Chyba wybiorę się na wypchnięcie tego mikro wgięcia...facet ekhm z "cieńkim drutem"powinien coś zdziałać przez popielniczkę (wersja 3 drzwi) ....wszyscy mówią "eej no nic nie widać" ...ale ja się nie dam
U P D A T E
I po operacjiFachowiec za pomocą prętów, i kleju odciągnął nie tylko nowe wgniecenie, ale i wszystkie , które wypatrzył na tym boku auta - najgłębsze z nich jest teraz głębokości niemal niezauważalnej (głębokość jak załamanie światła w lakierze bezbarwnym)
6 Mini Dingsów = 90zł + polerka i wosk na elementy. Kamień z sercaa kieszeń nie "kwiczy"
Ostatnio edytowane przez Lucas83 ; 09-10-2012 o 18:28
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
Dzisiejsza obserwacja: ręczny nie odpuszczalewe koło ogrzewa mi garaż, mam nadzieję że tarczy szlag nie trafił, klocki też mam nowe.... no i pech
linki do wymiany...
Przesmaruj je może jedynie się zapiekły, jeżeli tarcza nie jest "niebieska" powinna "żyć" , a klocki nie mogą mieć metalicznego nalotu (spieku)
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
Nie ja ale jakaś parówka przejechała mi lewe drzwi przód i tył!!Klasyczna obcierka mam nadzieje ze pasta lekko ścierna da rade.Część zeszła chusteczką wilgotną dla dzieci!!
sie poluzowała (sama samiutka) linka w drzwiach przód od kierowcy, klamka lata lużno, teraz mam tak , że klikam centralnym 3 drzwi a swoje otwieram kluczem, może to opatentuje jako system antywłamaniowy ?
No to może ja też sie wpisze
W sobotę wyjeżdżając z garażu urwałem zderzak (do tej pory zastanawiam sie jak ja to zrobiłem ) przedni, ale poskręcałem jakoś sie trzyma.
Wróciłem z pracy pojechałem wymienić opony z przodu na zimowe wracając pękła mi opona z tyłu wpadliśmy w poślizg i prawie alfa na płocie się zatrzymała 20cm przed bo rów ją wyhamował :/ (oponę oczywiście szlak trafił i fela ucierpiała dokładniej ranty).
W niedziele postanowiłem jechać do sklepu ujechałem cały kilometr i wyleciał wąż od paliwa ten za filtrem co prowadzi do wtrysków (silnik cały zalany ropą)
Ps. Napadało u nas prawie 35 cm śniegu