DPF jest w tej krótszej części, po jego fizycznej eliminacji musisz jednocześnie usunąć go z programu, inaczej silnik prawdopodobnie będzie wchodził w tryb awaryjny.
DPF jest w tej krótszej części, po jego fizycznej eliminacji musisz jednocześnie usunąć go z programu, inaczej silnik prawdopodobnie będzie wchodził w tryb awaryjny.
Ja mam inny silnik i inny dpf
Jak wytniesz filtr i nie usuniesz go od razu programowo to zniszczysz turbo.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
zrobię to tego samego dnia od razu
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
czyli jak dobrze rozumiem tnę jak na zdjęciu i wybebeszam tylko górę, a poniżej przetłoczenia zostawiam, tak ? sorry za tyle pytań ale pierwszy raz będę wycinał DPFa który jest w jednej puszcze z Katalizatorem i nie chce przy okazji popsuć KATA
![]()
Ktoś polecił Gliwice do tego zabiegu, a moje pytanie jest: jaka cena jest tego zabiegu? (Orientacyjnie)
słuchaj kolego bo ja wycinałem osobiście dfp-a w moim bravo 2.0 i kata zostawiałem oczywiście ( silniki jtdm 1,6 i 2,0 to rodzime konstrukcje) , KAT jest pierwszy i JEST U GÓRY (zajmuje tą mniejszą 1/3 puszki) , DPF jest z dołu (2/3 puszki) , pomiędzy katem a dpf-em jest ok 2 cm luzu , po wywaleniu dpf-a nie wstawiasz żadnych rurek , zostaje pusta puszka , wkład dpf jest mocno wciśnięty i uszczelniony białą tkaniną , ja rozciąłem puszkę na pół ale mi się go nie udało wysunąć , i musiałem go pokruszyć i w kawałkach wydłubywać , przed rozcięciem zaznaczałem oczywiście punkty aby był prawidłowo pospawany
aha , jeszcze coś , wytnij go świeżo po wypaleniu ! , i wtedy spokojnie możesz trochę przejechać zanim komp standardowo naliczy wypełnienie filtra , nawet ci błędu nie wywali po wycince , dopiero wywali jak będzie próbował wypalać ;
bo taka ciekawostka dla was, wyciąłem dpf -a , komp na podstawie czujnika różnicy widział że ma 0 bar ciśnienia spalin , a mimo to nie wywalił błędu , a normalnie naliczał napełnianie filtra , kompletnie nie biorąc wyników różnicy ciśnień ! - które non stop wynosiły 0 bar , błąd wywalił dopiero po nieudanym procesie wypalania LOL
Dodano po 8 minutes:
hola hola , nie tak szybko , komp musi zainicjować wypalanie aby zagrozić silnikowi bez dpf-a
Ostatnio edytowane przez sedici ; 11-11-2014 o 20:32 Powód: Dodano
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
OK, czyli jednak dolna puszka a nie górna, tak jak myślałem pierwotnie, dobrze że napisałeś bo bym kata bydłubał a nie DPFa