miarę sprzedawały). Ważnym plusowym czynnikiem jest napęd RWD. Nic, ino czekać do jesiennych przecieków i styczniowej prezentacji.
Pozdrawiam,
Fiat ma juz diesla V6 i to od jakiegos czasu, nawet opisywane na forum, wiec w zanadrzu jest