Znając naszych elektryków to czeka mnie wymiana całego rezystora...
Znając naszych elektryków to czeka mnie wymiana całego rezystora...
Usterka powszechna w kilkunastoletnich autach, dotyczy też innych marek. Dostępne są wiazki naprawcze z wtyczkami. Przyczyną jest zużyty silnik wentylatora dmuchawy i brak wymian filtra kabinowego.
Dzięki wielkie. Próbowałem szukać po nr części z twojej fotki bez rezultatu. jedyne co znalazłem wygląda tak.
Jakbyś miał namiary to byłbym wdzięczny![]()
![]()
Rozumiem, że to przykładowa fotka z sieci. Proponuję żebyś zdemontował schowek w swoim i tam popatrzył jak to rzeczywiście wygląda.
To z oferty na allegro do alfy romeo 159.
Wtyczka ok, moduł rezystora ok. Na fotce tak wygląda. Uszkodzony wentylator. Nówka 850pln, zamienników nie ma. Pozostaje rynek wtórny. Nie wiem czy regeneracja będzie możliwa ani jaka będzie cena. Jeśli do 200pln to na pewno dam do naprawy.![]()
mam panowie pytanie czy dostane gdzieś parownik klimatyzacji do 159 1.9 jtd ?? deska cała rozebrana a nie mogę nigdzie znaleźć, mechanik sie poddał z szukaniem
powie ktos gdzie znajduje sie prestostat w alfie z silnikiem 2,4,jakos mi umyka
ludziska nikt nie wie?
Pod zderzakiem, mniej więcej za prawym halogenem, ciężko nie znaleźć. Swoją drogą tam powinien być zaworek a mi zaczęło syczeć przy odkręcaniu, zacząłem szybko dokręcać i coś się powaliło i wywaliło mi chyba większość czynnika który nabilem 2 dni temu.. Ogólnie walczę z brakiem klimy odkąd kupiłem auto, układ okazał się szczelny tylko były właściciel rozłączył wszystko, żeby zregenerować alternator. Pokazało mi na kompie błąd czujnika cisnienia, więc próbowałem wymienić i teraz nadal nie chlodzi, na kompresorze nie ma zasilania i teraz nie wiem czy to przed za małą ilość czynnika czy prąd tam nie chodzi jeszcze z jakiegoś innego powodu? Bezpieczniki wszystkie ok