Wczoraj znalazłem dwa tematy o tym i dzisiaj z rana sprawdziłem i wycieraczka twardo się trzyma na mocowaniu. Może to coś z sama sprężyna tylko tzn w ramieniu. Jutro lub w sobotę wykręcę i zobaczę co i jak.Myślę, że możesz zgłosić ten temat z wycieraczkami by zamieszczono go w tematach technicznych. Szukałem i nie znalazłem a kiedyś go widziałem.
marcingoleniow podaj proszę linka, bo mam ten sam problem - nowa wycieraczka Negotti zostawia ślad ok 5cm mniej więcej na wysokości mocowania. Poza tym ogólnie słabo zbierają.
Poprzednie wycieraczki też zaczęły skakać po szybie dość "nagle". Może faktycznie coś z mechanizmem - dociskiem wycieraczek...
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Ja kupuję jedynie Bosch. Przerabiałem w poprzednich samochodach MotGumy i inne wynalazki które się nie sprawdziły. Prawda jest taka, że na początku wszystkie dobrze działają - tylko te tańsze trzeba częściej wymieniać bo szybciej tracą swoje parametry i zaraz zostawiają ślady na szybie, skrzypią, przeskakują.
Niektórym bosche padały szybciej niż motgumy
Może "chińskie bosche" Ja też ich używam i wytrzymują swoje nawet przy pracy z automatycznie włączającymi się wycieraczkami. Valeo są też dobre ale krócej. Poza tym jako oryginały są też bosch. Jedynie Championa są jako tzw lineaccessori też sprawdzone i tez w miarę dobre. Nie zaprzeczam że Bosch może nie wytrzymać jak ktoś o nie nie dba. Można na szybie z maleńkim lodem raz je uruchomić i już będzie po nich )jak po każdych zresztą)
Ale na rynku jest taki wybór że każdy znajdzie coś dla siebie.
PS
Ja uważam że po sezonie każde nadają się do kosza. Są po prostu zużyte a i różnica w temperaturach też robi swoje. Ja zawsze wymieniam po zimie na nowe.
Witam
Ja ma założone BOSCHA wytrzymały 1.5 roku i niestety czas wymienić wycieraczki. Myślę że chyba kupię je z powrotem, bo jak pisali poprzednicy też próbowałem zamienników i był to dramat.
pozdrawiam
ja miałem przez rok bosch i niby wszystko bylo ok, jakos miesiac temu zmieniłem na heyner i jest miazga...pracuja przede wszystkim cichutko w porównaniu do boscha i zbieraja o niebo lepiej. Zapłaciłem 66 zł za komplet (niby drogo) ale do kazdej wycieraczki jest zapasowe pióro wiec jakby 4 wycieraczki a wtedy to juz cena jest spoko. Jestem z nich bardzo zadowolony.