Odradzam serwis bzoma!zapraszam do Bzoma Autoserwis
Odradzam serwis bzoma!zapraszam do Bzoma Autoserwis
Alfa Romeo 147 105km 1.6 16V 2001r.
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._daffodil.html
Dostałem interesującą wycenę od http://www.pepper-moto.pl/ mianowicie:
Witam,
Koszt części:
Rozrząd kpl. + pompa wody RUVILLE - 470zł
Tarcze np. FERRODO - 110zł
Płyn chłodniczy 30-40zł
Klocki od 60 do 110zł zależy od marki.
Robocizna:
Rozrząd - 300zł
Tył tarcz + klocki - 120zł
O wiele taniej niż krzyczeli gdzie indziej, teraz pytanie czy ktoś tam był? zna ten warsztat? słyszał opinie?
Skrecz.Masz tu opinie użytkownika Morspl na temat pepper moto
Roodik.Moja przygoda z BzomąCo do serwisu Pepper Moto to również polecam serwisuję tam Hondę. Są profesjonalni, bardzo sympatyczni, mają dobry sprzęt, ale czasem zdarza im się przeciągnąć temat to jednak drobiazg. Najważniejsze że są bardzo dociekliwi i trafnie "diagnozują" przyczynę awarii. Dla porównania robiłem diagnostykę w jakże znanym i często zachwalanym Jetroniku w moim Nissanie Navarze. Zapłaciłem 300 pln i rzekomo wszystko było w porządku. A auto gasło i traciło moc... Chłopaki w Pepper zrobili diagnostykę za 100 pln i w 15 minut znaleźli przyczynę. Walnięte 2 wtrysk
Omijajcie Serwis Bzoma na Żmigrodzkiej...Otoopis mojej przygody z tym serwisem
Niestety miałem odczynienia z tym serwisem i ich mechanikami.Auto oddałem do konserwacji podwozia,która odpadła mi po niespełna 2 tygodniach a ich mechanik stwierdził,że miał za mało czasu i temu to wszystko odpadło.Oczywiście auto oddałem na poprawę konserwacji na 3 dni.Pierwszy dzień auto cały dzień stało na dworze bo niby mieli awarie myjki.Drugiego dnia auto stało pół dnia na dworze dopiero po południu auto zostało do ponownej konserwacji.Kolejna rzeczą która oceniam negatywnie to jest diagnostyka komputerową.Diagnosta stwierdziła ze mam padnięta sondę lambdy przed katalizatorem.Umówiłem się na wymianę sondy na sobotę i okazało się tego diagnosty który miał Ją wymienić po prostu nie było bo mia wolne.Wymieniał mi jakiś inny gościu który nie miał o tym pojęcia o tym co robi ale po ciężkiej walce wymienił Ją.Po przejechaniu kilku kilometrów znów błąd wrócił.Wróciłem na ponowną diagnostykę i diagnosta stwierdził ,że nie wiem co to może być.Abym sprawdził przepływkę oraz katalizator.Dodam tylko tyle,że auto stało u nich 3 dni a do diagnostykę auto dopiero zostało zabrane przed odbiorem i kilku telefon do nich.Podsumowując 299zł za konserwacje która odpadła po 2tygodniach i poprawa która jeszcze się trzyma ale będę bacznie się jej przyglądał .Diagnostyka z częściami oraz wymianą wyniosła 310zł.Mogę na pewno powiedzieć ,ze mój samochód do nich nie wróci.Pozdrawiam
Alfa Romeo 147 105km 1.6 16V 2001r.
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._daffodil.html
Pepper Moto także polecam. W zeszłym tygodniu robiłem tam geometrie zawieszenia, widać, że się znają na rzeczy.
serwisuje swoje AR w IRBIS ul.paprotna zawsze na czas i profesjonalnie :ustalenie terminu , wycena , przyjecia auta - 8.00 najczesciej po 16.00 do 19.00 telefon z informacja ze autko jest gotowe, widac ze chłopaki znaja sie na AR polecam
Ostatnio edytowane przez madmaxwro ; 04-02-2013 o 19:20
Orientuje się ktoś może ile w Irbisie biorą za wymianę rozrządu i czy pracują w soboty?
Pracują w soboty.