Sumarycznie jestem z nich zadowolony. Bo słuchaj - byłem tam 3 razy. 1 - naprawili nieświecący xenon, przetwornica do wymiany. 2. narzekałem im na przybywający olej (i to konkretne cm na bagnecie) - niby badali i nic nie zrobili, ale magicznie od tego dnia przestało przybywać. I teraz 3 raz - wymienili mi sprzęgło, bo stare jęczało. Oczywiście są minusy, z gwiżdżącymi lusterkami nic nie zrobili, ale Carserwis też nic z nimi nie zrobił.
Na tle jazd z TT jestem zadowolony. Na tle CS główna zaleta jest taka, że do Dukiewicza idę 3.6km spacerkiem, a CS jest daleko i w korkach.
To trochę smuteczek, bo mój po czyszczeniu felg (preparatem do felg) i płukaniem wodą na myjni bezdotykowej się wziął i zmył...
W każdym razie - dla potomności - odnalazłem go - Wurth CU 800.
Takie - numer eper:
77365495 ELECTRONIC CONTROL UNIT GAS DISCHARGE
Taka jak tu: http://allegro.pl/alfa-giulietta-prz...078095476.html
Też słowacka.
Witam ponownie,
Mam nadzieję, że to dobry wątek.
Jak wspomniałem w dziale "przywitaj się" nabyłem* nową* Giuliette 2016 ze 120km tjet. Wszystko jest super. Auto pięknie się prezentuje i w środku i na zewnątrz,. Lodzio miodzio. Jednak całość trochę burz jedna rzecz jaką zauważyłem a raczej usłyszałem.
Mianowicie podczas jazdy na parzystych biegach czyli na 2,4,6 wydobywa się taki metaliczny dźwięk, chrobotanie . Taki dwugłos.
Wydaje mi się to dotyczy to elementów skrzyni biegów. Na pozostałych biegach jest ok. Po wysprzegleniu też jest cisza. Dodatkowo wczoraj zauważyłem, że ten dźwięk cichnie jak poruszam lewarkiem zmiany biegów. Jak próbuje delikatnie przesunąć go do swojej nogi
Nie chcę panikować bo auto mam zaledwie kilka dni i zrobiłem około 200km. Nie wiem czy to jest kwestia ułożenia się podzespołów, ich dotarcia.
W serwisie po krótkiej przejażdżce panowie powiedzieli aby nie panikować i dać temu czas i zobaczyć co będzie się działo po 2000km.
Może ktoś spotkał się z czymś takim?
Pozdrawiam
Pytanie do tematu o usterkach powyzej 10tys km
Ale mój ma poniżej 10tyś :-):-):-)
To może od razu poproszę o wymianę auta a najlepiej niech w ramach rekompensaty dadzą mi giulie...
Dzięki za taką pomoc.