a czy ktoś byłby tak miły i podał mi ile ma być oleju i czynnika w układzie w silniku 3.2 jts?![]()
a czy ktoś byłby tak miły i podał mi ile ma być oleju i czynnika w układzie w silniku 3.2 jts?![]()
Czy teraz, w obecnie panujących temperaturach powyżej 30 stopni, przy włączonej klimatyzacji, wentylatory od klimatyzacji w układzie chłodzenie pracują w zasadzie wam non stop?
Tak pytam bo zaobserwowałem w drugim samochodzie, innej marki, że tam wentylator włącza się sporadycznie, a w Alfie w zasadzie pracuje non stop.
koledzy powiedzcie czy ten metaliczny dzwiek słyszycie po lewej od kierowcy ? czy słychać go cały czas ?
u mnie słychać go tylko przy wyzszych obrotach i tylko w czasie jazdy . . .
Ja będę miły ale nie wiem czemu nie chce Ci się przeczytać stronę wstecz.
http://aureus.com.pl/citroen/behr_kl...ja_czynnik.pdf
U mnie dochodził raczej z wentylatorów konsoli środkowej. Najczęściej przy "schodzeniu" z wyższych obrotów, choć nie było to regułą...
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Siemka. Mam mały problem z klimą. Mianowicie po załączeniu chłodzenia z pod maski wydobywa się dźwięk jakbym używał nitro z kilkunasto sekundowymi odstępamigdy go wyłączę jest spokój. Zajrzałem pod maskę ( nie jestem szpecem z mechaniki sorki) dźwięki wydobywa się zaraz przy rolce z paskiem rozrządu. Gdy się kręci wydaje dziwny dźwięki i skaczą oboroty. Co to może byc?
Mam to samo kolego, dźwięk jest tylko w trakcie jazdy, jak schodzi z obrotów po gwałtownym przyspieszaniu. Na postoju cisza ile bym nie gazował i na full klimie cisza. raczej wykluczam jakieś mechaniczne uszkodzenia. Chłodzi jak głupia po napełnianiu ale dźwięk pozostał. Tak jak koledzy piszą, pewnie ma to związek z tym olejem. Sam nie wiem gdzie dalej się z tym udać, może na inną maszynę do napełniania.
Ostatnio edytowane przez carolloooo ; 08-07-2015 o 09:45