SzaleniJa nie wiedziałem że tym JTS-em można zejść tak nisko o.0 aż kiedyś z ciekawości sam to sprawdzę
![]()
SzaleniJa nie wiedziałem że tym JTS-em można zejść tak nisko o.0 aż kiedyś z ciekawości sam to sprawdzę
![]()
7,8 przy 140? Podejrzanie mało. Mnie zawsze po odcinkach autostradowych ogólna średnia idzie lekko w górę, więc wskazania poniżej 9 są raczej nierealne. I nieco większa pojemność chyba aż tak nie wpływa.
mam następujący problem: szarpnięcie przy odpuszczeniu gazu i dodaniu gazu przy niskich (częściej przy odpuszczeniu) obrotach oraz "kangur" przy za małej ilości gazu, jak mniemam będzie wina jakichś luzów w układzie przeniesienia napędu?
jak kupowałem samochód to mechanik stwierdził, że sprzęgło dziwnie pracuje ale nie powiedział nic konkretnego, miał ktoś taki problem ?
EDIT
czuć też poruszenie się lewarka podczas szarpnięcia
Ostatnio edytowane przez Alabaster ; 10-04-2014 o 13:50
No skrzynia to raczej nie powinna być, bo to z tego co pisałeś to przy puszczaniu gazu dostaje tak jakby kopa, nie wiem co to może być ale to raczej nic mechanicznego
przypomniało mi się jeszcze, że przy zmianie biegów obroty się utrzymują jakiś czas mimo wciśnięcia sprzęgła i wyczytałem, ze może to być przepływomierz lub czujnik położenia pedału sprzęgła
To mi się tak czasem robiło jak zimno było, to potrafił przytrzymać obroty pomimo puszczenie pedału gazu, ale teraz nie odnotowałem takiego przypadku
Hmm...mam zupełnie podobne objawyAlfe mam od niedawna i myślałem, że te silniki tak mają.
Jeżeli chodzi o szarpniecie przy dodaniu gazu, to nauczyłem się żeby bardziej wciskać pedał gazu przy zmianie biegów i już tego nie ma - nie wiem czy to kwestia wyczucia auta, czy jakiś problem. Miałeś ten problem wcześniej, czy dopiero teraz się to pojawił? Macie na to jakiś pomysł?
Na obroty nie zwróciłem uwagi. Jutro będę jechał do pracy to zobaczę