narazie Alfy nie miałem, dopiero sie przemierzam, ale Alfa (156) jako jedne z niewielu aut do którzych sie przymierzałem zachęcała mnie wnetrzem
narazie Alfy nie miałem, dopiero sie przemierzam, ale Alfa (156) jako jedne z niewielu aut do którzych sie przymierzałem zachęcała mnie wnetrzem
A pytanie jeszcze do MOTOFANA...
Jak tam komputer? Uporałeś się z nim czy nie dałeś mu rady?
---------- Post added at 12:04 ---------- Previous post was at 11:03 ----------
http://www.forum.alfaholicy.org/zach...ik_slupsk.html <-- LINK
Szperając po serwisie znalazłem przez przypadek kolegę który ma problem z tym z czym miała chociaż połowa z nas... FALOWANIA!!
Napisałem co myślałem... Niech przyjedzie w niedzielę to się wywnioskuje coś więcej bo przecież pisać o tym to można w nieskończoność...
Chociaż będzie nas trochę więcej...Chyba dobrze zrobiłem!?
Moja Alfa pochłania fortunę na ubezpieczenie, serwis i paliwo. Ale kiedy ją prowadzę, czuję się, jakbym miał milion dolarów i uśmiech na mej twarzy trwa cały dzień!
Bardzo dobrze zrobiłeś
Co do komputera to musiałem zrobić instalke systemu od nowa. Wysypały się przystawki w systemie, niektóre programy przestały się uruchamiać, usługi także. Jeszcze nie widziałem żeby Win7 tak się wysypał![]()
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf
dobrze że jtd'ki nie mają problemu z falowaniem...w większości![]()
Wszystko ma swoje plusy i minusy, ja chciałbym mieć JTD tylko z dwóch powodów: spalanie, niezawodność.
spalanie 7.8l/100km
a ja benzynkę głównie z jednego- ten dźwięka v6- poezja
![]()
no fajne są V6, tylko karmić to trzeba![]()
spalanie 7.8l/100km
Jade na ryby w niedziele do Łeby i nie wiem czy sie wyrobie na 18-stą ,moge sie spóżnić lub nie dojechać w ogóle.
Motofan- dziś zajrzałem pod maskę żeby wiadomo sprawdzić stan oleju itd... i co się okazało? przepływomierz był odpięty- to by tłumaczyło błędy przepływki które pokazał FES, i to co Ci mówiłem - że po wymianie rozrządu (i filtra powietrza) auto było jak by słabsze- nie czuć było tego momentu gdy turbina zaczyna porządnie ciągnąć. mechanik widocznie zapomniał podpiąć. chyba też przez to przy ostatniej trasie spalanie było niższe. tak więc problem chyba rozwiązanyauto "ciągnie" jak kiedyś. Gdybyś miał ochotę, to wziął byś jeszcze raz lapka i sprawdził mi czy nadal błędy wyskakują? czy teraz już się nie podpinasz pod obce samochody z obawy o system?
![]()
Lapciak naprawiony więc zabiorę i możemy podpiąć, ale jak to przepływomierz był odpięty, to jak on jeździł?
spalanie 7.8l/100km