Wyjąłem i wyczyściłem reflektor prawy*
*tak naprawdę, to jeszcze tego nie zrobiłem, ale już kompletuje narzędzia i schodzę zaraz do garażu. Napisałem to, żeby mieć motywację a nie rzucać słów na wiatr![]()
Wyjąłem i wyczyściłem reflektor prawy*
*tak naprawdę, to jeszcze tego nie zrobiłem, ale już kompletuje narzędzia i schodzę zaraz do garażu. Napisałem to, żeby mieć motywację a nie rzucać słów na wiatr![]()
Naprawy blacharskie i lakiernicze zakończone, polerka zrobiona i Alfa wreszcie w garażu![]()
Zlożyłem głowice w 147 1.6 TS, ogólnie wymiana uszczelki pod głowicą i uszczelniaczy cena częśći 220złrobocizna 0zł - zrobione samemu
![]()
Wizualnie tak, lista rzeczy do zrobienia jeszcze długa, a zaczynam od wymiany kół na letnie.
Wczoraj wyszorowałem auto dogłębnie, zmyłem wszystkie ślady owadów, smoły, pierdzielenia było dużo, ale wygląda super. Potem odkurzyłem, zaimpregnowałem skóry i nałożyłem super wosk, auto świeci się jak psu jajcaI jeździ się przyjemniej.
A, alfa dostała też 4 nowe gumy, bo te już były nie za bardzo.
Wczoraj mycie odkurzanie i małe woskowanko a dziś nowe klocki i tarcze z tyłu (Girling i Ferodo Premier), nowy Motul 8100 x-cess + filtr of coz a wcześniej płukanko Motul engine cleaner'em oraz nowe łączniki stabilizatora na przodzie.
147 dostała hak odczepiany /jakiś makaroński/ nazwa na E...
Kupiłem za 180 zł
Nigdy nie używany
Przy okazji znalazłem przyczynę wyłączającego się radia .Masa była tylko założona na śrubę.sic!
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
wymienione czujnik położenia wału i filtr przeciwpyłkowy
Wypolerowane "oczy" z przodu... i GTA look zrobiony... wygląda zacnie![]()