Strona 45 z 101 PierwszyPierwszy ... 35363738394041424344454647484950515253545595 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 1002

Temat: Jakie kupić wycieraczki? Allegro czy ASO?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Maciej69
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 08r, Chrysler Crossfire, Lincoln Navigator mk3, Chevy Astro Starcraft

Domyślnie

Cytat Napisał marcingoleniow Zobacz post
    Prawdopodobnie masz pęknięty mechanizm sterujący pracą ramion wycieraczek. Poszukaj na forum pisałem o tym. Jak nie znajdziesz to daj znać.
    Myślę, że możesz zgłosić ten temat z wycieraczkami by zamieszczono go w tematach technicznych. Szukałem i nie znalazłem a kiedyś go widziałem.
    "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Bydgoszcz\Białystok
    Auto
    Alfa romeo 159 1.9 8V JTD 06

Domyślnie

Myślę, że możesz zgłosić ten temat z wycieraczkami by zamieszczono go w tematach technicznych. Szukałem i nie znalazłem a kiedyś go widziałem.
    Wczoraj znalazłem dwa tematy o tym i dzisiaj z rana sprawdziłem i wycieraczka twardo się trzyma na mocowaniu. Może to coś z sama sprężyna tylko tzn w ramieniu. Jutro lub w sobotę wykręcę i zobaczę co i jak.

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

marcingoleniow podaj proszę linka, bo mam ten sam problem - nowa wycieraczka Negotti zostawia ślad ok 5cm mniej więcej na wysokości mocowania. Poza tym ogólnie słabo zbierają.
    Poprzednie wycieraczki też zaczęły skakać po szybie dość "nagle". Może faktycznie coś z mechanizmem - dociskiem wycieraczek...
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Będzie VW :(

Domyślnie

Ja kupuję jedynie Bosch. Przerabiałem w poprzednich samochodach MotGumy i inne wynalazki które się nie sprawdziły. Prawda jest taka, że na początku wszystkie dobrze działają - tylko te tańsze trzeba częściej wymieniać bo szybciej tracą swoje parametry i zaraz zostawiają ślady na szybie, skrzypią, przeskakują.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar latem666
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Były: Corsa B 1.2 16V, AR 156 1.6 TS SW R.I.P., AR 156 SW FL 1.9 JTD 8v, AR Giulietta 1.4MA

Domyślnie

Niektórym bosche padały szybciej niż motgumy

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    SŁOPNICE
    Auto
    Giulia 2.0 280KM Q4 TI Veloce - była Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 200KM EGR i DPF off

Domyślnie

Cytat Napisał latem666 Zobacz post
    Niektórym bosche padały szybciej niż motgumy
    Może "chińskie bosche" Ja też ich używam i wytrzymują swoje nawet przy pracy z automatycznie włączającymi się wycieraczkami. Valeo są też dobre ale krócej. Poza tym jako oryginały są też bosch. Jedynie Championa są jako tzw lineaccessori też sprawdzone i tez w miarę dobre. Nie zaprzeczam że Bosch może nie wytrzymać jak ktoś o nie nie dba. Można na szybie z maleńkim lodem raz je uruchomić i już będzie po nich )jak po każdych zresztą)
    Ale na rynku jest taki wybór że każdy znajdzie coś dla siebie.
    PS
    Ja uważam że po sezonie każde nadają się do kosza. Są po prostu zużyte a i różnica w temperaturach też robi swoje. Ja zawsze wymieniam po zimie na nowe.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 159 2.0 JTDm SW

Domyślnie

Witam
    Ja ma założone BOSCHA wytrzymały 1.5 roku i niestety czas wymienić wycieraczki. Myślę że chyba kupię je z powrotem, bo jak pisali poprzednicy też próbowałem zamienników i był to dramat.
    pozdrawiam

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Ultra Violence
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    Maserati Quatroporte GTS

Domyślnie

ja miałem przez rok bosch i niby wszystko bylo ok, jakos miesiac temu zmieniłem na heyner i jest miazga...pracuja przede wszystkim cichutko w porównaniu do boscha i zbieraja o niebo lepiej. Zapłaciłem 66 zł za komplet (niby drogo) ale do kazdej wycieraczki jest zapasowe pióro wiec jakby 4 wycieraczki a wtedy to juz cena jest spoko. Jestem z nich bardzo zadowolony.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 159 2.0 JTDm SW

Domyślnie

Cytat Napisał swierzak7 Zobacz post
    ja miałem przez rok bosch i niby wszystko bylo ok, jakos miesiac temu zmieniłem na heyner i jest miazga...pracuja przede wszystkim cichutko w porównaniu do boscha i zbieraja o niebo lepiej. Zapłaciłem 66 zł za komplet (niby drogo) ale do kazdej wycieraczki jest zapasowe pióro wiec jakby 4 wycieraczki a wtedy to juz cena jest spoko. Jestem z nich bardzo zadowolony.
    Daj namiary na te wycieraczki za tą cenę można zaryzykować.
    pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta Avatar dareknewry
    Auto
    '08 159 Ti 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Cytat Napisał krzystof Zobacz post
    Witam
    Ja ma założone BOSCHA wytrzymały 1.5 roku i niestety czas wymienić wycieraczki. Myślę że chyba kupię je z powrotem, bo jak pisali poprzednicy też próbowałem zamienników i był to dramat.
    pozdrawiam
    Tylko Bosh. Pierwsze pol roku z Alfa co 2 miesiace wymiana wycieraczek. Dziwne, ze np na angielskim forum bardzo odradzano mi je. Juz poltorej roku w krainie deszczowcow i sa jak nowe.