Strona 47 z 54 PierwszyPierwszy ... 373839404142434445464748495051525354 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 534

Temat: Navi Polska mapa -zdięcia

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    jelenia gora

Domyślnie

Dla posiadaczy ics bez nawi .mozna podłączyć czytnik nawi pod waszego ics jednak wymaga to trchę wiedzy z zakresu elektronik,plus umiejętność posługiwania się "hot air"/to typ lutownicy/i oprócz czytnika potrzebujemy trochę gadzetów elektronicznych.podwójny przkażnik trochę kabelków plus pomysłowość.Jednak nie kupię ics bez nawi tylko po to aby forumowiczom wytłumaczyć know how /nie stać mnie nataką rozrzytność/A przez telefon gościowi co nie ma zielonego tłumaczenie od podstaw co to jest smd,lub podnieś jednego a potem postaw po przkażniku go nie ma najmniejszego sensu.No chyba ,że się trafi taki jak kol.sQun49

demmonn
    Gość

Talking

Masz rację kolego, moja wiedza elektroniczna jest niewielka, ale z tym sobie poradzę, kto nie ma zielonego pojęcia, proponuję poszukać kogoś wśród swoich znajomych, który będzie wiedział o co chodzi.

Wpadł mi taki pomysł, gdyby tak podłączyć nawigację PDA zamiast VDO, małe gabaryty, czytnik kart, możliwość słuchania mp3 i oglądanie avi.

Lub, jeżeli jest wśród nas człowiek, który zna się na programowaniu, wyciągnąć soft z czytnika, bądź z płyty, który jest odpowiedzialny za cały system nawigacyjny i go przerobić, by można było podstawić mapę polski z innego systemu.
    Nie wiem jak u was (pewnie tak samo) ICS by uruchomiła się navigacja, zawsze czeka na wczytanie danych z płyty, zrobię eksperyment, usunę pliki z mapami, wypalę płytkę i sprawdzę czy system ruszy.

Pozdrawiam.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    jelenia gora

Domyślnie

Dla tych co wiedzą co ztym zrobić:
    1.przed modyfikacją:

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    jelenia gora

Domyślnie

2,po modyfikacji:

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    jelenia gora

Domyślnie

I jeszcze jedna wazna uwaga:
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!MASA KANAŁU LEWEGO I PRAWEGO NA WEJŚĆIU I NA WYJŚCIU NIE NALEŻY PODŁĄCZAĆ DO MASY ZASILANIA NASZEGO UKŁADU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Post dodany o godzinie 17:51 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:40 ----------

Cytat Napisał demmonn Zobacz post
    Lub, jeżeli jest wśród nas człowiek, który zna się na programowaniu, wyciągnąć soft z czytnika, bądź z płyty, który jest odpowiedzialny za cały system nawigacyjny i go przerobić, by można było podstawić mapę polski z innego systemu.
    Nie wiem jak u was (pewnie tak samo) ICS by uruchomiła się navigacja, zawsze czeka na wczytanie danych z płyty, zrobię eksperyment, usunę pliki z mapami, wypalę płytkę i sprawdzę czy system ruszy.

Pozdrawiam.

soft ics zawarty jest na płycie z mapą w folderze/IDIS/ALFASW01.DAT
    więc jak już wcześniej autor tego postu napisał "potrzebujesz kodu żródłowego "w celu dalsze modyfikacji softu do ics.Jak jesteś zainteresowany emulatorem orginalnego czytnika,mogę Ci odsprzedać schemat plus wsad do pica za 1000PLN/jeden tysiąc/Na koniec,idziesz w dobrą stronę ja wyrzuciłem/zmarnowałem/ kilkaset cd plus żona chciała mnie z domu wyrzucić ,że zamiast w domu pierdołami się zajmuję.

demmonn
    Gość

Wink

Cytat Napisał jan123456 Zobacz post
    I jeszcze jedna wazna uwaga:
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!MASA KANAŁU LEWEGO I PRAWEGO NA WEJŚĆIU I NA WYJŚCIU NIE NALEŻY PODŁĄCZAĆ DO MASY ZASILANIA NASZEGO UKŁADU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Post dodany o godzinie 17:51 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:40 ----------

soft ics zawarty jest na płycie z mapą w folderze/IDIS/ALFASW01.DAT
    więc jak już wcześniej autor tego postu napisał "potrzebujesz kodu żródłowego "w celu dalsze modyfikacji softu do ics.Jak jesteś zainteresowany emulatorem orginalnego czytnika,mogę Ci odsprzedać schemat plus wsad do pica za 1000PLN/jeden tysiąc/Na koniec,idziesz w dobrą stronę ja wyrzuciłem/zmarnowałem/ kilkaset cd plus żona chciała mnie z domu wyrzucić ,że zamiast w domu pierdołami się zajmuję.
    Tak, moja Żonka mówi to samo, po co mi to w aucie, to niepotrzebne. A ja nie lubię jak coś jest i nie mogę z tego korzystać.
    Nie chcę emulować czytnika, przewaliłem wszystkie pliki, które są na płycie i moim zdaniem jest to bardzo prosty program, do tego komendy lokalizujące pliki są w dosie. Fakt w pare dni tego się nie rozkmini, ale tak samo było z platformami cyfrowymi, niby nie da rady, a jednak dało się je edukować. Teraz znowu nie można, ale c+ można już podbijać
    Pomęczę się, nadchodzą długie zimowe wieczory, a żona na mróz mnie nie wystawi.

