No to chyba się mijaliśmy, ja jechałem w przeciwną stronę bordowym Citroenem 3D z kumplem i się gapiliśmy na Twoje auto a Ty na nas, jednak nie machałem bo byś się zastanawiał o co chodzi, to byłeś Ty??![]()
No to chyba się mijaliśmy, ja jechałem w przeciwną stronę bordowym Citroenem 3D z kumplem i się gapiliśmy na Twoje auto a Ty na nas, jednak nie machałem bo byś się zastanawiał o co chodzi, to byłeś Ty??![]()
TakI kojarze was w citroenie 3d
To na ciszewskiego było.
Było pojechać za mną bo 500 metrow dalej sie zatrzymałem i czekałem
Trochę nam się spieszyłoDo zobaczenia następnym razem, mam nadzieję że już będę za kółkiem 155 więc na pewno się poznamy.
Kolejne awarie:
- świecąca się marchewa hamulcowa - po ruszeniu pływakiem w zbiorniczku gaśnie, po ponownym odpaleniu auta znów się świeci,
- wentylator kabiny dostał dziś zwarcie i 2x wskoczył na maksymalne obroty i chodził nawet po wyłączeniu klimatronika.
Z cyklu inne:
- wskaźnik temperatury oleju dziś ożył na chwilę i wskazówka podniosła się na 60*. A potem znów umarł... ,
- wymieniona przednia szyba. Po kilku miesiącach szukania błękitnej szyby przez firmę z północy dziś w końcu została zamontowana!! - tyle że jakaś bladaEhhhh, nie mam już do nich siły. Dają lepiej niż poczta polska...
- zakupione i zamontowane na razie w jednej lampie żarówki tungsram +120%
Jeśli chodzi o te wysokie obroty to miałem to również u siebie. Rezystor siada. Mam kolegę który mi wlutował ścieżki i powiedział że jest lepiej niż fabrycznieDziała bez zarzutu do chwili obecnej.
Nic z wentylatorem nie robiłem bo dziś pierwszy raz zaczął świrować.
Witam wszystkich.
Zostałem ostatnio szczęśliwym posiadaczem 155. Nie liczę już nawet pieniędzy w nią włożonych, ostatnia strzeliła chłodnica i chciałem zapytać czy nie wie ktoś jaką powinienem zakupić do wersji z klimą (T.S. 16v 96r)?