Nie ma rzeczy niezniszczalnych. I to że MA teraz chodzi jak złoto to nie znaczy że za kilkadziesiąt tys km nie padnie. To jak z turbiną , prawidłowa eksploatacja przedłuża jej żywotność. MA nie lubi też niskich obrotów bo ciśnienie oleju musi być wystarczające do prawidłowej pracy zaworów. Generalnie właściwa eksploatacja i powinno na wiele tys km ok. W 120 km z tego co pamiętam padają nagminnie turbiny IHI w 170 km masz garetta
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
To zależy od Ciebie. Czego oczekujesz.
Cokolwiek by oczekiwał to różnica jest znaczna. W sumie 1.4MA to takie minimum aby zachować jakąkolwiek dynamikę, zważywszy że pytał również o jazdę autostradową to wersja 120 momentalnie będzie za słaba.
Nie patrz na filmy, to że słychać silnik na zewnątrz nie znaczy że przeszkadza w środku.
No niestety MA specyficznie cyka to fakt. Jak się rozgrzeje to nie ma się do czego przyczepić. MA nie lubi kiepskiego oleju. Zalejesz badziewie to od razu usłyszysz [emoji3]. Frajdę z jazdy daje ale pewno QV Tbi jeszcze lepiej. Jak szukasz frajdy ciszy i bezawaryjności to elektryk lub hybryda toyoty [emoji16]
We wtorek jadę oglądać wersję 120KM. Około soboty wersję 170KM. Ta ostatnia nie posiada czujników parkowania i podłokietnika, co trochę mnie zniechęca. Jest za to stosunkowo blisko więc jeśli jazda próbna jest możliwa to pojadę chociaż z ciekawości. Co do oleju i modułu MA, jaki olej zalecany jest na forum? I jeszcze jedno, czy modułu MA lubi krótkie trasy typu 4km?
Olej najlepszy jak się da, jakość 0W30 C2. Krótkich tras to żaden spalinowy nie lubi. Warunek że po odpaleniu dać mu chwilę na rozruszanie