Panie i Panowie dzięki uprzejmości i ogromnej wiedzy użytkownika Jan123456 udało mi się podłączyć VDO do naszej alfy!!! Niestety nie mam DSP i dźwięk nie hula ale komunikaty na wyświetlaczu są dosyć czytelne i śmiało można na niego rzucać okiem podczas jazdy (poza tym mam VDO z francuskim menu więc i tak bym nie zrozumiał hehe)
Oczywiście już przygotowuję manuala - zrobię to najszybciej jak potrafię i będzie udostępniony do wglądu wszystkim zainteresowanym tym tematem. Użytkownik haineken czy jakoś tak proszony jest o nie komentowanie w tym poście bo mogę być bardzo niegrzeczny. Najlepiej gdyby tego w ogóle nie czytał - chyba że zapłaci 600PLNów.... Ale mam ubaw heheh
Dobra nie zamulam tylko biorę się do roboty
Pozdrawiam wytrwałych i jeszcze raz wielkie dzięki dla naszej skarbnicy wiedzy jaką jest Jan123456 - bez niego nie byłoby zakończenia tego tematu
impresive
szkoda ze nie wiedziałem wczesniej byłem w Kielcach byś pokazał![]()
sQun 49 nie przesadzaj sam to zrobiłeś ja tylko pomogłem przez telefon/o ile można pomóc/Ty jako jedyny z tego forum zadzwoniłeś i masz sukces.Podaj jak mam ci przesłać update w celu zmiany języka na angielski to mam za free
podaje adres do manuala - jeśli ktoś widzi jakieś błędy, niedociągnięcia proszę pisać - szybko poprawięŻyczę miłej zabawy
http://www.alfakielce.fora.pl/zrob-t...,579.html#6323
Witam, kawał dobrej roboty, wszystko podane na talerzu. Mam tylko jedno pytanko:
Czy fonię też masz z VDO, czy jeszcze się tym nie zajmowałeś.
Jestem na etapie zakupu VDO, jak tylko kupię to będę montował zgodnie z twoją instrukcją.
Pozdrawiam.
Foni jeszcze nie przeskoczyłem - jeśli masz w swojej alfie procesor dźwięku DSP to masz sprawę ponoć prostą (piszę ponoć bo jeszcze nie wiem dokładnie jak wygląda podłączanie audio), jeśli nie można posiąść schemat bądź układ z pewnego źródła i podłączyć do zwykłego nagłośnienia - jednak Jan123456 jest na tyle szczery że odradza to rozwiązanie ponieważ efekt jest zdecydowanie gorszy niż z DSP a cena podobna. Ja teraz rozglądam się już za procesorem bo się zajawiłem ostro tą navigacjąMoże ktoś ma stary, niepotrzebny procesor dźwięku DSP?
![]()
kol.sQun49 napisał w manualu:
transformator napięcia z 12V na 5V potrzebny do zasilenia scalaka 7404.
Czy mogę Cię poprawić,to nie jest transformator tylko stabilizator napięcia 7805 ,a nie jak podałeś 7404.Proszę popraw tą wielką różnicę jak najszybciej.Powodzenia,pracuję nad sterowaniem vdo przez przyciski ics,ale narazie nic nie obiecuje
piękna piękna robota, teraz pytanie gdzie kupić napęd najlepiej taniohe he he.
PS. piękna ta twoja bella na tych aluskach ... widziałem cię w Kielcach![]()