Strona 46 z 111 PierwszyPierwszy ... 36373839404142434445464748495051525354555696 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 1106

Temat: [Stelvio] Opinie użytkowników o Stelvio

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Tonale

Domyślnie

Zazwyczaj jeżdżę trzymając łapy na kierownicy to chyba będzie dobrze. Może martwię sia na zapas ale w trasie czasami aby odpocząć zamieniam się z żoną za kierownicą.
    A tak sobie myślę, że oprócz ostrzegania o niezamierzonej zmianie pasa ruchu to jeszcze powinni w Stelvio zamontować blokadę jak to w innych samochodach jest aby tak łatwo nie przyszło zmienić tego pasa bez pokonania niewielkiego oporu.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Stelvio 280KM

Domyślnie

Cytat Napisał Sylwester+ Zobacz post
    A tak sobie myślę, że oprócz ostrzegania o niezamierzonej zmianie pasa ruchu to jeszcze powinni w Stelvio zamontować blokadę jak to w innych samochodach jest aby tak łatwo nie przyszło zmienić tego pasa bez pokonania niewielkiego oporu.
    No nie. Takie rzeczy niech zostaną w Mazdach i innych. To jest samochód dla kierowcy, który wie jak się jeździ.

Sent from my BLA-L09 using Tapatalk

Auto
    Tonale

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    takie przelozenie kierownicy jest super, co Ci ma wywinac? ja nawet nie musialem sie przyzwyczajac,od razu mi pasowalo. 200 tez juz gonilem.

co do abonamentu to te sztywne konfiguracje 200hp z xenonami i czymstam sa w promocyjnej cenie, ale mozesz wziasc co chcesz tyle ze rata nieproporcjonalnie wzrosnie porownujac do cennikowej różnicy.

200hp mysle ze da rade.stelvio 200hp co prawda nie jezdzilem (280 i diesel 210),ale giulie 200hp mialem na jeden dzien pozyczona i byl super fun i byla szybka(wiem pojecie wzgledne ale slabymi autami nie jezdze na codzien).jezdzila szybciej niz moja 159 tbi 240hp bo ma swietny automat. stelvio jest ciezsze, moze maja demo giuli 200hp to zaladuj 4 lub 5 osobami i zobacz jak wtedy jezdzi.jakis poglad bedziesz mial. albo podzwon po dealerach lub na infolinie ar i zapytaj kyo ma s200hp

- - - Updated - - -

200hp i 280hp od roku nieznacznie sie rozni, w 200hp usuneli 1 sade lambda. nic innego nie jest potwierdzone, jakies plotki byly o lepiej parowanych po wzgledem wywazenia tlokach ale czy to prawda nie wiem. 200hp w kazdym razie mocno mozna zachipowac z tego co wiem (40-50%) czego w 280 w takiej sali juz sie nie da zrobic (a do tego w 280 trzeba zmieniac wydech/dolot itp bo inaczej to 10% przyrost)
    Hę, może się źle wyraziłem. Bardziej mi chodziło o to co ja mogę wywinąć
    A jeśli chodzi o abonament to wiem ,że można skonfigurować po swojemu ale jak pisałeś rata rosnie bez opamiętania. Wtenczas to już się nie opłaca.
    Przy silniku grzebać to raczej nie będę bo tak do końca nie moje to będzie auto. Wszak z abonamentu. No cóż najwyżej przez dwa lata się pomęczę.

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

[MENTION=78969]Sylwester+[/MENTION]

Masz teraz złe podejście Jak będziesz miał Stelvio to nie będziesz już zmęczony i żonie nie będziesz chciał oddać. Problem solved
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Auto
    Tonale

Domyślnie

Cytat Napisał Cameyo Zobacz post
    No nie. Takie rzeczy niech zostaną w Mazdach i innych. To jest samochód dla kierowcy, który wie jak się jeździ.

Sent from my BLA-L09 using Tapatalk
    To tylko kwestia poglądów.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio

Domyślnie

Hehe jest ok. Jak ktos sie boi to niech wlancza ten asystent pasa ruchu. Mnie to on tylko irytowal czasem sobie przyciac zakret chce na autostradzie i juz buczy wiec przestalem na nim jezdzic. Puscisz kierownice auto jedzie prosto.. samo nie skreca troszke sily trzeba jednak zeby skrecic bo to nie jest delikatny uklad kierowniczy zreszta przejedz sie na jazde probna i zobaczysz. Ja juz sie przyzwyczailem. Kompromisem jest chyba rozwiazanie z mercedesow ze zmiennym przełożeniem no ale jak dla mnie jest dobrze reaguje jak trzeba samochod

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Zmienne przełożenie to trochę zbytek a wręcz dziwność - auto w różnych sytuacjach różnie zareaguje na taki sam ruch kierownicy. Moim zdaniem zupełnie wystarcza zmienna siła wspomagania kierownicy.
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Stelvio FE

Domyślnie

U mnie po 25000 km w drodze powrotnej z urlopu zapaliła się informacja o małej ilości oleju. Dolany litr na stacji idealnie uzupełnił stan do fula. Dzisiaj po sprawdzeniu (kolejne 1200km przejechane) stan lekko ponad połowę :/ Dodam, że przez pierwsze 15000km do wymiany Alfa spaliła może połowę wskazania. Czyżby 2.0 brało olej?! W piątek Stelvio też jedzie na kampanię serwisową 8223 na którą dostałem zaproszenie. Zgłaszam także nierówną pracę silnika na postoju - tzn drgania przenoszące się na karoserię bo obroty są stałe.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio

Domyślnie

Cytat Napisał Jacek Słanina Zobacz post
    U mnie po 25000 km w drodze powrotnej z urlopu zapaliła się informacja o małej ilości oleju. Dolany litr na stacji idealnie uzupełnił stan do fula. Dzisiaj po sprawdzeniu (kolejne 1200km przejechane) stan lekko ponad połowę :/ Dodam, że przez pierwsze 15000km do wymiany Alfa spaliła może połowę wskazania. Czyżby 2.0 brało olej?! W piątek Stelvio też jedzie na kampanię serwisową 8223 na którą dostałem zaproszenie. Zgłaszam także nierówną pracę silnika na postoju - tzn drgania przenoszące się na karoserię bo obroty są stałe.
    No to slabo to wyglada:/ daj znac co powiedza.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

Mam 9k w Veloce i jedna kreska poszła Zobaczymy co dalej
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C