Pozdrawiam.

---------- Post dodany o godzinie 19:32 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:59 ----------

Plik konfiguracyjny, który jest ładowany jako pierwszy:
    SIEMENS Automotive AG
    AT BE DI SW3
    Volume: CD_2732
    Date: 15. Dezember 2000

db: sc - 430.42.023.3.86P5 for IX12C ZIP3kb feaV6.3 pti(ALFA)
    voice: IX12CR: 8. Dezmeber 2000:
    d2imnha7.dat e2mcnha7.dat f2bmnha7.dat i2glnhab.dat u2npnha7.dat
    voice: IX12C: d2im68a4.dat e2mc68a3.dat f2bm68a4.dat i2gl68a3.dat u2np68a4.dat
    sw: IX12C: ARIE612D
    sw: IX12CR: ARNA629D
    idis: AR0375N + AR0541N (Telefon 3.0, 4.7)
    Następnie ładowany jest plik:
    #Format,01
    #Software,AR0375N,0,0,ALFASW01.dat,ALFALOAD.DAT
    #PhoneSW,AR0003N,0,0,IDISa101.dat,IDISphld.DAT
    #IDIS99,AR0541N
    #A20SW,PO0470N
    #endcnf

i tu, masz rację, soft jest w pliku ALFASW01.dat i w pliku ALFALOAD.DAT, a żeby było trudniej pierwszy plik ma drugą część ALFASW02.dat
    Ktoś to chyba naskrobał w Pascalu (mogę się mylić)

No ale dość już na dzisiaj )

Jutro posiedzę.

Pozdro.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    jelenia gora

Domyślnie

emulator mam po to by nie wozić dodatkowego czytnika nawi,Nie potrzeba wogóle czytnika by edukować ics .posiada on wejście Rx i Tx który po podłączeniu jtaga ładnie szczytuje zawartość pamięci procesora ics, a są dwie zewnętrzne.Lub jak kto woli podstawka i willem pro i wszystko jasne poza ceną podstawek do pamięci.Z chęcią wezmę udziałwtym przedsięwzięciu

---------- Post dodany o godzinie 20:09 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:36 ----------

I ty tu masz rację jeśli chodzi o ics z alfy.W lancii jest "łatwiej"
    SIEMENS AG AT DI T24
    Volume: CD
    1281V2
    Date: 14. July 1999

db: italy 30h
    0800.9.89
    special pti-file for lancia

sw1: ar1mate: Ver.ARIE578D
    sw2: la1mate: Ver.LAIE578D
    voice: d2im68a4.dat, e2mc68a3.dat, f2bm68a4.dat, i2gl68a3.dat, u2np68a4.dat

13. Januar 1999
    15. Februar 1999
    19. Februar 1999
    25. Mai 1999

idis: idissw01: AR0365N
    V2 vom 3. May 1999
    Ostatnio edytowane przez jan123456 ; 29-09-2009 o 20:47

demmonn
    Gość

Domyślnie

Ja chciałbym rozwalić to softowo, ułatwi to wszystkim sprawę, bez przerabiania itd.
    Jeżeli zostawimy oryginalny soft, to nigdy nie wykalibrujemy map z innych navi do tego.
    Potrzeba nam przerobić istniejący soft, lub napisać nowy.
    Równolegle pomyślę o podstawieniu pocketa na windzie, to by rozwiązało problem, trzeba by było podpasować matrycę dotykową do istniejącego wyświetlacza.
    Kupię co z potłuczonym ekranem lcd.

Do wiosny może się uda, , jak nie to będę spakowany

Rentgen
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał demmonn Zobacz post
    Ja chciałbym rozwalić to softowo, ułatwi to wszystkim sprawę, bez przerabiania itd.
    Jeżeli zostawimy oryginalny soft, to nigdy nie wykalibrujemy map z innych navi do tego.
    Potrzeba nam przerobić istniejący soft, lub napisać nowy.
    Jeśli uda Wam się chłopaki coś takiego wyskrobać to macie u mnie skrzynke Wódki i pijemy przez tydzień
    ...to byłby przełom !!!
    Trzymam kciuki i uważnie obserwuje temat!!

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    jelenia gora

Domyślnie

Ja w programowaniu jestem cienki jak polsilver