Jak myślicie, czemu tak tanio?
Już drugi raz wystawił z tego co widzę - wcześniej 100zł więcej.
http://allegro.pl/alfa-romeo-gt-brem...671519031.html
Jak myślicie, czemu tak tanio?
Już drugi raz wystawił z tego co widzę - wcześniej 100zł więcej.
http://allegro.pl/alfa-romeo-gt-brem...671519031.html
Na pierwszy rzut oka wygląda bardzo ładnie. Gdybym nie miał 500 km do niej to bym się przejechał zobaczyć co i jak.
Maska rozni sie kolorem, a tylnia klapa lezy nie rowno - tak wiec zarowno z przodu i z tylu byl robiony. Mozna by jeszcze ocenic jak byl złożony (bo czasem da się to zaakceptować).
Patrzac na cene to trzeba go bardzo dokładnie sprawdzić, aby być pewnym skąd to wynika, przetrzepać go od gory do dolu i wtedy mozna podejmowac decyzje. Jesli nie masz duzej wiedzy (srednia nie wystarczy) zeby to ocenic, to tylko pakowanie sie w klopoty
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Jest z danii - mozesz latwo sprawdzic przebieg po vin
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Nagle cenę podniósł o 5 000 Oo
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yb0Dl.html
Panowie pytanie mam bo pewna GT pojawiła mi się na horyzoncie. Znajomek niedawno pozbył się swojej audicy (czerwona A4 B6 3.0TDI - była nawet na adrenalinemotorsport jak ktoś widział), przyjechała po to jakaś zarobiona laska ze stolicy właśnie tą Alfą którą oddała mu za 11tyś., jako że znajomy ma swój warsztat to posprawdzał ją tu i tam, oferuje mi ją za 15,500k lub wymiana z moją staruszką 145 + dopłata. Stan techniczny podobno bardzo dobry (mam nawet faktury z kwietnia tego roku z jej napraw m.in. koło pasowe wału korbowego, pompa cieczy chłodzącej, pasek rozrządu, napinacz paska rozrządu, pasek wielorowkowy + inne rzeczy jak wymiany oleju, filtrów itd.) na dodatek są nowiuśkie klocki i tarcze (przód i tył), z felerów to oberwany z boku fotel kierowcy i pęknięte lusterko kierowcy i malowana prawa strona (co chyba nawet widać na zdjęciach, ale miernik kitu nie wykrywa więc podejrzenia są że po prostu ktoś ją potraktował kluczem dlatego też obniżona cena). Silnik po programie stąd 180 kucy. Zapewnia mnie że auto jest 100% sprawne ale wiadomo panowie jak to ze znajomymi bywa, każdy chce zarobić tak? jest sens się w ogóle w to pakować? jutro dostanę kluczyki i dokumenty do ręki i mogę sobie nią pohasać troszkę ale co z tego jak przejadę się i pewnie mi się spodoba ale nie mam gdzie z nią wjechać na kanał i popytać kogoś kumatego czy blacha, cała podłoga, silnik i reszta jest tak jak kolega zapewnia.
Martwi mnie głównie to że przeleciałem większość stron tego tematu i dużo osób pisze że na GT poniżej 20k nie ma co patrzeć :/ Kolega sprzedaje gdyż nie gustuje w Alfach jak i chyba innych wszystkich innych markach prócz tych niemieckich no i też zależy mu na czasie, telefonują do niego jak porąbani o tę Alfę podobno.
Jest tu może ktoś z okolic Chorzowa, Piekar Śląskich, Bytomia kto ogarnia temat i mógłby jutrzejszym (chyba że możemy się zgadać na kiedy indziej) popołudniem podskoczyć ze mną pooglądać Alfę od stóp do głów?
Ostatnio edytowane przez Siwy_ ; 22-09-2015 o 21:53
Witam Wszystkich Alfaholików ! Dotychczas nie dopuszczałem do siebie myśli o zmianie marki na jakąkolwiek z mojego ukochanego bmw - jeżdżę samochodami tej marki od kilkunastu lat. Moim pierwszym autem w życiu było e30...jakoś tak się zafiksowałem na beemkach, że inne marki właściwie mogły nie istnieć...aż do momentu zakupu mercedesa c124 (w124 coupe) który to (paradoksalnie) otworzył mi oczy na "inną" motoryzację. Mercedes choć fajny i ciekawy , nie podpasował mi...przypadkowo znajomy z pracy przewiózł mnie swoim 159 2.4 jtd w wersji Ti i wtedy już całkiem się "obudziłem"
Przepraszam za ten przydługi wstęp ale to mj pierwszy post na tym forum.
Chcę kupić GT - choć podoba mi się 159 a jeszcze bardziej brera to jednak potrzebuję samochodu relatywnie taniego w serwisowaniu który będzie pełnił rolę typowego dupowozu , będzie stosunkowo nowoczesny ale nie będzie nudny. Wszystkie te kryteria spełnia dla mnie GT z jtd pod maską.
Auto samo w sobie nie porwało mnie jakoś szczególnie a przynajmniej nie na tyle żebym nie spał po nocach , sama w sobie marka AR też nie przyprawia mnie o mocniejsze bicie serca , jednak uważam GT za fajną alternatywę dla grande punto sport czy bravo lub astry coupe. Z tych samochodów (a takie brałem pod uwagę jako potencjalne "daily") GT najbardziej mi się podoba i trafia w mój gust.
Proszę Was o poradę i opinie odnośnie zakupu GT jako auta do tłuczenia kilometrów (średnio 30-35 w roku). Czy warto szukać wersji Q2 czy niekoniecznie, czy felgi 18" bardzo niszczą zawieszenie czy nie ma specjalnych różnic w porównaniu do 17" , czy hamulce radzą sobie z masą auta czy lepiej od razu zainwestować w brembo z wersji 3.2, czy skrzynia getrag jest tak samo awaryjna jak ta ze 159 ?
Wybaczcie ten natłok pytań ale naprawdę jestem "zielony" w temacie AR.
uuuu, nie spodziewałem się aż tylu pomocnych wypowiedzi. Wielkie dzięki za okazaną pomoc Drodzy alfaholicy
mam jeszcze jedno pytanie ( na które pewnie i tak nikt nie pokwapi się udzielić odpowiedzi - ale co tam , uparty jestem)
Czy GT ma taki sam problem z korozją progów / podłogi jak 156 ?